sochun Opublikowano 27 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 I do wody To wypuszczenie kosztowało mnie prawie tyle co wypuszczenie rekordu świata . Teść cały wieczór i noc musiał dochodzić do tego, że moje wypuszczanie i łowienie jest tak samo bez sensu jak jego jeżdżenie po 100 km dziennie na rowerze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike_ Opublikowano 28 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2007 Fajny, Sochun. Zazdroszczę. Ale jeszcze fajniejszy jest tekst o tym, że wypuszczanie jest tak samo bezsensowne, jak jazda na rowerze. Nareszcie przeczytałem mocną myśl, w dodatku nie wziętą z encyklopedii. Pozdrawiam Dzień później (na pewno dzięki nowej kamizelce) :http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b516955079718f1b.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 30 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Witam .Jak wspomnial kolega harvi -sredniowiecze a moze i lepiej.Nieszczesnego polamania wedki ,porwania plecionki i odstrzelenia przynent nikt w tamten dzien mi niezyczyl.Na domiar zlego padla mi droga wedka na trolling.Poraz drogi odstrzelilem slidera w kosmos na plecionce 0,36 -zielonej -barkley -a .Wczoraj z Marcinem przemoklismy do nitki i o maly wlos nieutopilismy kotwicy.A ryby -lato i szkoda gadac . Jedyny pozytyw to to ze przewijam plecionke na grobsza 0,40-0,45 i jak niestrzeli tu to tam peknie .Uroki pikemani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 U nas letnia kiła w całej rozciągło.ści - pięc ryb największa 60cm w jedno popołudnie. Najgorsze że udało śie mi przegrzać silnik bo padło chłodzenie i trochę jestem uziemiony dopóki nie naprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Najgorsze że udało śie mi przegrzać silnik bo padło chłodzenie i trochę jestem uziemiony dopóki nie naprawię.OT - Kilka lat temu wynajelismy dom w Szwecji, u rolników. Mieli lódz i cala fure silników, jeden gorszy od drugiego. Wzielismy Mercurego, wygladal najrozsadniej. Wyplynelismy i widze, ze mu sie woda z dupy nie leje. To do Szweda i dawaj tlumaczyc. Ale ten nic nie pojal, poplywal sam i mówi ze git. No coż, poplynelismy...oczywiscie za pól godziny stanal na srodku jeziora. Wiosel nie bylo, to zdjalem kibel i polewalem woda blok. I tak jakos wrócilismy. Co bylo dalej z tym silnikiem, nie wiem, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 No mój jak wystygł to pali - tylko się niektóre kable trochę potopiły od gorąca. Wodą nie polewałem bo aż syczało. Gorsze że teraz zlot przed nami a z silnika dym idzie i para zamiast woda ciurkać. Cały problem, że w ramach renowacji założono nowy wężyk odprowadzający wodę - o bardzo małej średnicy wewnętrznej, więc przepływ był bardzo ograniczony, stopił się od gorąca dinks łączący wylot z silnika z tymże wężykiem co zablokowało wylot wody całkowicie - szła tylko para popróbuje jeszcze ale coś czuje konieczność zakupu nowego silnika a mówiłem mechanikowi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 31 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Kuba -silnik dzila do dzis ,tylko turysci sie zmienili. Standerus-niewiem jak u was ,tu naprawa silnika jest drozsza niz nowy .A przy bardzo czestym polawianiu na trola ,wolne obroty chyba zazynaja motorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Dzis sie troszke ruszylo. Szwedzkie szczupaki, jeszcze nie wszystkie niestety, wrocily z wakacji.Dzielna motorowka Termosa z jeszcze dzielniejszym silnikiem stanela na wodzie przed 4. Na Jerki zero sukcesow, przyczyna moze bys obstawianie miejscowek do tego typu lowienia sieciami przez miejscowych.Lowilismy wiec troche na troling i malymi gumkami w celu zlapania jakis okoni. Ja na 5 cm gumke wyciganalem ~80 zebacza, Rafalowi szlo troche lepiej lowienie pasiakow Po godzinie 8 bylo juz zero bran wiec zdesperowany na koniec zlapalem sobie mala wysepke p.s. Termos powinien dodac pare fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 zapomnailem, wsumie zlapalismy cos ponad 20 sztuk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Jeszcze kilka zdjec z wyprawyhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c6740cb7b0014104.