ginel Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Tu się liczy piękno tej ryby. Wykasujcie to pierdzielenie o centymetrach Maciejowaty zdajesz sobie sprawę ile trzeba by wykasowac postów, nie tylko z tego wątku Rognis gratuluje. Piekny szczupak. Jak dla mnie to do małych nie należy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Szczupaczek rzeczywiście był nie mały,nie mniej niż 112 cm. nie więcej niż 110 cm. ale ciężki jak małe stado psów (podbierałem go jedną gołą łapką,którą troszkę poharatał ale warto było ). Pozdrawiam Gromiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Szczupaczek rzeczywiście był nie mały,nie mniej niż 112 cm. nie więcej niż 110 cm...Pozdrawiam GromiśKurcze Gromit, to ile on mógł mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Pewnie z wagi to więcej niż 112 a z centymetrów mniej niż 110... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwant Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2007 Mniej chyba trzeba zamienić z więcej i wymiar będzie ustalony.A zdjęcie na wyciągniętych rękach to normalne sam robię tylko takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Nie wiem ile mógł ważyć, bo jak mierzyliśmy rybkę to Sebek pożerał ją wzrokiem (widzicie na zdjęciu jego oczy).A tak poważnie nigdy nie ważymy ryb,chcemy aby szybko wracały w dobrej kondycji do swojego środowiska . Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Witam. Muszę się ustosunkować do niektórych wypowiedzi, dotyczących wykonania zdjęcia i wymiarów szczupaka. Zacznijmy od tego, że my robimy zdjęcia rybom, które łowimy, a nie sobie. Np. dlatego często na moich zdjęciach zobaczycie mój odwrócony wzrok od obiektywu aparatu. Często patrzę się na rybę, aby pokazać jaki mam do niej szacunek! Zdjęcia ryb staramy się zrobić, tak aby jak najdokładniej ukazać piękno ryby. Na takim zdjęciu liczy się tylko ryba, nic poza nią...Powyższe zdjęcie jest wykonane bardzo dobrze, ponieważ pokazuje wam całą rybę i jej piękno.Na żadnym z moich zdjęć nie zobaczycie ryby, która jest trzymana bardzo blisko osoby, ponieważ takie zdjęcie nigdy w pełni nie ukarze jej prawdziwego piękna. Jeżeli chodzi o wielkość tego szczupaka, to specjalnie tego nie napisałem. Dla mnie, w tym przypadku nie liczy jej rozmiar, tym bardziej że nie jest to mój życiowy rekord. Jeżeli tak bardzo chcecie wiedzieć ile ryba miała centymetrów to proszę. Ryba miała równo 111 cm i była potężnie ciężka. I nie zmienia to faktu, że zdjęcie zostało zrobione bardzo dobrze. @Tomaszek, oczywiście, że mam inne zdjęcia tej ryby. Na każdym z nich, ryba wygląda podobnie, bo to była poważnie gruba ryba i żadne zdjęcie tego nie ukryje. @Zulus, dla mnie liczy się piękno ryby na zdjęciu, a nie jej długość. Mamy na tyle doświadczenia w fotografowaniu dużych ryb, aby nie robić byle jakich fotek i staramy się unikać bubli...Myślę, że każdy kto zechce mieć piękne pamiątki po złowionych rybach, dojdzie do tego, aby robić rybom jak najlepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Sebek,Gratulacje! Czytając komentarze dotyczące zdjęcia mało nie padłem ze śmiechu Wyciągnięte ręce? Czy ten kto tak mówi miał kiedyś na rękach ponad metrową rybę, która spokojnie waży ponad 10 kg? Niech sobie ją wyciągnie i potrzyma 20 sekund Gratulacje dla pomysłodawcy! Wiadomo przecież, że Sebek to kurdupel Ja jak sobie robię zdjęcie z rybami to wszystkie wyglądają mało. No tak ... wtedy jestem uczciwy Bez przesady! Tutaj jeszcze dochodzi coś innego - sprzęt, którym się fotografuje. Jak zrobisz rybie szerokim kątem to masz dużą rybę - spróbuj zrobić teleobiektywem To wyjdzie szprotka. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Mniej gadać , więcej pokazywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Brawo Zanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubson Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Witam Brawo Rognis, piękny esox i piękne zdjęcie, nie rozumiem zastrzeżeń, przcież właśnie tak ma to wyglądać !!!! PozdrawiamKuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Arku, czy to ten sam co wysyłałeś zdjącie mms-em? Na dużym ekranie jest jeszcze większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 @SławekNie to inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 @Zanderix Wstyd pokazywać takie zdjęcie! Paluchy w skrzelach, ryba jakaś blada (pewnie martwa), popraw sie chłopie! A na serio to gratuluję! Ja już w tym wątku pisałem, że w Polsce są ciągle piękne szczupaki! Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacopyrz Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Arek, gratuluję !Potwierdza się stara prawda, żeby złowić trzeba łowić Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 taaaaaaaak oczy metne, ryba w ogol ejakas taka wysuszona... zanderix nie mogles tej fotki zrobic z dzien albo dwa wczesniej zanim ta biedna ryba wysechla :mellow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 10 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2007 Mifek - trafiles cos ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singor_ths Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 pokazywac pokazywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Mateo gratki Dwóch terrorystów z esoxem Arkowy szczupak też piękniś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Wy to jesteście fajni PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Pojechali na narty, a że nie było śniegu to złowili se szczupakaa co !Gratulacje.Pozdro Jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Mifek - trafiles cos ciekawego? jasne ze tak... tym razem w lodzi wyladowaly: grypa, katar no i oczywiscie gorączka... ok 39st... splynelem szybciej bo jak sterowalem lodzia to mi sie oczy same zamykaly... zostalem pokonany przez pogode i wczesniej nadwyrezony stan zdrowia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablom Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 No to miałeś łowy, ja po tygodniu spędzonym w łóżku dochodze do siebie. Więc zdrowiej bo ci szczupaki zamarzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 nie ma obawy trzeba srogiej zimy by skuc moje wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 11 Grudnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 @Arek, @Mateo, śliczne rybcie i super foty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi