Skocz do zawartości

Szczupaki 2007

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dokładnie.

Dodam tylko że guma musi być miękka i raczej ripper.

Ja łapałem tak manssem a patent ten byłm kiedyś opisany w jakiejś gazecie, ale w jakiej nie pamiętam.

Tak uzbrojona guma podciągana ładnie wychodzi do powierzchni, jak ją szarpniesz robi taki myk z wyłożeniem się na drugi bok a dzięki dużej powierzchni wolno opada robiąc od czasu do czasu jakiś zwód.

Jak się ją dobże uzbroi to można nią grac prawie w miejscu bo podczas opadu cofa sie znaczy odpływa w kierunku przeciwnym niż się ją ciągnie

Jestem ciekaw jak prawidłowo uzbroić taką gumę, mam takiego rpippera mansa (biały z czarnym grzbietem), uzbroiłem go w główkę 3g na haku 5/0 + kotwiczka w grzbiecie na wolframie przywiązany do oczka od główki.

Niestety guma się wywraca tak średnio fajnie, dodałem w brzuszek gwóźdz z uciętym łepkiem, ale jeszcze nie to.

Mógłbyś pokazać jakąś fotkę uzbrojonej gumy twoim sposobem ?

Jak myślicie da się zaciąć metrówkę na tak uzbrojoną przynętę ale za to kijem 7-21 g ? :mellow:

@Artech,

Widzę, że Ty też dałeś spokój bolkom i zająłeś się szczupłymi :D

Gratuluję zębaczy B)

Mnie też narazie metrówki omijają ,ale będe walczył do ostatnich dni grudnia <_<

Podpatruje doświadczonych kolegów i moje przynęty rosną w oczach.Narazie doszedłem do Kopyta 6 ,ale to nie jest moje ostatnie słowo ;)

pozdrawiam

post-415-1348913641,2011_thumb.jpg

Dzięki @Maciejowaty. Metrówki może i Ciebie omijają ale ten z fotki też niczego sobie - gratuluję. A co do przynęt jakoś na naszych wodach nie mogę się przekonać do niczego większego niż 10-12 cm. Jednak parę wobków i kopyt6 zostało mi z wyprawy do Szwecji więc może jednak spróbuję :unsure:

Dokładnie.

Dodam tylko że guma musi być miękka i raczej ripper.

Ja łapałem tak manssem a patent ten byłm kiedyś opisany w jakiejś gazecie, ale w jakiej nie pamiętam.

Tak uzbrojona guma podciągana ładnie wychodzi do powierzchni, jak ją szarpniesz robi taki myk z wyłożeniem się na drugi bok a dzięki dużej powierzchni wolno opada robiąc od czasu do czasu jakiś zwód.

Jak się ją dobże uzbroi to można nią grac prawie w miejscu bo podczas opadu cofa sie znaczy odpływa w kierunku przeciwnym niż się ją ciągnie

Jestem ciekaw jak prawidłowo uzbroić taką gumę, mam takiego rpippera mansa (biały z czarnym grzbietem), uzbroiłem go w główkę 3g na haku 5/0 + kotwiczka w grzbiecie na wolframie przywiązany do oczka od główki.

Niestety guma się wywraca tak średnio fajnie, dodałem w brzuszek gwóźdz z uciętym łepkiem, ale jeszcze nie to.

Mógłbyś pokazać jakąś fotkę uzbrojonej gumy twoim sposobem ?

Jak myślicie da się zaciąć metrówkę na tak uzbrojoną przynętę ale za to kijem 7-21 g ? :mellow:

pafek na kijek do 21 gram to mozna nawet taka rybe wyjac...

http://jerkbait.pl/art/images/00034/032.jpg

@Warciak , czy trafiłeś w swoim łowisku szczupki pokaleczone przz swoich pobratymców?

tak jasne nawet ostatnio rzucałem przez siebie zrobionymi szczupaczkami takimi około 10 cm i znowu całe 50 cm się uwiesiło ,dobre to że się sprawdziły i przyszłym roku je udoskonale B)

ale obok na rzece jakiś procent małych szczupaczków jest pokaleczona przez rodziców i coraz częściej przez duze sandacze :D

jeżeli jakieś propozycje to śmiało a odnośnie prologic to chyba nie mój rozmiar :lol:

P.S.właśie przezbrajam 12 cm gumy

3 metry...spory musial byc :D

Pamietacie pewnie to zdjecie 104ki, co zamiescil Pepe... :huh:

Po tym co mnie spotkalo w tym roku na Syrsan, przyjemnosc sprawia ogladanie szczupakow noszacych slady swojego starszego rodzenstwa :D

To byla taka skromna 50tka, ktora spotkala 100tka :D

Pozdrawiam

Guzu

post-16-1348913640,7134_thumb.jpg

@Warciak , czy trafiłeś w swoim łowisku szczupki pokaleczone przz swoich pobratymców?

tak jasne nawet ostatnio rzucałem przez siebie zrobionymi szczupaczkami takimi około 10 cm i znowu całe 50 cm się uwiesiło ,dobre to że się sprawdziły i przyszłym roku je udoskonale B)

ale obok na rzece jakiś procent małych szczupaczków jest pokaleczona przez rodziców i coraz częściej przez duze sandacze :D

jeżeli jakieś propozycje to śmiało a odnośnie prologic to chyba nie mój rozmiar :lol:

P.S.właśie przezbrajam 12 cm gumy

Też tak myślałem -ale pomyśl - co to takiego 20cm płotka :D

Jednak 19cm również nie gwarantuje ze króciaki się odmeldują :mellow:

mifek

ładne sumiątko :D ale chodziło mi o to czy da się w miarę sensownie przyciąć zębacza łowiąc dość dużą gumą - 12 cm na kij do 21 g dokładnie TD 2,60 m 7-21g, miałem tydzień,2 temmu sytuację w której nie przyciołem życiówki (przypuszczam po dostojnym odjeździe) mimo wmiarę energicznego zacięcia.

Branie 10 m od brzegu więc żyłka nraczej nie powinna być przyczyną.

mifek

zostałeś wyzwany do tablicy przez moją koleżankę więc odpowiadaj ;)

Ja 0:55:10

http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=65798& amp;#msg_65798

koleżanka pafka :mellow: 0:58:33

nie znam sie na rybach ale powiedz mi co to za krowa

koleżanka pafka :mellow: 0:58:55

ta co dodal jajakub

koleżanka pafka :mellow: 0:59:35

taka co na trawie lezy

koleżanka pafka :mellow: 0:59:47

z kolesiem takim w smiesznej koszuli

koleżanka pafka :mellow: 1:00:31

hmmmmm?

Ja 1:00:41

to mifek dodał

koleżanka pafka :mellow: 1:00:57

moze i tak

Ja 1:01:08

zaraz napiszę posta z pytaniem do niego

Ja 1:01:09

;)

ale ze niby co ??? co mam powiedziec ?? to nie krowa... to silurus glanis...

186 cm. 35 kilo. przynet horneta 6

wiecej szczegolow w relacji na stroni glownej: dzial - relacje, tytul: sumowe jarosławki....

PS> pafek to teraz kolezanki sie na ryby podrywa??? :mellow:

Ładnie dostał - w miękkie. Rzadko się zdarza tyle szczęścia na raz. Jakby się zapiął samym grotem, to nawet trochę większy Owner mógłby się wyprostować... B)

jakto mawiają... więcej szczęścia niż rozumu