Skocz do zawartości

Szczupaki 2007

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam

Dzisiaj widzialem sie ze znajomym, zlowił wczoraj szczupaka, którego wzial do domu.Czy to mozliwe aby szczupak sie jeszcze ie wytarl ?? mowil ze ten zabrany przez niego mial jeszcze ikre.Wedkarze ze slaska pewnie znaja lowisko w miejscowsci plawniowice, bo tam go wlasnie zlowil.Dla mnei dziwna sprawa bo myslalem ze szczupak sie juz dawno wytarl.Co o tym sadzicie ??

Pozdrawiam

Podobno u mnie tez.Te które złowilem wracaly do wody, ale nic nie wskazaywaly na wypelnienie ikra. Moze drugi raz chcial sie wytrzec czy cos podobnego ??

Jezeli teoria o tym ze nie mogla znalezc samca jest rpawdziwa to nie wrozy to za dobrze, bo widocznie bardzo malo jest tej ryby w tym zbiorniku ;/

No i moi goście pojechali - w 3 wieczory i jeden dzień łowienia złapaliśmy ok 50 szczupaków, wszystko na Shannon. Większość na gumy, ale małe, dość dobrze żarły na slidery, robiło też małe fatso, ale łowiły tylko w kolorze hot perch, reszta była całkowicie olewana. Jedna 90, trzy 80 (2x80 i 86), na koniec wczoraj miałem dużą rybę ale po dość długim holu spadła pod łódką - kotwice z dogiętymi zadziorami :angry:

Trochę mało miodu, ale wreszcie rzeka ożyła i coś się dzieje.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/913ee0d137b011c2.html

W sobote maly -cztero godzinny wypad .I kolega uparl sie za sandalem.Wolny troling i dwie godziny plywania po glebinie .Totalna cisza -jedno drgniecie wedki.

Zmiana taktyki i przyspieszylismy troche -zaczelo sie fajnie

,wobler w ubarwieniu okonka poszedl na odpowiedniej glebokosci.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5e4dff3e4a210b08.html

Nastepne kilka sztuk strzelaly jak z procy.Kolega mial juz przewage 5-1 .Zmienilem przynente i ledwo wyposzczalem plecionke,zamknalem kablak gdy poczulem przyjemny opor.Jest ,fajna rybka .Efektowne salta i malo nie wskoczyl sam do lodzi.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4c48d4395606c353.html

Szczupak lekko zadrasniety szybko wraca do wody.Mam nadzieje ze nic mu niebedzie .W sumie padlo pare fajnych ryb ,kolega pobil mnie na leb w ilosci sztuk.Co do wielkosci tu bym sie spieral.

Wialo strasznie,mozna powiedziec przewialo nas .Dzis 40 stopni na termometrze ,ledwo zipie .Zona stwierdzila krotko-

Teraz ZATOKI masz w glowie ,zapomnij o rybkach. :(

poniedziałkowy wypadzik na ulubione starorzecze

i bajka mnóstwo kapelonów powstało przez tydzień i szkoda tylk,że po tym zdjęciu baterie w aparacie wysiadły bobym sobie poszalał. ;)

Szczupaki waliły spod liści w poperki jak oszalałe co jakiś czas dołączył okoń :mellow: i wszystko ładnie pięknie ale byłem tak rozkojarzony ,że w pontonie wylądowała tylko jedna 50 cm szt :wacko: reszta spadała dalej i bliżej :angry: .

aha zaliczyłem jeszcze jedno branie (oczywiście spudłowane :unsure: )po,którym świat wodny się rozprysł a fala rozchodziła się jakby ktoś na dnie dynamit odpalił. :huh:

Niewiem co to była za ryba może sum może szczupak ale piękne jest to ,że jeszcze jest i czeka na mnie :mellow:

post-515-1348913448,5296_thumb.jpg