rybakaw Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Witam. Mam pewien dylemat: w trakcie wypadu na bornholmskie trocie zdarzył mi się pewien wypadek. Poślizgnąłem się na kamieniu i wygiąłem korbkę od mojego TP4000 2015. Udało mi się ją wyprofilować tak aby dało się łowić ( delikatne przegięcie nadal jest) ale efekt jest - mówiąc krótko - wizualnie wątpliwy.. Jest poryty metal i profil nieco inny. Teraz mam dylemat: zająć się szlifowaniem i polerką tej korby czy kupić nową od Shimano czy poszukać zamiennika? Jakie macie doświadczenia w tym temacie? Jest sens inwestować w coś np. z Ali czy jest to tandeta i całkowicie nie warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Miałem podobny problem, moja korba od Tp 15 byla mocno wygięta i obdarta. Wyprostowałem ją a następnie wypolerowałem usuwając zarysowania, korbka zmieniła kolor ale jest w pełni funkcjonalna. Możesz również kupić korbę od byle jakiego Shimano produkowanego po chyba 2010 r. Najtaniej chyba będzie od stradica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Też coraz bardziej skłaniam się ku renowacji tej starej. Orientujesz się gdzie można kupić koby od kołowrotków Shimano? W Mefisto jest ich raptem kilka… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Odezwij się do mefisto jest w stanie sprowadzić od każdego modelu Shimano. Możesz również zapytać w każdym sklepie, który sprzedaje Shimano. Najlepiej wagowo wypada korba od vanquisha, ja sobie kupiłem kilka w różnych rozmiarach i używam ich w młynkach od 1000 do 4000… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Też coraz bardziej skłaniam się ku renowacji tej starej. Orientujesz się gdzie można kupić koby od kołowrotków Shimano? W Mefisto jest ich raptem kilka…Rzuć hasło na giełdzie Myślę że coś na pewno się znajdzie .nie tak dawno temu była od stradica 4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven88 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Kup u Mefisto korbę od Stradica FL C3000. Dokładnie taką miałem w swoim TP 15 4000 PG. Fajny, poręczny knobik (nie jest taki wielki jak ten od Stradica FL 4000, który w teorii byłby pierwszym wyborem) i korba nie jest łamana jak w TP 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybakaw Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 A macie Koledzy jakiekolwiek doświadczenie z korbkami z Ali?? Dają radę czy szmelc i nie warto zaprzątać sobie głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Mam korby z alie do multików, jakoś dobra ale cena porównywalna do orginałów w obecnych czasach wiec ja bym się w to nie bawił… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi