MarCinFin Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) Drodzy Koledzy,Poszukiwany kolega @Nowin33 , ktokolwiek zna, ktokolwiek słyszał o nim. Może są tu na forum jego koledzy. Jakieś doświadczenia z zakupów? Typowa sytuacja, zakupiony i opłacony towar brak info o wysyłce, brak kontaktu. Razem z kolega Mirkiem @fishg czekamy aż szacowny kolega @Nowin33 odpowie na nasze wiadomości i przede wszystkich wyśle towar lub zwróci pieniądze. Może, powiece, że to świeża sprawa, że trzeba poczekać i sprawa sama się wyjaśni lada dzień. Może i tak ale ja nie wierzę w przypadki. Kontakt ze sprzedającym do czasu przelewu był błyskawiczny, później lipa cisza. Link do wątkuhttp://jerkbait.pl/topic/167892-twin-power-4000pg-2021twin-power-4000fd-2020skrzynka-plano/ Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez MarCinFin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) Nie wiem czemu tak mam ale jak ktoś pisze, że ma coś "na sprzedanie" to omijam szerokim łukiem, cokolwiek by to nie było.Natomiast zakup był w dniu wczorajszym więc nie ma chyba sensu na razie robić afery Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez scOOtt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Kontakt to z nim kiepski chyba jest ... Pytałem ze 2 dni temu o tego tp fd w imieniu kolegi i nie raczył nawet odpisać na wiadomość pomimo, że loguje się w serwisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishg Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Tak, niestety potwierdzam. Wysyłka skrzynki PLANO miała być na bank w poniedziałek rano. Jest wtorek wieczór i dupa. Zniknął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 No7 i tak jest. Niestety. Ja straciłbym 2300ta, gdyby nie czujność kolegi z forum. Dokładnie nie pamiętam ale chyba Bob pisał aby brać pod uwagę tylko posty forumowiczów powyżej 100tu postów 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Jest kilku którzy nabijają ilość postów.... To nie może być jedyny wyznacznik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Panowie a jakie miasto jest wskazane w danych do przelewu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Na olx był nr tel chyba bo tam tp widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Na olx był nr tel chyba bo tam tp widziałemNagminne jest to robione. Ostrzeżenia dostają nieliczni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Jako admin nie powinienem zabierać głosu w tym temacie, ale ..........Tego rodzaju problemy zdarzają się często. Marcin, współczuję, ale to troszkę Twoja wina. Nim kupisz i zapłacisz, przejrzyj profil sprzedającego. Czy kupując na portalu aukcyjnym sprawdzasz historię sprzedawcy? Jakie ma opinie? Rób to też na jerku. Niemal codziennie obserwujemy i usuwamy osoby, które zakładają konta wyłącznie dla uzyskania możliwości sprzedaży. Niestety, trzeba być czujnym, tutaj też. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Poczekajmy. Namiary na osobę już mam, potwierdzone, info na temat koła w którym się udziela itd. 2 tygodnie temu wspomniany kolega też sprzedawał i wszystko poszło ok, wiem od kupującychTelefonu nie odbiera. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Jego konto nie jest tu fikcyjne Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) Jako admin nie powinienem zabierać głosu w tym temacie, ale ..........Tego rodzaju problemy zdarzają się często. Marcin, współczuję, ale to troszkę Twoja wina. Nim kupisz i zapłacisz, przejrzyj profil sprzedającego. Czy kupując na portalu aukcyjnym sprawdzasz historię sprzedawcy? Jakie ma opinie? Rób to też na jerku. Niemal codziennie obserwujemy i usuwamy osoby, które zakładają konta wyłącznie dla uzyskania możliwości sprzedaży. Niestety, trzeba być czujnym, tutaj też. fajnie napisane...czujnym...szmery bajery,,,,a jak sto razy bylo pisane,proszone nie raz w przeslosci ....zróbmy dział-temat ...."polecam=nie polecam kontrahenta"..aby informowac,oceniać przed sprawdzonymi czy tez .....niesprawdzonymi,nieuczciwymi osobami...... to nie bardzo,prosze mi napisac w czym jest problem???? Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez martek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Świetny pomysł. Zupełnie jak wpuszczenie do metra małpy z karabinem albo klapnięcie gołą dupą na mrowisku. Żeby komukolwiek, cokolwiek imputować powinieneś mieć w ręku prawomocny wyrok wydany w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej. W tym jest problem. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Świetny pomysł. Zupełnie jak wpuszczenie do metra małpy z karabinem albo klapnięcie gołą dupą na mrowisku. Żeby komukolwiek, cokolwiek imputować powinieneś mieć w ręku prawomocny wyrok wydany w imieniu Rzeczypospolitej Polskiej. W tym jest problem.Piotrek jak w takim razie z punktu widzenia prawa takie np. allegro sobie z tym radzi ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Piotrek jak w takim razie z punktu widzenia prawa takie np. allegro sobie z tym radzi ?Sławku, źle zadałeś pytanie. Powinieneś zapytać w pierwszym odruchu "Dlaczego w Stanach biją Murzynów?", bo taka jest zależność między allegro i jerkbait. Odpowiedź na to pytanie nie jest jednoznaczna, jak można z dużą dozą prawdopodobieństwa przypuszczać, ale spróbuję