mifek Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 rozważam ocpje zakupu któregoś z wyzej wyminionych. Maszyna do zadan specjalnych glownie SUM zarowno z brzegu (wiekszy zapas linki min 40lb) jak i z lodzi... pytani edla posiodaczy jak w lapie / na kiju lezy TORO 61. Widze ze pojemnosc szpuli jest taka jak ambassadeur 6000 lub bardzo zblizona. Wygodne to jest czy tak samo odstaje na boki jak okragly 6cio tysiaczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Toro 61 pasuje i lezy równie dobrze co ropucha na masce wiadomej hondy...Jak dla mnie to error do normalnego łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Ja sobie 61 chwalę.Dla mnie to, że płaski, ważniejsze od tego, że szeroki.Łapki mam małe, ale go obłapiam jakoś.Nie jest może tak świetnie jak z Alphas 150, ale mówimy o kołowrotku, gdzie wlazło 220 m linki 40 lb.Przy czym na moim kiju jest napisane Standerus - szczupakojebca, więc nie wiem, czy można tu mowić o normalnym łowieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Toro 61 pasuje i lezy równie dobrze co ropucha na masce wiadomej hondy...Jak dla mnie to error do normalnego łowienia nie wiem jak Tobie ale mi ta żabcia sie podobała w wiadomym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 łukasz a możesz cyknac fote z gory i przodu oraz podac jego szerokosc? najchetniej od osi stopki w bok ... (w przeciwna strone korbki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Do pracy go akurat dziś nie zabrałem , ale wieczorem będą fotosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Jak ktoś nie miał w ręku rozmiaru 61 to tutaj dosyć dokładnie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Posiadam 61 ale winch. Szerokość od osi w stronę hamulca odśrodkowego około 42 mm. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Dłonie mam małe, szerokośc naprawdę nie przeszkadza. Ale jak gdzieś trafię okazyjnie toro 51 to też kupię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 znajomy kijaszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Za który Ci bardzo dziękuje już dwa szczupaczki ponad metr ma na koncie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Wygląda, jakbyś fortepian na kij zamontował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Za który Ci bardzo dziękuje już dwa szczupaczki ponad metr ma na koncie <_< cieszę się. razem z moimi wytachanymi na ten kij to się robi pokaźna liczba niech służy.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Wygląda, jakbyś fortepian na kij zamontował A jaką piękną melodię gra gdy duża ryba odjeżdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 łukasz a możesz cyknac fote z gory i przodu oraz podac jego szerokosc? najchetniej od osi stopki w bok ... (w przeciwna strone korbki)Widzę, że @jbk już mnie wyręczył.To dorzucę jeszcze tylko, dla porównania, zdjęcia grupowe: Fortepian 61HS vs TD Luna 253L. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Przy okazji zapytam - Luna ma sprzęgnięty na stałe ze szpulą wodzik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 z tego co pamiętam, to podczas rzutu wodzik jest rozłączany tak jak w większości mutiplikatorów ocecnie. natomiast jest zsynchronizowany z hamulcem walki.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Mifek- a co Ty zrobiłeś z curado 301D? jak patrzę na tą żabę vel toro -to mi się castingu odechciało. jak już curado nie masz ,to weź chłopie lepiej jakiegoś okrąglaka pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 W toro niezaleznie od wielkosci wodzik jest ruchomy w czasie rzutu. W Lunie do wielkości 253 włącznie jest wysprzęglany... Mifek- a co Ty zrobiłeś z curado 301D? jak patrzę na tą żabę vel toro -to mi się castingu odechciało. jak już curado nie masz ,to weź chłopie lepiej jakiegoś okrąglaka pod uwagę Curado 301D to już przeszłość. OWszem przez chwilę nawet myślałem by sobie go znów kupić ale nawet cena jego następcy 301E jest na poziomie LUNA 253 a ta mi zdecydowanie bardziej pasi. Co do okrąglaka to:- mam c3 4601 - do sredniociężkiej zabawy może byc- w drodze jest c4 5601 - + PP 40lb. poki co ten będzie robił za podstawę. ale potrzebuję jeszcze maszynki do zadań specjalnych z konkretną linką... i dlatego myśl o TORO - Pojemnośc szpuli w 51 = pojemnosc okraglakow abu 5500/5600 i to jest ciutke mniej niż LUNA 253 jak dobrze pamietam... Pojemnosc TORO 61 = okragły 6500/6600. Podejrzewam nawet, że szpula jest kompatybilna... Po Zdjęciach kolegów oraz informacjach jakie uzyskałem kupie chyba jednak TORO61 (moge nowego nabyć za 500 pln) 51 stoi dobrze ponad 200$ + wysylka... jak mi nie będzie pasował - malo prawdopodobne - to niedlugo się pojawi perełka w dziale stosownym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Szpule toro 61 i 6500/6600 nie mogą być kompatybilne, bo przecież w tych okrąglakach jest system z łożyskami w szpuli i osobną ośką. A dlaczego nie wersja winch 4,6:1 skoro to ma być już do zadań specjalnych? W FM stoi jeszcze po starym kursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Szpule toro 61 i 6500/6600 nie mogą być kompatybilne, bo przecież w tych okrąglakach jest system z łożyskami w szpuli i osobną ośką. A dlaczego nie wersja winch 4,6:1 skoro to ma być już do zadań specjalnych? W FM stoi jeszcze po starym kursie. dostepny jest w tej chwili tylko model 61 w cenie 800 pln + Ja jak już wspomniałem mam mozliwosc zakupu klasycznego TORO 61 (i tylko tej wielkosci) za 500 pln... poza tym przy moim uzytkowaniu mniejsze przelozenie nie jest mi jakos szczegolnie potrzebne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Dziękuję kolegom za info w sprawie wodzika. O preferencje w tej sprawie chyba warto założyć oddzielny wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Dziękuję kolegom za info w sprawie wodzika. O preferencje w tej sprawie chyba warto założyć oddzielny wątek. spoko ja juz swoje wiem... wiec jesli ktos chce wykorzystac ten wątek to nie ma problemu... to bylem ja - Jarząbek... yyyy tzn moderator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi