Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepy SUSKI - opinie, uwagi, informacje

IntruZ9

Pytanie

Od lutego jestem posiadaczem przyczepy podłodziowej od firmy Suski,zakupiłem ja wraz z łodzią tangiri,ale na dziś dzień jestem pewien że to był mój pierwszy i ostatni zakup z tej firmy! przyczepa była dwa razy wodowana,(testy łodzi przed sezonem) co się okazuje? Elementy zawieszenia czli resory piórowe,piasty są pięknie ubarwione ruda,na tyle że łódź od dołu jest cała ubabrna brązowym kolorem,problem zgłoszony do tangiri,bo finalnie od nich ją kupiłem,oni już pchnęli temat krok do przodu wysyłając stosowne pisma,oczywscie w Polsce najlepszym sposobem na załatwianie problemu jest Milczenie/ignorancja,tak traktuje klienta firma uznająca się za poważną,od ostatniego maila minął juz ponad miesiąc,zero kontaktu (było tylko jedno pismo napisane na kolanie które też podsyłam niżej,od firmy dostarczającej części) że wszystko jest ok,bezpieczne i to tylko "zendra"
Osób zgłaszających problemy jest kilka,a to łożyska przegrzewające się,a to rdza,myślę że prędzej czy później sprawa skończy się w sądzie

Tytuł tematu edytowany na bardziej odpowiadający dyskusji jaka się rozwinęła...

.

post-67348-0-31102300-1649433412_thumb.jpg

post-67348-0-95994400-1649433417_thumb.jpg

post-67348-0-36990500-1649433424_thumb.jpg

Edytowane przez Jano
  • Like 5

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tylko jest jedno ale

jest temat o przyczepadch Suski

nie ma o Spawline czy innym który poleca kolega

gdyby były takie tematy pewnei kolejne babole wyszły by w produkcie konkurencji na próbce 100 uzytkowników

Pytanie zasadnicze kto ocenia ze przyczepa jest dobra czy niedobra i czy jest warta kwoty zakupu  i jakie jest kryterium oceny ?

oraz za co punktujemy i ile punktów

tak to sobie mozemy  pogadac

bo mnie sie wydaje ze przyczepa X jest lepsza .. a mnie się nie wydaje bo widziałem przyczepe Y i ta to dopiero jest przyczepa że hej z przytupem

i który głos lepszy ? :)

to mamy takie dyskusje  w stylu przewagi świąt BN nad NR i odwrotnie

• 0

Ja napiszę jako użytkownik od 2 lat . Z racji lokalizacji muszę jechać daleko i tak : prowadzi mi się super w lusterka patrzę czy jest , nie podskakuje a i po leśnych drogach daje sobie radę . Jak kupiłem to samemu wszystkie profile w środku wypryskalem żeby nic nie rdzewiało , w koła dołożyłem smaru żeby woda nie weszła , a jak kiedyś padnie łożysko jaki problem wymienić tylko trzeba kontrolować żeby luzów nie było . Duży plus że jest łódka nisko bo na płytkiej wodzie spoko woduje i nie ma zdejmowanej belki ze światłami co widzę jak niektórzy kurwią na to . Profile są solidne ta przyczepa jest sztywna , nie ważne że jest podłodziowa to musi być solidne nie wiotkie . Nie których bał bym się podpiąć z obawy że się coś rozleci . To zadecydowało że tą przyczepę wybrałem , a sam jeszcze dołożyłem trapy z wygody dla siebie i taniej mnie wyszło bo płyty alu kupiłem na złomie .

post-68034-0-20666700-1661829899_thumb.jpg

• 0

Tyle wałkowania...a wystarczy poświęcić godzinkę czasu i po problemie.

Wystarczy zdemontować piasty, wywalić "oryginalne" ???????????? łożyska z GÓWNOLITU, zawieść piasty do tokarza żeby od tyłu piasty nawiercił otwory, nagwintował i wstawił kalamitkę do smarowania... zamontować porządne łożyska i zapominamy o problemie...

• Like 1

• 0

Ludzie kupili nowe i myślą że problemu nie będzie. To moja druga przyczepa i w poprzedniej jak i tej łożyska wymieniałem. Trzeba łożyska kontrolować. Woduje i wyciągam łódź po 3 razy w tygodniu, przeważnie raz na dwa lata zazwyczaj łożyska nadają się do wymiany. Nie ważne czy gównolit, SKF czy FAG - wszystkie padają. Mam przyczepę od suskiego 5 rok. Dziobownice spawałem, łożyska wymieniałem, światła mi ukradli razem z wyciągarką, dorobiłem sobie sam trap. Przeżyła dwie wycieczki do Włoch, trochę wyjazdów po Polsce i tłuczenie kilka razy w tygodniu po nadwiślańskich duktach. Ja jestem zadowolony. Tylko wtedy dałem uwaga - 3600 ????

• Like 2

• 0

Ja mam Suskiego od 3 sezonów i nie widzę powodów do narzekania chociaż resory pordzewiałe jedna lampa się spaliła a lakier odszedł w wielu miejscach  . Lekko u mnie nie ma . Od maja do końca grudnia średnio 15 wypadów w miesiącu po 70 km czy to deszcz czy śnieg czy błoto . Łożysk o dziwo jeszcze nie zmieniałem ...

No i tak sobie kminię ,że jak rozbije cenę przyczepy na ilość wyjazdów to wychodzi mi ,że więcej wydałem na urwane przynęty na tych wypadach niż na przyczepę . Dlatego nie robię żadnych dramatów z czegoś co się normalnie zużywa ....

• 0

Ja napiszę jako użytkownik od 2 lat . Z racji lokalizacji muszę jechać daleko i tak : prowadzi mi się super w lusterka patrzę czy jest , nie podskakuje a i po leśnych drogach daje sobie radę . Jak kupiłem to samemu wszystkie profile w środku wypryskalem żeby nic nie rdzewiało , w koła dołożyłem smaru żeby woda nie weszła , a jak kiedyś padnie łożysko jaki problem wymienić tylko trzeba kontrolować żeby luzów nie było . Duży plus że jest łódka nisko bo na płytkiej wodzie spoko woduje i nie ma zdejmowanej belki ze światłami co widzę jak niektórzy kurwią na to . Profile są solidne ta przyczepa jest sztywna , nie ważne że jest podłodziowa to musi być solidne nie wiotkie . Nie których bał bym się podpiąć z obawy że się coś rozleci . To zadecydowało że tą przyczepę wybrałem , a sam jeszcze dołożyłem trapy z wygody dla siebie i taniej mnie wyszło bo płyty alu kupiłem na złomie .

Malowałeś też dyszel, czy taki malowany dostałeś?

• 0

Ja mam Suskiego od 3 sezonów i nie widzę powodów do narzekania chociaż resory pordzewiałe jedna lampa się spaliła a lakier odszedł w wielu miejscach  . Lekko u mnie nie ma . Od maja do końca grudnia średnio 15 wypadów w miesiącu po 70 km czy to deszcz czy śnieg czy błoto . Łożysk o dziwo jeszcze nie zmieniałem ...

No i tak sobie kminię ,że jak rozbije cenę przyczepy na ilość wyjazdów to wychodzi mi ,że więcej wydałem na urwane przynęty na tych wypadach niż na przyczepę . Dlatego nie robię żadnych dramatów z czegoś co się normalnie zużywa ....

Ty używasz 3 sezony wiec nawet jak coś siądzie to nie ka dramatu bo to jednak już kilka lat. Ale

Nie jak ktoś ma przyczepę od lutego i już łożyska siadły. 3 sezony a pół sezonu to jedna spora różnica

• Like 1

• 0

Malowałeś też dyszel, czy taki malowany dostałeś?

Zamawiając kazałem wszystko pomalować , a jest taka możliwość tylko trzeba mówić . Wiem że jak się zamawia pierwszą przyczepę to dopiero w praniu wychodzi co by się przydało . Z praktyki wiem że jest dobrze zrobić podesty z przodu tak jak to zrobiłem , skacząc po profilach  gdzie jest ślisko  łatwo się skąpać 

• 0

Pani Suska się wypowiada w moim wątku na FB - jak ktoś ma ochotę porozmawiać - zapraszam
https://www.facebook.com/DanoFishing/posts/pfbid0nL7pJ6vZ6q7Gvb2BPo2aEkZZby8XysgdEaa43kmLQStWDBjw2Ju1z5FCbGDBTRCl?comment_id=482586066689248&notif_id=1661537348286963&notif_t=feed_comment&ref=notif

Edytowane przez Dano.

• 0

Daniel nie denerwuj się.

U mnie łożyska w brenderupie wytrzymały tylko ok 12 lat, kilometrow nie liczylem.

Wodowań od maja do końca grudnia min 3 razy w tygodniu.

Na fejsie nie moge napisać bo mnie tam nie ma. Ale widze że producent szybko działa tak samo jak u innych ludzi którzy nagrali film i wrzucili do sieci.

Raptem kontakt jest wzorowy.

• Like 1

• 0

Tyle wałkowania...a wystarczy poświęcić godzinkę czasu i po problemie.

Wystarczy zdemontować piasty, wywalić "oryginalne" [emoji1787][emoji1787][emoji1787] łożyska z GÓWNOLITU, zawieść piasty do tokarza żeby od tyłu piasty nawiercił otwory, nagwintował i wstawił kalamitkę do smarowania... zamontować porządne łożyska i zapominamy o problemie...

Jeśli to załatwia problem To powinien to robić producent przyczepy

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

• 0

Ludzie kupili nowe i myślą że problemu nie będzie. To moja druga przyczepa i w poprzedniej jak i tej łożyska wymieniałem. Trzeba łożyska kontrolować. Woduje i wyciągam łódź po 3 razy w tygodniu, przeważnie raz na dwa lata zazwyczaj łożyska nadają się do wymiany. Nie ważne czy gównolit, SKF czy FAG - wszystkie padają. Mam przyczepę od suskiego 5 rok. Dziobownice spawałem, łożyska wymieniałem, światła mi ukradli razem z wyciągarką, dorobiłem sobie sam trap. Przeżyła dwie wycieczki do Włoch, trochę wyjazdów po Polsce i tłuczenie kilka razy w tygodniu po nadwiślańskich duktach. Ja jestem zadowolony. Tylko wtedy dałem uwaga - 3600 [emoji16]

A ile teraz taka

Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka

• 0

Ja wymieniłem w swojej łożyska, uszczelniacze, wciągarkę, rolki kilowe i... teraz jestem zadowolony :)

To raczej powinien zrobić producent . No chyba ,że już po gwarancji o ile taka istnieje. 

Mam ( nie suskową ) piąty rok ,wodowana ,że kół nie widać ,nalatane sporo km .

Wczoraj z ciekawości podniosłem koła aby usłyszeć szum łożysk i kurła nic nie słychać. 

Nie było moi priorytetem mieć resory .Priorytetem była oś waterproof .

• Like 1

• 0

Tak bywa, gdy producent wsadza najtańsze dostępne łożyska jakie udało mu się kupić.
Z jednej piasty to mi się muł wylał, takie zajebiste uszczelniacze wsadzone. I oczywiście stara śpiewka - przeciążacie.
@Golenia, ile waży Twój zestaw? Ten, co zrobiłeś niecały tysiąc km w cztery miechy  i po łożyskach....