Skocz do zawartości

Szczupaki 2007

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

moje łowy oczywiście wzięły w łeb wazniejsza okazała się brama :angry:

no nic może jutro

@bassy szkoda ,że mieszkasz na drugim końcu Polski chętnie wybrałbym się na wyprawe w te trzcinki u mnie kicha trochę ojca uczę ale on woli spławik.

powodzenia jeszcze raz gratki piękna ryba B)

NIe! To Ty mieszkasz na drugim końcu Polski :D

A tak poważnie to na bank masz takie miejscówki w promieniu 100km od siebie. Masz je odnalexc i wrzucać fotki na forum :D

ta np 10 km

pokrzepiony twoim szczublem wybrałem się dzisiaj na w/w łowisko w celu złowienia jakiegoś potwora :lol: .

na wodzie ruchu ani mru,mru spiningistów tyle źe obłęd,żywcy jeszcze więcj.

Początek trochę mizerny ,testy nowego wobka wykonanego przez żółte rączki, jednego wyciągnął póżniej pękł :wacko:

Póżniej każda miejscówka obfitowała rybą lub braniem ,jedno z nich naprawde przyzwoitej ryby przespałem,ponowny rzut i znowu targnięcie jakbym pociąg podhaczył :huh: 2 sekundy i luz do następnego razu :angry:.

10 min pózniej 50 m odemnie na żywca gościu strzelił dobrą metrówe.

Ogólnie super dzień ale ryby na spining brały tylko mi omijały każdy błyszczący wabik dlaczego???

Na wodzie nie było oznak rychu na 50 cm wodzie a jednak ryby żerowały i atakowały mojego slidera jak opętane mój nowiutki 7F RR wygląda jak po 10 wyprawach a każdy złowiony szczupak wyglądał na obżartego.

Łącznie kilka 50-taków i kilka maluchów

post-515-1348913635,7904_thumb.jpg

niestety to nie rezerwat <_<

@strzałka żeby to było takie piękne to bym metrówki już w drugim zeszycie zapisywał.Dzisiaj wytargali taką bestie ,że trzymali ją w dwóch gruba taka i długa napewno ponad 10 kg :huh: zdjęcia nie chciałem robić bo wisiała juz w siatce.Ja po 2 godz miałem 4-5 szt kilowców i zeszła mi piękna sztuka a trójke spod pontonu mi nawiała,ogólnie zabawa jak we szwecji :D.

Aha założyłem małego srebrnego longa bo myślałem ,że garby w jednym miejscu biją ale po którymś rzucie moja blaszka została odprowadzona przez 70 cm rapke to szybko odpłynąłem bo mógłbym przejść załamanie nerwowe :lol:

ogólnie życzę wszystkich takich wypraw

pozdro

Cześć łukasz teraz to miejsce wygląda jeszcze lepiej i jakby tych kapelonów mniej :lol:. Cieszę się że wyprawa się udała :D

co do tych merówek to się nie przejmuj przyjdzie taki czas :unsure: trzeba w to wierzyć i łowić. Wszak każda wyprawa to potencjalna metrówka. Czego tobie życzę czekając na zdjęcia pozdrawiam.

niewiem w czym tkwi problem ja przez cały sezon złowiłem jednego 65 cm a na żywca padają takie smoki ,przedczoraj metr ,wczoraj jedna 3 kilowa sztuka.

Walę ich na łeb pod względem ilośc.Ich wyprawy kończą się w stosunku 1 ryby do 3 wyjazdów :D moje odwrotnie albo lepiej, poza 2 wyjazdami :mellow:

Jeżeli mozna to nazwać problemem to może ktoś spotkał się już z takim czymś na innym łowisku i pomoże mi? :D

Dodam ,że szczupaki omijają wszelakie błystki ze wzgl na sporą frekwencje wędkarzy jesienia.Lato i reszta pór roku to 2-3 osoby w weekend.

@Warciak,

moim zdaniem powinieneś spróbować dużo większych przynęt niż dotychczas.

W moim łowieniu szczupaków jest tak: łowię tylko na duże przynęty, czasami nie łowię nic, a inni w tym samym czasie wyciągają kilka małych ryb. Ja się tym w ogóle nie przejmuję, wolę na kila wyjazdów złowić jedną konkretną rybę, niż wiele małych. Duża przynęta często nie prowokuje małych szczupaków do ataku, ale jak w okolicy znajdzie się duża ryba, to napewno sobie nie odpuści i zaatakuje każdej wielkości przynętę. :mellow:

Łowcy okazowych szczupaków w ogóle nie łowią na małe przynęty.

@Warciak,

moim zdaniem powinieneś spróbować dużo większych przynęt niż dotychczas.

W moim łowieniu szczupaków jest tak: łowię tylko na duże przynęty, czasami nie łowię nic, a inni w tym samym czasie wyciągają kilka małych ryb. Ja się tym w ogóle nie przejmuję, wolę na kila wyjazdów złowić jedną konkretną rybę, niż wiele małych. Duża przynęta często nie prowokuje małych szczupaków do ataku, ale jak w okolicy znajdzie się duża ryba, to napewno sobie nie odpuści i zaatakuje każdej wielkości przynętę. :mellow:

Łowcy okazowych szczupaków w ogóle nie łowią na małe przynęty.

Hehehe...są na tyle wielkie ,że z daleka myśleliśmy z MGORem ,że Rognis wyciąga jakiegoś szczupaczka ,po podpłynięciu obserwowana zdobycz okazała się tylko gumową przynętą :o

Jak masz takie fajne płytkie i zarosnięte łowisko spróbuj na zdechlaka

Znaczy się duża guma ale obciążona tak żeby hak wychodził z boku przynęty.

Prowadzona łagodnymi podciągnięciami ku górze i wahlowym opadem nieżle imituje dogorywającą rybę.

Ołowiu daj minimalnie, może nawet wcale, jak poprubujesz sam zobaczysz

Dokładnie.

Dodam tylko że guma musi być miękka i raczej ripper.

Ja łapałem tak manssem a patent ten byłm kiedyś opisany w jakiejś gazecie, ale w jakiej nie pamiętam.

Tak uzbrojona guma podciągana ładnie wychodzi do powierzchni, jak ją szarpniesz robi taki myk z wyłożeniem się na drugi bok a dzięki dużej powierzchni wolno opada robiąc od czasu do czasu jakiś zwód.

Jak się ją dobże uzbroi to można nią grac prawie w miejscu bo podczas opadu cofa sie znaczy odpływa w kierunku przeciwnym niż się ją ciągnie

@koledzy

próbowałem już większych przynęt i gumy z niewielkim obciążeniem nawet ołów schowałem do środka :mellow: i kicha ciągle pistoleciki,

natomiast musze się zastanowić nad rozważaniem @mifka i jakoś je zaskoczyć może coś w tym jest w każdym razie jutro wziąłem urlop i walcze B) albo ja albo one :D (byleby nie padało bo się poddaje :mellow: ) ponton już w aucie

pozdro