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6d86f428079c85ae.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a4b659c4100ec6dd.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ef9153d86867ea9a.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1bb299c71a541780.htmlHarvi lowil krzaki a ja oczyszczalem jezioro z zarosli.http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5fc52081de0b1c98.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5b69f71c0234c382.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7030f748d444c2af.htmlZakonczylismy dzien tradycyjnie -przysmakiem remka ihttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9c0b3d366f6273bd.htmlpodsumowaniem minionego poranka ktory niestety tak szybko minol i juz o 11.00 mielismy wszystkie graty z powrotem w harvi-ego bryczce.Patataj ,patataj i wjo do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Nastepnym razem po rybach pokarze Tobie jak sie zalacza fotki.A sam obiecuje pojutrze ciezko pracowac nad wyciaganiem szczupakow chwytem za kark. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 No i kanelbullar upieczone przez corke Termosa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Kanelbullar to lubię najbardziej a w Polsce nie ma. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Remek Polscy kierowcy ciezarowek sa z tego znani, ze mozna u nich zawsze kupic alkohol.Spytaj w poslce szwedzkiego kierwoce TIR'a czy ma kanelbulle <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Wczoraj wyskoczylem na 3h po poludniu zbadac co sie dzieje w wodzie. Chyba troszke sie ruszylo. Wciaz bez rewelacji, ale juz jest po co jezdzic. Najpierw troche jerkowania, braly, ale bardzo delikatnie za sama koncowke. Naszczescie skinner 12 nie zawodzil: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 @Lukomat NICE FISH FOTO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 @lukomat - gratulacje, fajne rybki A ja wczoraj zapomniałem o skinnerze i pewnie dlatego nie miałem kontaktu ze szczupłym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 @Zanderix, dziekowac @SzymusS, SK12 stanowi od tego sezonu podstawe w moim pudle na szczupaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Ja wczoraj powiesilem na chwile skinera ale bez rezultatu.Do jerkow byly tylko leniwe wyjscia.A na Perch'a z trolingu padly trzy malenstwa 40 cm i jedna 20 cm Jutro postaram sie powalczyc solidniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 I dzis powalczylem solidniej Zapowiadalo sie kiepsko bo wstalem o 2 rano. Wyjzalem za okno, leje. Zrezygnowany wrocilem spac. Po poludniu pogoda sie poprawila i o 15 bylem na wodzie.Najpierw niemrawo 40 pofatygowala sie do zielonej gumy i potem dlugo nic.Od 16 do 18 sie dzialo, na percha i slidera 10 (oba GT) wyciagnalem kilkanascie zebaczy w tym dwa 80 cm. Kilka sztuk mi sie spielo a jeszcze kilka robilo podejscia. Oby taka tendencja sie utrzymala juz do poznej jesieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Oj oj ciekawe kiedy na wiśle ukażą sie choćby na stałe koło 80 cntów @harvi no to się tylko trzeba cieszyć że trafiło ci się lapanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ale widze ze i kotwice zmieniles na wieksze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 ==> RedziNo lapalo sie bardzo milo ==> TermosKotwica jest ta sama. Jak bym mial taka jak Ty to ten szczuapk mialby 5 metrow Dzis lowilem po lewej stronie, tam woda nei jast tak przeczesana. p.s.zasadniczo wszystko co dzis wyciagnalem to z glebokosci do 3,5 metra z zatoczek ktore niewcinaja sie gleboko w lad. Woda raczej musialbyc przeplywajaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 harvi -lewa strone wspominam bardzo milo . Lowilem tam troche z Goranem .Ta zatoczka na samym koncu za wyspami na szerokim .OJJJJ.PEWNIE BEDZIE SIE DZIALO.Czy sa tam ryby? Jeszcze jakie. polamania wedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi