rognis_oko Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Najlepiej byłoby się przebrać za przynętę/rybkę ale wtedy trzeba uważać by nie zostać pokąsanym DOBRE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 28 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 A ja bym sie przebral za dzewo .Nieznam sie zabardzo na kamuflowaniu ale chyba by przeszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 @Sztum mam nadzieje ze Cie nie urazilem .Jezeli tak to przepraszam . A teraz troche o szczupakach .Zmienna pogoda i doze skoki temperatury a to raz -10 nastepnym razaem + 5 ,zamknely moj sezon szczupakowy tafla lodowa .Wiekszosc mniejszych jezior poprzymarzalo.Co prawda lodzik jest jeszcze cienki i nieda sie po nim pochodzic jest jednak nadzieja ze jak tak przycisnie trzy dni na minusie to mozna zaczac probowac .Przywiozlem sobie a raczej dostalem od kolegi -pikie-pierzchnie-ktora na pierwszym lodzie jest niemalze niezastapiona .Jedyny problem to guma ktora trzeba na nia naciagnac.Probowalem weza namoczyc w goracej wodzie i nieszlo .Juz zaczalem kombinowac -moze trzeba czyms posmarowac czy jak?Napewno pierwszy lod to szczupak polawiany przy samych trzcinach.Mam w zestawie pare dozych blaszek podlodowych ktore pujda na pierwszy ogien.Niewiem ja Wy ale ja juz sie niemogie sie doczekac kiedy wcisne rybkie do przerembla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 => TermosJa tam moj lodolamasz mam zamiar na wode rzucic w sobote.Do zalogi dolaczyly dwa skinery, niestety podbierak oposcil wesole towarzystwo podczas holowania lodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 harvi-powiem tak,Takiemu to-Żyć nie umierać. Może jednak nie umrę. Nie to, żeby mnie wszystko przestało boleć ale musze wstac rano w niedziele na ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 29 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2007 W niedziele to ja chyba tez wstane na ryby.Haslo dnia '' troc dla kazdego'' <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clonee Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Z pozdrowieniami dla tych co juz po sezonie 86stka z dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 o prosze... widz ze swimmbait prologica nadal aktualny... fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Ładny - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirat Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 Ładna bestyjka @clonee i do tego ten swimmbait który tak pięknie chodzi i jest skuteczny gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 30 Listopada 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2007 no no piękny i znowu ładny szczupak na prologic a tak jakoś mi się wydawał a duży u mnie już wszystko pozamarzane tylko rzeka się jeszcze trzyma :gratulacje( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Dzisiaj chciałem trochę pochodzić za szczupakiem ale się rozczarowałem PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 a mi sie to foto baaaaaardzo podoba :mellow: moze jakbys uzyl wiekszych jerkow to by ci sie udalo przebić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Rzucałem troszkę cięższymi gumami ale nic z tego. Za to rozbiłem trochę lodu przy brzegu. PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Dzisiaj chciałem trochę pochodzić za szczupakiem ale się rozczarowałem PozdrawiamSlider mam gdzies takie samo zdjecie z zeszłego roku:) rzucam niby do wody a ty bęc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulus Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 To i tak macie leipiej niż ja bo byliście chciaż nad wodą. Ja dzisiaj rano wstaje na rybki pochodzic za szczupakiem-sandaczem, patrze za okno a tu leje jak z cebra i nici z wypadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Dzisiaj zakonczylem sezon szczupakowy.Zalozenie bylo proste. Dwie wedki, dwa skinner'y (15,20 cm)i jazda.Pogoda byla kiepska, mżawka na przemian z deszczem a do tego silny wiatr. Polowilem 3 godzinki i wyciagnalem 2 sztuki 60 cm o wadze ca: 2kg i dwa ponad 3 kg szczupaki 80 cm.Do 15-tki mialem jeszcze wyjscie ladnego okonia ale bylo to za blisko lodzi i sie sploszyl pod burta. Pod koniec sezonu zmienilem uchwyt do wyciagani szczupakow z wody na obrotowy i bardzo polecam takie rozwiazanie.I zamiast wezlow uzywam patentu jak ponizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Dzisiaj zakonczylem sezon szczupakowy.Zalozenie bylo proste. Dwie wedki, dwa skinner'y (15,20 cm)i jazda.Pogoda byla kiepska, mżawka na przemian z deszczem a do tego silny wiatr. Polowilem 3 godzinki i wyciagnalem 2 sztuki 60 cm o wadze ca: 2kg i dwa ponad 3 kg szczupaki.Do 15-tki mialem jeszcze wyjscie ladnego okonia ale bylo to za blisko lodzi i sie sploszyl pod burta. Pod koniec sezonu zmienilem uchwyt do wyciagani szczupakow z wody na obrotowy i bardzo polecam takie rozwiazanie.I zamiast wezlow uzywam patentu jak ponizej. Dla wedkarza nie ma pogody kiepskiej,jest pogoda dobra lub bardzo dobra ,gratuluje polowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 ==> Biosteron Dziekuje.Co do pogody to zgadzam sie z Toba, odpowiednie ubranko zalatwia sprawe. ==> @slider@Swietne zdjecie. Gratuluje wszystkim lowca zebaczy zdobyczy w tym sezonie i miejmy nadzieje, ze przyszly rok bedzie nie gorszy. patent do robeinia wezla bez wezla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 ten system przerobilem kilka lat temu, berkley, dla mnie nic nie warty, zwlaszcza ze stalka albo innym przyponem szczupakowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Pitt Mi ten patent polecil czlowiek ktory lapie wiecej metrowek rocznie niz ja wszystkich ryb.Patent jest szybki w obsludze i nieoslabia zylki/plecionki. Jakie Ty minusy tego rozwiazania zauwazyles ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ja tez jestem Ciekawy czemu nic niewarty .Dzis dzialal bez zarutow i nic sie nieurwalo .Nie zebym sie czepial ale wszystko gra i buczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ja dzisiaj zlowilem swoja pierwsza rybke na casting.Na slidera 12S trafilem szczupaka 75cm.Grubasek wrocil do wody .Aparat w naprawie i nie moglem tej historycznej dla mnie chwili(he he) uwiecznic na fotografii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Tomas Gratulacje. Ostro zaczlaes z castingiem. Teraz to juz pewnei same metrowki bedziesz lowil. Termos Tez uwazam, ze patent sie sprawdzil. Podczas holu kilku rowerow nic sie nie zerwalo <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 2 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 @Tomas gratulacjepoważna przyneta poważna ryba oby tak dalej powodzeniapozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi