Skocz do zawartości
  • 0

Przyczepy SUSKI - opinie, uwagi, informacje

IntruZ9

Pytanie

Od lutego jestem posiadaczem przyczepy podłodziowej od firmy Suski,zakupiłem ja wraz z łodzią tangiri,ale na dziś dzień jestem pewien że to był mój pierwszy i ostatni zakup z tej firmy! przyczepa była dwa razy wodowana,(testy łodzi przed sezonem) co się okazuje? Elementy zawieszenia czli resory piórowe,piasty są pięknie ubarwione ruda,na tyle że łódź od dołu jest cała ubabrna brązowym kolorem,problem zgłoszony do tangiri,bo finalnie od nich ją kupiłem,oni już pchnęli temat krok do przodu wysyłając stosowne pisma,oczywscie w Polsce najlepszym sposobem na załatwianie problemu jest Milczenie/ignorancja,tak traktuje klienta firma uznająca się za poważną,od ostatniego maila minął juz ponad miesiąc,zero kontaktu (było tylko jedno pismo napisane na kolanie które też podsyłam niżej,od firmy dostarczającej części) że wszystko jest ok,bezpieczne i to tylko "zendra"
Osób zgłaszających problemy jest kilka,a to łożyska przegrzewające się,a to rdza,myślę że prędzej czy później sprawa skończy się w sądzie

Tytuł tematu edytowany na bardziej odpowiadający dyskusji jaka się rozwinęła...

.

post-67348-0-31102300-1649433412_thumb.jpg

post-67348-0-95994400-1649433417_thumb.jpg

post-67348-0-36990500-1649433424_thumb.jpg

Edytowane przez Jano
  • Like 5

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jest możliwość skrócenia ramy, ale nie wiem ile minimalnie może wystawać dyszel-wydaje mi się, że możliwe jest jego schowanie tak by wystawał tylko zaczep haka, jeśli się mylę i jest to zły pomysł proszę o wyprowadzenie mnie z błędu. :)

Jeśli będę wiedział ile minimalnie może wystawać dyszel z zaczepem będę wiedział ile i czy w ogóle muszę brać krótsza ramę. Pani Suski powiedziała, że minimum 60-70cm musi wystawać, ale ze zdjęć i filmów w sieci widzę, że można tą wartość mocno zmniejszyć?

https://www.rob-tar.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_b23db7c8e31fa4b73ac99be2921638da.jpg

• 0

Panowie jaka jest długość przyczepy Suski z maksymalnie schowanym dyszlem? Dziś rozmawiałem z Panią Suski i dostałem na maila ofertę na przyczepę 470cm na ramie o szerokości 155cm, byłem przekonany, że 470 to długość przyczepy, a tu się okazuje, że rama ma 470cm +dyszel co trochę mnie zmartwiło, bo garaż mam na 494cm długości :o

Ja mam przyczepę Suskiego z łamanym dyszlem. Kołko manewrowe mocujesz do ramy i dyszel można składać na przegubie w prawo/lewo. Zyskasz ok.60 cm miejsca w garażu.  Jak chcesz to podeśle Ci jakieś fotki

Edytowane przez golenia
  • Like 3

• 0

Ja mam przyczepę Suskiego z łamanym dyszlem. Kołko manewrowe mocujesz do ramy i dyszel można składać na przegubie w prawo/lewo. Zyskasz ok.60 cm miejsca w garażu.  Jak chcesz to podeśle Ci jakieś fotki

Przemek, jak dasz radę to pokaż to rozwiązanie 

• 0

Panowie jaka jest długość przyczepy Suski z maksymalnie schowanym dyszlem? Dziś rozmawiałem z Panią Suski i dostałem na maila ofertę na przyczepę 470cm na ramie o szerokości 155cm, byłem przekonany, że 470 to długość przyczepy, a tu się okazuje, że rama ma 470cm +dyszel co trochę mnie zmartwiło, bo garaż mam na 494cm długości :o

Ja zamawiając przyczepkę Suskiego skróciłem ją z 470cm do 430cm + dyszel. Nie było z tym żadnego problemu. Cel był jeden aby RiverFox 420 z silnikiem wszedł do garażu 510cm . Po tym zabiegu łódka wchodziła na styk było luzu 5-7cm. Trzeba pamiętać, że silnik odstaje ok 50cm od pawęży w pozycji opuszczonej i skręconej w bok

• Like 1

• 0

Tak, dyszel jest w ofercie. Nie pamiętam ile dopłacałem, ale nie były to jakieś duże pieniądze.

