RedJin Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Sytuację mogą być różne to fakt. Sam miałem sytuację że na poczcie zginęła tuba z wędką [emoji1787] ale kasę oddałem kupujacemu i potem odzyskiwalem na poczcie. Tylko co najpierw pomyślał zapewne kupujący? Że ktoś go che wyrolowac zapewne, a krętaczy nie brakuje. Na platformach bez jakiś zabezpieczeń pełno jest oszustów (np FB market) akcje typu "wpłać 70 na wysłanie, a resztę przy odbiorze pobranie" są na porządku dziennym. Nie jestem prawnik ale też nie rozumiem tego- jest korespondencja potwierdzającą za co umawiamy się na zapłatę, jest potwierdzenie przelewu- to skoro druga strona nie wysyła celowo to jak to inaczej nazwać jak zlodziejstwem? I tego nie można piętnować tylko się zastanawiać czy kiedyś nie widziałem jakiegoś wątku z którego by wynikało, że ten sprzedający ma coś za uszami już? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Ciekawe jakie będą kryteria wpadania na czarną listę? Kto ma robić za sędziego? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Dyskutowałem z nim na temat tych TP. Po czym kontakt się urwał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Nie żebym gościa bronił ale myślę że ta dyskusja jest stanowczo za szybko Różne są sytuację życiowe Dlatego nie osądzał bym przedwcześnie Dajcie chłopakowi ze dwa trzy dni jeszcze ... A potem rzucajcie w niego czym chcecie Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez Siwy gołąb 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Nie jestem prawnik ale też nie rozumiem tego- jest korespondencja potwierdzającą za co umawiamy się na zapłatę, jest potwierdzenie przelewu- to skoro druga strona nie wysyła celowo to jak to inaczej nazwać jak zlodziejstwem? I tego nie można piętnować tylko się zastanawiać czy kiedyś nie widziałem jakiegoś wątku z którego by wynikało, że ten sprzedający ma coś za uszami już? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaMożna, to jest właśnie pomówienie. A przez internet nawet wyżej nagradzane, 2 lata zamiast do roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Sytuację mogą być różne to fakt. Sam miałem sytuację że na poczcie zginęła tuba z wędką [emoji1787] ale kasę oddałem kupujacemu i potem odzyskiwalem na poczcie. Tylko co najpierw pomyślał zapewne kupujący? Że ktoś go che wyrolowac zapewne, a krętaczy nie brakuje. Na platformach bez jakiś zabezpieczeń pełno jest oszustów (np FB market) akcje typu "wpłać 70 na wysłanie, a resztę przy odbiorze pobranie" są na porządku dziennym. Nie jestem prawnik ale też nie rozumiem tego- jest korespondencja potwierdzającą za co umawiamy się na zapłatę, jest potwierdzenie przelewu- to skoro druga strona nie wysyła celowo to jak to inaczej nazwać jak zlodziejstwem? I tego nie można piętnować tylko się zastanawiać czy kiedyś nie widziałem jakiegoś wątku z którego by wynikało, że ten sprzedający ma coś za uszami już? Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaNie wiem czy wiesz ale po dokonaniu transakcji,zapłaty za zakupiony towar to kupujący jest już właścicielem towaru,i to kupujący musi się ubiegać,pisać reklamacje w przypadku gry zaginie przesyłka…???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Nie wiem czy wiesz ale po dokonaniu transakcji,zapłaty za zakupiony towar to kupujący jest już właścicielem towaru,i to kupujący musi się ubiegać,pisać reklamacje w przypadku gry zaginie przesyłka…???? Bzdura.Adresat przesyłki nie ma możliwości złożenia reklamacji. Nie jest stroną w takiej sytuacji.To nadawca zawiera umowę z firmą świadczącą usługi kurierskie i tylko on może składać reklamację. 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Panowie, Przemek poruszył bardzo ważną kwestię.Administracja i właściciele jerkbait.pl nie nie mogą i nie chcą rozstrzygać sporów pomiędzy zawierającymi umowę kupna - sprzedaży. Co za tym idzie, nie możemy i nie chcemy oceniać słów i ewentualnych dowodów w sprawie nieuczciwości którejkolwiek ze stron. Kolejną konsekwencją jest brak zgody na ewentualne pomówienia.Wybaczcie, ale proponowany wątek to tylko słowo Pana/Pani A przeciwko Panu/Pani B. Taki przykład, może skrajny, ale bardzo prawdopodobny. Nie znoszę użytkownika @AAAA. Znam go prywatnie i wiem, że to dupek (w moim przekonaniu). Piszę więc w wątku, że oszukał mnie już dwa razy, chciałem mu obić mordę, ale uciekł tchórz jeden. Potem próbował orżnąć mojego przyjaciela przy sprzedaży kołowrotka. Co sobie pomyślicie o użytkowniku @AAAA? A ja sobie popijam coś chłodnego i mam dziką satysfakcję, jak społeczność jerkbaita ciśnie typowi, przecież nie znoszę gościa.Nie możliwe? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Bzdura.Adresat przesyłki nie ma możliwości złożenia reklamacji. Nie jest stroną w takiej sytuacji.To nadawca zawiera umowę z firmą świadczącą usługi kurierskie i tylko on może składać reklamację.Mylisz się,przerabiałem niedawno swój przypadek z tytułu połamania kija przez firmę spedytorską???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Mylisz się,przerabiałem niedawno swój przypadek z tytułu połamania kija przez firmę spedytorską????Z jednej strony może I masz rację ale popatrz na to z drugiej Kupujesz towar, płacisz kasę ,towar jest uszkodzony, albo paczka okradziona albo jeszcze nie wiadomo co I co teraz ? Ty nie masz kasy Gość towaru Ale gosc ma kwit że nadal Idąc tym tokiem myślenia jak trafisz na ch..a to Ci powie masz problem Ja wysłałem i mam w dupie i numeru paczki nie podam i potwierdzenia wysłania też nie I co wtedy z prawnego punktu widzenia Nie masz nic Zostaje Ci policja Gość jest pewien swego ze wysłał ale ma Cie w d.. Ja osobiscie tez przerabiałem taki temat i pierwsze co oddałem kasę a potem się bujałem z firmą kurierską która zniszczyła paczkę Zakończyło się sukcesem i oddaniem kasy ale 30 dni to trwalo Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez Siwy gołąb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Z jednej strony może I masz rację ale popatrz na to z drugiej Kupujesz towar, płacisz kasę ,towar jest uszkodzony, albo paczka okradziona albo jeszcze nie wiadomo co I co teraz ? Ty nie masz kasy Gość towaru Ale gosc ma kwit że nadal Idąc tym tokiem myślenia jak trafisz na ch..a to Ci powie masz problem Ja wysłałem i mam w dupie i numeru paczki nie podam i potwierdzenia wysłania też nie I co wtedy z prawnego punktu widzenia Nie masz nic Zostaje Ci policja Gość jest pewien swego ze wysłał ale ma Cie w d.. Ja osobiscie tez przerabiałem taki temat i pierwsze co oddałem kasę a potem się bujałem z firmą kurierską która zniszczyła paczkę Zakończyło się sukcesem i oddaniem kasy ale 30 dni to trwaloJa sprzedawałem wędkę,kurier połamał.chciałem zgłosić to mi wytłumaczono ze kupujący jest już właścicielem towaru i to on musi zgłosić reklamacje.skończyło się wypłatą ubezpieczenia i tego co zostało z wędki.może złe mnie zrozumiano albo ja źle przedstawiłem bo w moim przypadku przesyłka” dotarła"do kupującego… Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Mylisz się,przerabiałem niedawno swój przypadek z tytułu połamania kija przez firmę spedytorską????Ktoś Cię w ch... robiTeż przerabiałem temat. I ze złamanym kijem i z innymi przesyłkami.Tylko nadawca mógł składać reklamację. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Byłem odbiorcą zaginionej przesyłki i poczta nie chciała ze mną gadać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Ktoś Cię w ch... robiTeż przerabiałem temat. I ze złamanym kijem i z innymi przesyłkami.Tylko nadawca mógł składać reklamację.Też mi się tak wydaje To nadawca nadaje paczkę i tak jakby zawiera umowę z firmą o dostarczenie towaru On placi i ma dokument potwierdzający zlecenie wysłania paczki Chyba że jesta taka sytuacja że kupujący sam zamawia kuriera i sam opłaca transport przesyłki W takim przypadku to ma sens Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez Siwy gołąb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Byłem odbiorcą zaginionej przesyłki i poczta nie chciała ze mną gadaćNa poczcie jest zasada, kto ma potwierdzenie nadania, ten ma prawo gadać Nadawca musiałby przekazać Ci oryginał potwierdzenia nadania,. Tak poczta działa od wielu lat, co najmniej od czasu kiedy uwolnili Barabasza, na żądanie tłumu pracowników Pierwszego Urzędu Skarbowego w Pułtusku, ul. Żwirki i Wigury 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 A to nie jest tak, że jak odbiorca odbiór potwierdzi to załatwia on, a dopóki odbioru nie potwierdzi to załatwia nadawca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Wątek zszedł na inny tor a nie o to mi chodziło. Temat ruszył dalej. Kontakt dziś powrócił i mam nadzieję na pomyślne zakończenie sprawy.Dam znać. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez MarCinFin 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 zabolało (sorry Paweł, regulamin jerka jest nudny, dobry, ale nudny) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 A jak to jest jak w przypadku userów którzy posiadają tylko nick? Przecież @mały, @łowca burz czy inny tego typu jest tylko bytem internetowym a zniesławić można tylko kogoś kto jest bytem fizycznym typu człowiek. Kogoś kto ma imię i nazwisko. Dobrze myślę? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławomir Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Wątek zszedł na inny tor a nie o to mi chodziło. Temat ruszył dalej. Kontakt dziś powrócił i mam nadzieję na pomyślne zakończenie sprawy.Dam znać. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaMoże za szybko paniki na siałeś?Jedno jest pewne, zawsze trzeba być czujnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witeg Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 No i trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku, w życiu bywa różnie, są czasem dni, kiedy interesy na jerkbaicie nie są priorytetem. Tak sobie myślę, jeśli powodem braku jakiejś formy weryfikacji rzetelności użytkowników jest ochrona przed zarzutem zniesławienia, to tego typu wątki też powinny być kasowane od razu, bez dyskusji, a zrobionemu w trąbę, który ośmiela się pyszczyć, udzielić urlopu od forum. Wypadałoby być konsekwentnym bo tak to się kupy nie trzyma. Nie śledzę szczególnie pilnie, ale zdarzały się tematy, w których sporo szamba się wylało i chyba bardziej podchodziłyby pod zniesławienie, niż system taki jak na wspomnianym knives.pl, gdzie działa system ocen transakcji - pozytywnie, neutralnie, negatywnie. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Całkiem zapluty nie został, przez ludzi bez skazy. Znów jest naszym kolegą - czyli wszystko było gites&tenteges 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.berlinski Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 (edytowane) Okres przed świąteczny, różne sytuacje życiowe, losowe, zdrowotne(oby nie)... Pewnie sam na miejscu kupujących bym się denerwował ale dajcie chłopakowi chwilę na odkręcenie i wyjście "z twarzą" w tej sytuacji. Byłem oszukany na olx i allegro ale jakoś dalej staram się wierzyć w ludzi. Na Allegro jest POK i tam beż problemu da radę odzyskać swoją krwawicę, tu jednak to giełda koleżeńska więc póki co spróbujmy być kolegami. Edytowane 13 Kwietnia 2022 przez l.berlinski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Istnieje banalne rozwiązanie - likwidacja giełdy. Merytoryczne forum pasjonatów jej nie potrzebuje 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 14 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2022 @Woytec, i nagle by zostało z 1k userów.???? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi