Skocz do zawartości

Okoniowka xul w stylu jdm

Malinplock

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam Ci Abu Garcia Carabus Extreme.

Kijek do 4 gram. Petarda. W przyłowie w ostatnim czasie wyholowałem nim sandacza 73cm. Było jeszcze zapasu mocy a kijek jest mega delikatny. Kijem podbijesz te 2 gramy. Wyżej już przynęty ciągane wchodzą w grę.

Edytowane przez scOOtt

Jeżeli ma być w stylu JDM mebaru / aji to rękojeści dominują dzielone i w piankach tudzież karbonach.

Area tu mix są dzielone, są pełne, jest korek, pianka styl klasyczny i nowoczesny z przewagą tego drugiego.

Klasyczny wygląd, pełna rękojeści i korek to pstrągowy stream.

Co ma być w stylu JDM? Średnio rozumiem pytanie. Sam wygląd czy właściwości wędki, jakas okreslona charakterystyka pracy, przeznaczenia?

Chętnie bym Tobie coś podpowiedział ale na tak zadane pytanie można polecać generalnie każdy kij do 3g i podać propozycje 100 wędek o skrajnie różnej pracy,przeznaczeniu itp.

W stylu JDM mamy cały ogrom wędek na rynku nic z JDM nie mających wspólnego poza nawiązaniami wizualnymi. Bo większość wędkarskiego rynku zerka co japończyk robi.

Edytowane przez gajosik
  • Like 10

Koledzy może faktycznie kolega @Gajosik uzmysłowił mi że pytanie nie do końca było zadane prawidłowo. Chodzi mi o kij typu właśnie lureleader natural heart. Wygląd ma być klasyczny pstragowy stream.

Co do pracy to szukam kija który będzie bardzo głęboko pracowal i dawał przyjemność z łowienia małych okoni względnie bialorybu.

Koledzy może faktycznie kolega @Gajosik uzmysłowił mi że pytanie nie do końca było zadane prawidłowo. Chodzi mi o kij typu właśnie lureleader natural heart. Wygląd ma być klasyczny pstragowy stream.

Co do pracy to szukam kija który będzie bardzo głęboko pracowal i dawał przyjemność z łowienia małych okoni względnie bialorybu.

Ten ma taki wygląd jaki chcesz, prace również, mam taki tylko  nie w korku. Ugięcie pełne, hol ryb mega przyjemny. Rzucałem nim nimfami 0,2-0,3g do przynęt o masie ok 3g.

Stepanow Fishing - Wędzisko Spinningowe Nano One / 1,85m/ 0,3 - 2,5g / Nano NSR612S XUL (stepanow-fishing.com)

• Like 2

Zapytam tutaj. Od ilu realnie startuje ten teton ?

Startuje od samej agrafki :) lub samej gumki na haczyku bez obciążenia. Mam od czasu jak się pojawiły pierwsze sztuki na alli.wędka przerzuciła już niepoliczalną ilość oksów i innych ryb małego kalibru. Przy okoniach kończy się dialog w okolicach 38-40cm dlugosci ryby. Na początku stosowałem do niej turbocienkie niewidzialne plecionki,teraz łowie linką 6lb,czasami holując ryby na tzw klatę.Kijek pięknie męczy ryby i nie gubi nawet delikatnie zapiętych. Od czasu zakupu, paru kolegów się przekonało i teraz chodzą nad wodę z tetonami. Mam też casta z takim CW ale krótszy,też zajebisty i lubi jak się zapnie mu trochę cięższą przynętę niż 3gr

• Like 3

Polecam Ci Abu Garcia Carabus Extreme.

Kijek do 4 gram. Petarda. W przyłowie w ostatnim czasie wyholowałem nim sandacza 73cm. Było jeszcze zapasu mocy a kijek jest mega delikatny. Kijem podbijesz te 2 gramy. Wyżej już przynęty ciągane wchodzą w grę.

Mam od niedawna wersję nano tego carabus do 2.5g i zaczynam targać bialoryb. Miałem go na paszokach i bez problemów targał ryby[emoji106] wczoraj przysłów pika 40 cm. Trochę wzdręg i kleniki też siadają. Te z foto na jig ok 0.5g.

Kij spełnia twoje oczekiwania co do rękojeści i ciekawego uchwytu. Jest mega lekki i czuły. U mnie w zestawie plecionka intech 0.3 oraz saore 2000s

Mam od niedawna wersję nano tego carabus do 2.5g i zaczynam targać bialoryb. Miałem go na paszokach i bez problemów targał ryby[emoji106] wczoraj przysłów pika 40 cm. Trochę wzdręg i kleniki też siadają. Te z foto na jig ok 0.5g.

Kij spełnia twoje oczekiwania co do rękojeści i ciekawego uchwytu. Jest mega lekki i czuły. U mnie w zestawie plecionka intech 0.3 oraz saore 2000s

7757a05624f83b16fb579885cc91ff4e.jpg

28f33c5ee8eaed5c09de53f9f97babea.jpg

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Była do kupienia cf nano se. Za 600 PLN. A to już dobra cena. Ja mam 2 takie kije:

1. Abu Garcia carabus już przedstawiałem. Kupiony na forum poniżej ceny sklepowej. Mega mi leży.

2. Flagman artata 0.3 do 2.5g też na forum odkupiony za znacznie mniejsze pieniądze jako kij na cięższe warunki, głównie kajak. Bo i krótszy.

Wczoraj wyskoczyłem na chwilę na bajorko. Siadło kilka plotek i okoni ale siadł też leszcz 43cm.

3. W stajni stoi jeszcze asura olivia do 3g ale to szybszy kij raczej pod jig z podbicia niż delitana animacja. Znacz szybszy i droższy.

Przerabiałem też kij od mekamil i za nieduże pie iadze możesz zbudować sobie kij pod siebie. Ten co ja zbudowałem ostatecznie był za kluchowaty.

Więc jeśli budżet.mocno ograniczony to albo lepiej polują na forum [emoji6] albo zbuduj so je wędkę[emoji3]74a935b912de10f0e8d8e3b2bb88c92d.jpg

Edytowane przez kondzit@wp.pl
  • Like 2

Ja właśnie kupiłem od Mekamila i będę wystawial go na giełdzie. Byłem z nim 3x na rybach ale dał mnie troszkę za mocny. Opisywany niby do 2gr ale jak założyłem 3 czeburaszke to spokojnie dawał radę.

Chciał bym kij który będzie się bał przylowow dużych okoni, leszczy.

Do takiego łowienia mam inne kije.

Co do nano se to pisałem do właściciela ale jakoś gadka się nie kleiła.

• Like 1