Skocz do zawartości

Szczupaki 2007

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dzis po 11.00 zmobilizowalismy ekipe szybkiego reagowania i potrolowalismy troche.Przyslowiowe pistolety podchodzily na przynenty w kolorach seledynu i pomarancza .Poludnie sprawilo ze ryby lezaly na dnie i zerowanie zaczelo sie tak na dobre po godzinie 15.00 kiedy jak zwykle trzeba do domu.Zerwane trzy fajne wobki to skotek dzisiejszego trolingu .Zaczepy sa tak twarde ze trzeba sie niezle napocic by urwac lub uwolnic przynente.Kamienienne dno i BOG wie co.W sumie padlo pare zebatych i fajne pasiaki,jednak bez rewelacji . :D

Dzisiejsze pistolety.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/af3dd78968674118.html

Wczoraj wypad z moja polską wizytacją - 16 szczupaków, największy cos ponad 70cm. Ryby przeszły na letnie miejsca i letnie żerowanie. Znowu ryby łowi ten kto ma hot percha, pozostałe kolory dużo mniej skuteczne. Interesujący przyłów z wieczora to 9 węgorzy (3 małe) :unsure: :unsure: które udało się złapać na małe tonące slidery - po rzucie broda i sliderek tonie, jak rozplątałem zaczep, zaczep ożywa i zamienia się w węgorza :lol: :lol: :lol: a później tą metodą dołowiliśmy resztę.

<_<

Interesujący przyłów z wieczora to 9 węgorzy (3 małe) które udało się złapać na małe tonące slidery - po rzucie broda i sliderek tonie, jak rozplątałem zaczep, zaczep ożywa i zamienia się w węgorza a później tą metodą dołowiliśmy resztę.

WOW!

To atrakcja. Gratuluje. Moze nowy watek wegorze 2007 ? wrzuc jakies fotki tych 6 niemalych :D Bedzie premiera: wegorze na jerki!

Guzu

no i dzisiaj nieoczekiwanie skończyłem na starorzeczu :unsure: wynik 5 krótkich 1 taki 50-tak i byłoby nieżle ale na to wszystko zaciąłem pięknego grubasa :huh: ,który zebrał przynęte z powierzchni póżniej walka już się toczyła pod nią i niestety jakieś 3-4 metry od brzegu wyskoczył wobek z rozgiętą kotwicą.Mniej więcej tak z 4-5 kg żywej masy piękny szczupak.

Czasami jest dobrze odkryć coś nowego o wodzie,o której myślimy ,że wiemy wszystko teraz mam więcej motywacji(do założenia lepszej kotwicy :lol: )

Jajakub to jest broda? Hmmm .... to jest niewinna splątka, klasy I. Na zlocie castingowym we Wleniu była taka zaawansowana klasy V. Kiedyś sam zrobiłem taką, która można by zakwalifikować do miana węzła gordyjskiego a to klasa VI (nóż poszedł w ruch).

Pozdrawiam

Remek

@Remku, przecież ja się załapałem na VI-stkę :lol: Nóż i niezbyt radosna mina @Mifka. Cóż zostałem chyba uznany za szkodnika :huh:

A ... w takim razie przepraszam :D

U mnie elementem, który miał krytyczne wpływ na VI była TRAWKA :D, o którą zahaczyłem - przy rzucie. Ja nie mam cierpliwości do bród, ale Friko męczył się z nią .... hmmm ... jakąś godzinę :D A bolenie przy burcie chodziły :D

Pozdrawiam

Remek

Ja jestem dobry przewodnik, nie moge im tego zrobić i przetrzepać dupy, bo nie taka moja rola. Na wszelki wypadek nie zacinam, udaję że plączę i jestem rozkojarzony żeby przez przypadek nie było później ściemy :mellow:

Dzisiaj wieczorem jak odeśpię (od zeszłego piątku łowimy do 22-23, a o 6 zaczynam pracę B) ) jedziemy nad Suck - dzisiaj dostałem niusa że ekipa z Niemiec pięknie połowiła na taki jednym miejscu, co się mi nigdy nie chciało tam jechać. Ryby 28, 25, 22 i 20 funtów, w jeden weekend :huh:

Jajakub to jest broda? Hmmm .... to jest niewinna splątka, klasy I. Na zlocie castingowym we Wleniu była taka zaawansowana klasy V. Kiedyś sam zrobiłem taką, która można by zakwalifikować do miana węzła gordyjskiego a to klasa VI (nóż poszedł w ruch).

Pozdrawiam

Remek

macie na myśli to maleństwo na moim curado ?? pieczołowicie rozplątywane przez dobra godzine przez wicherek oraz w fazie pozniejeszej przeze mnie przez kolejne 50 minut :D

ale grunt ze daliśmy rade i ani milimetr plecionki nie ucierpial...

post-7-1348913438,5986_thumb.jpg

post-7-1348913438,713_thumb.jpg

@Remku, przecież ja się załapałem na VI-stkę :lol: Nóż i niezbyt radosna mina @Mifka. Cóż zostałem chyba uznany za szkodnika :huh:

oj tam od razu szkodnika... kazdemu sie zdarzyc moze... jeden jest bardziej zdolny drugi mniej... popperku Ty nalezysz do tych szczególnie uzdolnionych

ale głowa do góry i do przodu... wierz mi wlasne plecionki n aogol mniej sie plączą

@mifku, ja naprawdę się starałem Embarassed .

A swojej plecionki na pewno bym nie próbował rozplątywać tak długo ;)

Mniej się plączą???? Ciekawe dlaczego????

Co do zdolności, haaaaa, będę podnosił kwalifikacje. Od przyszłego tygodnia.

Dobry kolega. na początek. obiecuje pożyczyć mi sprzęcik :D.

Ja z kolei obiecuję, że go nie zniszczę :o

@mifku, ja naprawdę się starałem Embarassed .

A swojej plecionki na pewno bym nie próbował rozplątywać tak długo ;)

Mniej się plączą???? Ciekawe dlaczego????

Co do zdolności, haaaaa, będę podnosił kwalifikacje. Od przyszłego tygodnia.

Dobry kolega. na początek. obiecuje pożyczyć mi sprzęcik :D.

Ja z kolei obiecuję, że go nie zniszczę :o

... i że nawiniesz na niego wlasna linke

Wy chopy nic nie wiecie to co widać to 50% roboty za nami trzeba było po tej jednej trawce to sfotografować Mifek jesteś OKI co ja sam bym z tym zrobił a tak centymetra nie zabrakło.

Kiedyś nad Odrą zrobiłem pętle na samym dole szpuli i mnie to denerwowało więc zaczołem wypuszczać linke na trawe po około stu mertach powiał wiaterek prawdziwy nie wirtualny, skończyło się w samo zaparciu po 2 kolejnych pełnych nockach na stracie 2metrów. to była broda Ś. Mikołaj takiej nigdy nie miał.wiaterek-Tornado.