cobrax Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Mam taką szpule Wysłałem wiadomość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 mam dwie nowki, pisz na priv dogadamy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) Panie i Panowie. O wersji z 2009 jest powyżej.Niestety o tej wersji wersji czyli Shimano Sephia CI 4+ 3000S informacji na forum baaardzo niewiele. Może ktoś już łowi dłuższy czas tym kołowrotkiem i zechce się podzielić wrażeniami ? Wiem, że to kołowrotek raczej do lekkiego łowienia, ale mnie najbardziej interesują jego górne możliwości. Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez Sławek Nikt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 (edytowane) Jakie będą bezpieczne gramatury dla 2018 Sephia BB 3000S ? Edytowane 26 Marca 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 26 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2023 (edytowane) 30g masy łącznej przynęt to nie za dużo? Edytowane 26 Marca 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Za dużo, na profisher określono max do 20g ale to w wersji ss3000c. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 Ok, dzięki, tak podejrzewałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 27 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2023 (edytowane) Zainteresował mnie ten młynek, poczytałem i sorry Panowie ale coś mi się tu nie zgadza...Sephia to kołowrotek dedykowany do połowu kalmarów, a przynęty przy tym używane wcale nie są ani jakieś wybitnie małe, ani lekkie (oczywiście są różne, jak przy każdym drapieżniku). Znalazłem japońskie filmy, na których łowią Sephiami BB 3000S spiętymi z kijami Sephia XTune S79M. Kij ogarnia przynęty EGI #2-4, czyli o gramaturze 7/8g-26/28g, a kalmary które łowią, często mają nawet ok 3kg, a więc sorry ale to nie może być delikatny młynek.Poza tym jest też wiele filmików, na których Japończycy łowią nim bassy na gumy i woblery. Ok, zgadza się, że jest on skonstruowany do łowienia na cienkie plecionki ale to nie znaczy wcale, że do jakiegoś wybitnie lekkiego łowienia... Edytowane 27 Marca 2023 przez PatLove Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 28 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2023 (edytowane) Poczytałem, zapytałem na zagranicznym forum i chciałbym sprostować poprzedni post-ogólnie wszystko powyżej się zgadza ALE przynęty na kalmary może i ważą nawet te 28g, tylko stawiają w wodzie bardzo niewielki opór wiec w naszych warunkach rzeczywiście będzie to młynek do max 20g i raczej do przynęt stawiających mały opór, a nie do 15g, 14cm woblera typu minnow, którego pracę czuć w przedramieniu… i tak Japończycy również łowią na ten młynek bassy ale na smukłe gumy i woblery o bardzo drobnej pracy. Generalnie bebechy to poprzedni Stradic. Edytowane 28 Marca 2023 przez PatLove 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Cześć i czołem. Postanowiłem po latach odnowić znajomość z lekkim spinningiem. Mam dwie lekkie Solpary Ajing i Rock Fish. Chciałem do nich kupić dwie Shimano Ultegry 2500. Przypadkiem jednak wypatrzyłem w swoim osiedlowym warzywniaku wiszącą samotnie Shimano Sephię BB C3000S poprzedniej generacji. Całe 670zł. Dopłacić ponad stówkę do rocznika 2023? Ostatni raz miałem z tymi kołowrotkami do czyszczenia jak były made in Japan. Jak to teraz wygląda? Warto? Czy może dokupić sobie kolejną Ultegrę 2500?Pięknie pozdrawiam! Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawele Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 polecam sephię z roku chyba 2015, takiej która ma wodzik posuwu szpuli na dwóch prowadnicach. Następne wypusty mają jedną prowadnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 polecam sephię z roku chyba 2015, takiej która ma wodzik posuwu szpuli na dwóch prowadnicach. Następne wypusty mają jedną prowadnicę.Raczej ciężko będzie dostać cokolwiek z 2015r. Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 Prawdziwa Sephia to model 06. Nawet " stelkowcy" byli pod wrazeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 5 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2023 mialem pierwsza wersje prawie jak stella bardzo milo wspominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi