Skocz do zawartości

Szczupaki 2007

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Chyba nie ma za bardzo o czym pisać. Jezioro Pluszne, trochę jerkowania, trochę trollingu nic specjalnego się nie uwiesiło na wędce. Zdjęć poza zachodem słońca nie robiłem, więc chyba nic ciekawego do napisania nie mam... Może innym razem.

piękna ryba i fajne fotki :D

dzisiaj przeżyłem cudowny dzień i nikt nie zgadnie gdzie ???

w KAUFLANDZIE

po stracie swojego pontonu <_< przymierzałem się do łódki i wiele oglądałem ale jak ktoś już łowi z pontonu to trudno się przestawić.Żona wysłała mnie po jakieś ciastka i wode,poszedłem i patrze a tam w rozwalonym, rozszarpanym kartonie leży ponton z pół twardą podłogą 3m i 1,2 szeroki z siedzeniami i aluminiowymi wiosłami :huh: co się okazało była i ładna pompka ale jak mnie pamięć nie myliła kosztował w zeszłym roku 599 zł.Poszedłem po jakiegoś kauflandziarza i się pytam czemu ten karton jest rozwalony i dlaczego jest tak rozpakowany,ów gostek mówi mi ,że on jest do przeceny i nie można go kupić i wogóle to kierownik będzie w poniedziałek :angry: :angry: :( .

Wszystkiemu przyglądała się koleżanka mojej żony pracownica K... ,wzięła karton spisała kod i poszła do kasy sprawdzić. :wacko:

Po chwili przyszła i mówi tak no wiedziałam ,że tani nie będzie :angry: moja mina zaczęła przypominać podłoge.,kosztuje 100 zł :huh: :mellow: :huh: :mellow: :D :D

Śmiech na hali ,do kasy pobiegłem szybciej niż po wypłate :mellow: i stałem się posiadaczem naprawdę fajnego pontonu(spr w domu) za 100 zł no słów mi brak.

W sobote pierwsze łowienie napewno wrzuce jakąś fotkę a jutro żonka idzie rejestrować pontonicho :D :D

P.S.jaja co? czasami w życiu coś się udaje same wiosła kosztują 149 zł

Ja to co najwyzej kupuje odwrotnie , cos za 100zł , kupuje za 400 bo sie kody przekleily :( ... Warciak ja jutro tez bede plywal w Twoich okolicach , woduje sie w okolicach mostu kolo Nowaego Miasta przy starym WOPRze i plyne w gore pod most kolejowy ... jak bedziesz plywal po Warcie moze sie spotkamy ...

jua tam będe w niedziele a co tam robisz tam są świetne miejsca z łódki ale jak pływasz motorówką i płoszysz ryby to masz zakaz :angry:

co tydzień po pierwszej motorówce można jechać do domu :wacko: chyba ,że ktoś ukleje łowi.

Apropo jak już jesteś tak blisko to powiem Ci ,że ja niedaleko mam małe eldorado miałem tam zabrać @jerzego ale narazie nic z tego nie wychodzi 2-3 swzczupaki to norma a i sandzczyk i kilowy okoń się trafi. :D

Plywam zwykla lodeczka, co prawda wyciaga 50km/h , ale tam jest bardzo plytko i pyrkam sobie na wolnych obrotach ... Do tej pory lowilem tam raz , jakies 2-3tyg temu , o zlowilem sporo rybek w tym szczupaczka 95cm ... jest tam o wiele wiecej ryb niz u nas na Odrze ... a miejsca sa przesliczne ... ja bede lowil w sobote . wiec masz poklute ryby:)

...Do tej pory lowilem tam raz , jakies 2-3tyg temu , o zlowilem sporo rybek w tym szczupaczka 95cm ...

@tomek_w, poka poka!!!

Chociaz sobie popatrze jak duze ryby wygladaja. Zle moce sprzysiegly sie przeciwko mnie. Mialy byc 3 dni szczupaczego raju ale nic z tego nie bedzie :angry: Wpieniony jestem nieziemsko, mozna by powiedziec piekielnie :angry: Chlopaki siedza tam juz od soboty i maja po kilka metrowek na koncie i panuje ogolna sielanka. Chyba sobie krzywde zrobie :(

no i byłem dzisiaj na przedbiegach niestety pogoda zwariowała :wacko: gdy zajechałem było pięknie ,póżniej pompownie i nagle słysze odgłosy burzy :( no ale wypróbować trzeba.Ponton rzeczywiście super w porównaniu do mojej poprzedniej reklamówki ten jest bajką.Przepłynąłęm może 200 m i deszcz ,więc schowałem się pod nowy nabytek. :mellow:

no i tak spędziłem godzinke cennego czasu

post-515-1348913482,527_thumb.jpg

post-515-1348913482,6109_thumb.jpg

póżniej poszły w ruch jerki i poperki z początku było cienko jak nigdy ,wieczny slider zawiódł :wacko: no to zacząłem kombinować ze swoimi wabikami i trafiłem na imitacje wzdrążki złowiłem cyba z 3 na krąpika 1 a na popery złowiłem już sam niewiem ile :D :D na mojego 2-3 szt

ogólnie super dzień zakończony koniem na poperka

post-515-1348913482,698_thumb.jpg

post-515-1348913482,7639_thumb.jpg

@ tomek 95 cm to jeszcze takiego nie złowiłem,choć w zeszłym roku podbierałem 92 cm ,ryby są bo dookoła pobudowano zalewy i zalewiki ,ludziom łatwiej jest na wodzie stojącej złowić rybę i zostawiają warte samopasem.Ostatnio np.nie mogłem się przedrzeć przez ścieżkę i w końcu wpadłem w dziure bobra po pas :wacko: wsystko zakończyło się śmiechem ale mogło być inaczej.Parę lat temu ta ścieżka wyglądała jakby nią tiry jeżdżiły :wacko: i choć znam ten kawałek rzeki jak bagażnik swojego auta to ciężko było coś wyjąć,teraz to raczej kwestia przedarcia się do lepszej miejscówki przez krzaki :D .Odnośnie motorówek nie będe się wypowiadał wolałbym żebyście pływali po odrze <_< tylko bywam chyba kadłuby poprzepalało,kiedyś byłem w okolicach leszna-wschowy to syf taki płynął ,że się rzygać chciało zróbcie coś z tym :( :(

@pafek

Co do łowienia w rzece z łodzi lub pontonu to niemam doświadczenia :wacko: ale może kiedyś się odważę :unsure:

Odnośnie fotek pontonu to następnym razem a czy to jest cerata czy guma ?.Kolego mój poprzedni ponton chyba był z ceraty ten jest z dużo bardziej wytrzymalszego materiału o gr jakiś 2-3 mm.

@scczupły

w zeszłym roku kolega dorwał 5 kg na starorzeczu obok 20 min między kapelonami go woził :lol: :lol: :lol:

No to ja też sie pochwale wczorajszym szczupaczkiem :mellow: miał całe 105cm to moj szczupaczek życiówka(chyba prezent na urodziny...)

Wagi nie znam bo załezało mi na szybkim poworcie rybki do wody

została złowiona na Odrze w okolicach ******(cenzura :mellow: )

na kopyto bez stalki!!

http://img469.imageshack.us/img469/6629/dsc00012es9.jpg

http://img466.imageshack.us/img466/7024/dsc00019ip3.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/6742/dsc00031pl2.jpg

walka była piękna takich wyskoków,świec i odjazdów jeszcze nie miałem