naświetlić temat. Po pierwsze, mając ponad 4k postów powinieneś WRESZCIE PRZECZYTAĆ REGULAMIN JERKBAIT.PL i porównać go z regulaminem Allegro. Po lekturze tych nadzwyczaj nudnych dokumentów (sorry Paweł, regulamin jerka jest nudny, dobry, ale nudny) dowiesz się co jest jerkbait, a co jest allegro. Wracając do rękoczynów na Murzynach. Z czym ma sobie radzić allegro? Z pomówieniami w komentarzach? Droga jest dokładnie taka sama jak w każdym innym przypadku domniemanego pomówienia. Jest to delikt, który potencjalnie może wypłynąć w trakcie niepomyślnej realizacji umowy kupna-sprzedaży między stronami i przez strony powinien być załatwiony, w mniej lub bardziej ugodowy sposób. W przypadku zaś powzięcia podejrzenia możliwości popełnienia przestępstwa zarówno allegro, olx jak i każda platforma stricte sprzedażowa odeśle Cię do przepisów kodeksu karnego. Nawet i na jb przewijały się wątki dotyczące wałków na olx i postępowań prowadzonych z tego tytułu. Na koniec, albo nie, jeszcze nie na koniec; korzystam z allegro od lat i nie widziałem, żeby prowadzili oficjalny (i co ważne, nieweryfikowalny) spis polecanych i niepolecanych kontrahentów. I teraz na koniec, każdy z Was, którzy optujecie za wprowadzeniem na forum publicznego pręgierza, co i tak się nie stanie, powinniście liczyć się z tym, że potencjalna odpowiedzialność odszkodowawcza może zaskoczyć Was do tego stopnia, że przejdzie Wam ochota na kupno na giełdzie nawet haczyków z aliexpress. Nie wspominając o tym, że używane Stelle (po dwudziestu przebiegach ) pójdą w odstawkę na kilka lat, dopóki nie wygrzebiecie się z odszkodowań. Czysty racjonalizm Panowie, który polecam uzupełnić o zasadę ograniczonego zaufania. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Bardzo przepraszam, że jako laik zadałem pytanie w temacie cokolwiek delikatnym, że dokonałem złego porównania oraz nie przeczytałem regulaminu, z którego jasno wszystko wynika. To już się nie powtórzy ???? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cub# Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Porównywanie takiego giganta jak allegro do giełdy jerkbaita, to jak porównywać sklep z komputerami pana Mirka z Microsoftem. W latach na szczęście minionych nierzadkim obrazkiem było pudełko po nokii z ziemniakiem zamiast telefonu i szukanie sprawiedliwości na policji, teraz allegro ma armię prawników, ubezpieczenia itp. itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Bardzo przepraszam, że jako laik zadałem pytanie w temacie cokolwiek delikatnym, że dokonałem złego porównania oraz nie przeczytałem regulaminu, z którego jasno wszystko wynika. To już się nie powtórzy Zuch chopak 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Na knives pl. (Nożoroby) jest czarna lista sprzedających i jakoś nie widzę tam problemów.. Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez russian80 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Piotrze, mam rozumieć, że kolejny mój post na temat forumowicza @Mazura, który ukradł mi siedem dych, nie wysyłając trzech woblerów, naraża mnie na sprawę karną o zniesławienie? Czy uważasz, że wyżej wymieniony posunie się do zaproszenia mnie do sądu? Pomysł z założeniem specjalnego wątku uważam za jak najbardziej zasadny. Nie ma co rozpisywać się w nim o polecanych kontrachentach, bo wychwalanie normalności jest co najmniej dziwne i "zaśmiecałoby" wątek. Jeśli jest tu spora grupa, która zarejestrowała się wyłącznie po to, by sprzedać lub kupić, ich prawo. Jednak dałbym kopniaka tym, którzy pojawili się tu, by robić w konia innych. Chcemy, żeby forum miało odpowiedni poziom, to wspólnie nad tym pracujmy. 9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Piotrze, mam rozumieć, że kolejny mój post na temat forumowicza @Mazura, który ukradł mi siedem dych, nie wysyłając trzech woblerów, naraża mnie na sprawę karną o zniesławienie? Czy uważasz, że wyżej wymieniony posunie się do zaproszenia mnie do sądu? Pomysł z założeniem specjalnego wątku uważam za jak najbardziej zasadny. Nie ma co rozpisywać się w nim o polecanych kontrachentach, bo wychwalanie normalności jest co najmniej dziwne i "zaśmiecałoby" wątek. Jeśli jest tu spora grupa, która zarejestrowała się wyłącznie po to, by sprzedać lub kupić, ich prawo. Jednak dałbym kopniaka tym, którzy pojawili się tu, by robić w konia innych. Chcemy, żeby forum miało odpowiedni poziom, to wspólnie nad tym pracujmy.Ad1. Tak.Ad. 2 Ma takie prawoAd. 3 Pomysł jest absolutnie z dupy, a poziomu forum bym nie przeceniał. PS. Właśnie widzę, że wątek czyta inny kombinator, który miał tu swój podobny epizod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Na knives pl. (Nożoroby) jest czarna lista sprzedających i jakoś nie widzę tam problemów..Może poziom forum jest wyższy i jadą się w atmosferze wzajemnego zrozumienia. Nie bez znaczenia też może być fakt, że mają noże. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 ...i jeśli się spotkamy na pogawędce o dłubaniu woblerów, powiesz mi, kto to taki. A nieświadoma reszta będzie narażona na to, że ów delikwent zrobi ich w konia. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 A wiesz, to w sumie ciekawa historia. Przy okazji 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi