Skocz do zawartości

Szczupaki 2007

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dziś pełen optymizmu pojechałem na ryby. Moze temperatura nie była zbyt wysoka (wody +10, powietrza +5) ale słoneczko świeciło.

Zwodowałem z kolega łódkę, popłynęliśmy na łowisko i Evinrude powiedział NIE !!!

Z wyprawy wędkarskiej zrobił sie obóz kondycyjny. 5 kilometrowe wiosłowanie pagajami pod fale i wiatr dało nam w d... .

Na sam koniec kolega złowił na maleńka gumkę 75 anorektyka.

Ja takiego , tylko grubaska, złapałem w zeszłym tygodniu na woblera 24 cm. I bądź tu mądry.

Ja tez wczoraj wyskoczylem z kolega Damianem (slazakiem ze Slaska) na dwie godzinki .Mielismy troche pojerkowac .Tafla na wodzie i jakos ryby niechcialy gryzc.Wyskoczylismy wiec na maly troling tuz przed zachodem slonca .Pierwszego zebacza trzasnal Damian i jego syn ja zlowilem jeszcze jednego a w drodze powrotnej kolega zacial zeciowke .Dozwiadczony w polowie karpi i po ostatnim lekkim sukcesie gdzie zlowil 95 cm myslal ze i tym razem pujdzi tak latwo.Wszystko szlo dobrze ja przygotowany do podembrania ryby ktora oceniamy na min 10kg .Damian zapomnial poluzowac hamulca i troszkie przykrotka linka ,jedno szarpniecie lben na takim zestawie i baj baj zyciowko.Szkoda troche ryba i tak wrocila by do wody ale mial chlopak pecha .Fajna ryba to byla.

Jaki odciekliwy :lol:

pytam, bo ja trafiłem ostatnio 70cm i wyglądał na znacznie większego

Na żywo zawsze się wydają dużo większe. Potem na zdjęciach z innej perspektywy maleją, a jak już zestawisz zdjęcie siedemdziesiątaczka z metrówką których tu nie brakuje, to kurczy się w oczach. Moj z Domaniowa miał 73 wiec ten spokojnie ma 70.

zdjęcie zdjęciu nie równe :D

pozdrawiam

To fakt, fotki trzeba umieć zrobic i rybę pokazać na zdjęciu też. My dzisiaj ZERO nawet brania.....Takiej studni nie pamiętam, mimo obskoczenia 1/3 jeziora nawet skubnięcia :angry:

Ale we dwóch to łódka zasówa jak rakieta... pomyśleć co będzie jak dołożę trochę mocy??