Bałem się, że przyczepka z łódką mogą nie zmieścić się w garażu, ale okazało się, że jak opuszczę pionowo silnik i skręcę go na bok, to zostaje mi luzu 4 cm :)

Tak więc z łamanego dyszla nie korzystam, ale mam. Tak jak zaznaczyłem na czerwono, kółko podporowe trzeba umocować do ramy i odkręcić jedną ze śrub, w zależności na którą stronę chcemy go złożyć.,

f5d39748f689.jpg

1196692a401d.jpg

• Like 3

• 0

Ja u siebie dyszel skracalem samemu. Ile wyjdzie długość przyczepy to zalezy jaka masz lodz.

Ale... u mnie dlugosc przyczepy z silnikiem to dokladnie dlugosc garazu. Stawiam ją więc pod skosem i silnik skrecam w bok. Tak się miesci wygodnie

• Like 2

• 0

Od 2 tygodni próbuję zakupić u producenta naprowadzacze do łodzi ale pani Suska powiedziała mi, że muszę odebrać osobiście :doh: :doh: bo nie odpowiedniego kartonu do zapakowania aby odebrał jej kurier :angry:. Łaskawie zgodziła się wydać mojemu kurierowi ale czekam już 10 dni na ich zafoliowanie strechem- podeście do klienta to masakra.

Czy ktoś je ma i używa? Pomyślałem, że jeśli miałbym wymiary to sam je zrobię szybciej - niż Suska zdecyduje się je mi sprzedać ....

b85c292d086daf1ee2e1c0cc3bfc72a8.jpg

Edytowane przez Czechofil

• 0

W zeszłym roku w Szwecji widziałem niemca wodującego łódkę i jako naprowadzacze miał zrobione elementy z rurki 20mm na którą miał nałożone podłodziowe rolki boczne, oddzielane chyba teflonowymi podkładkami. Bardzo mi się ten patent spodobał i chyba coś takiego sobie zrobię. Kółek miał po 7 sztuk, a jedno na polskim all.. widziałem ostatnio po 15zł, więc nie wychodzi drogo.

Edytowane przez Matteoo

• 0

Od 2 tygodni próbuję zakupić u producenta naprowadzacze do łodzi ale pani Suska powiedziała mi, że muszę odebrać osobiście doh.gif doh.gif bo nie odpowiedniego kartonu do zapakowania aby odebrał jej kurier angry.png. Łaskawie zgodziła się wydać mojemu kurierowi ale czekam już 10 dni na ich zafoliowanie strechem- podeście do klienta to masakra.

Czy ktoś je ma i używa? Pomyślałem, że jeśli miałbym wymiary to sam je zrobię szybciej - niż Suska zdecyduje się je mi sprzedać ....

Ja wczoraj dzwoniłem do Suski w tej sprawie. Mogą wykonać po 20tym bo idą na urlopy. Potem jeszcze okazałoby się że jest problem z wysyłką. Zrobię sobie sam łącznie z cynkowaniem bo mam blisko cynkownię 

• 0

W zeszłym roku w Szwecji widziałem niemca wodującego łódkę i jako naprowadzacze miał zrobione elementy z rurki 20mm na którą miał nałożone podłodziowe rolki boczne, oddzielane chyba teflonowymi podkładkami. Bardzo mi się ten patent spodobał i chyba coś takiego sobie zrobię. Kółek miał po 7 sztuk, a jedno na polskim all.. widziałem ostatnio po 15zł, więc nie wychodzi drogo.

Ja mam na tych ostatnich na tyle stopkach w przyczepie dołożone profile na to kółko gumowe. Ustawione tak że idzie po dolnej krawędzi burty jeżeli łódka chce się przesuwać przy wciąganiu - działa bardzo dobrze.

• 0

Ja założyłem za to elektrycznego dragona wciągarkę z pilotem bezprzewodowym i trap na przyczepie, teraz wiatr mi nie do końca straszny, jeszcze właśnie robię sobie kołyskę 3 rolkową, widziałem w norweskiej przyczepie. Facet kołami przyczepy nie wjeżdżał nawet do wody, a na końcu przyczepy miał z 20 do 30cm wody i w jedną i drugą stronę posadził dużą łódkę bez żadnych problemów. Zresztą na youtoube jest filmik, zobaczcie sobie, dla mnie petarda: