harvi Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 ==> Standerus A mozna wiedziec jakij firmy masz ten silnik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Hah włąśnie wróciłem po kolejnej wtopie - tym razem family trip zamienił się w dryf na elektryku przez jezioro - tym razem zesrał się zapłon czy co, silnik kręcił, paliwo było a zestartować już nie chciał. Silnik to Johnson 25hp. Jak ktoś mówił że johnsona nie kupowac bo jest kiepski to.... miał rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Kuba, po co się męczyć, proponuje kajak <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Witam! Jestem nowy na forum - do tej pory wystąpiłem tylko w temacie o boleniu. Wpadłem, żeby pokazać się Wam z mojej dobrej strony... Na zdjęciu mój największy szczupak [wiem, że jeszcze młody, ale jak widać łowca też stary nie jest - wszystko przede mną mam nadzieję ] A w linku do youtuba filmik z uwalniania owego okazu http://pl.youtube.com/watch?v=vQFrIrEkvnw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 zeszłoroczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 tak. (październik 2006) ale jako że jestem nowy to zamieściłem go choć nie jest on złapany na bieżąco... Pozatym musiałem udowodnić pewnym niewiernym że uwalniam ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr zamiara Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Witajcie, ja nowy jestem... A te szczupaki biorą teraz, czy burz się wystraszyły? Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Dawid,Piotr witajcie na forum . Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Widze że nawet pare osób obejrzało filmik - miło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymusS Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Widze że nawet pare osób obejrzało filmik - miło @Rutt - bardzo fajnie, że już wypuszczasz złowione ryby będąc w tak młodym wieku Co się zaś tyczy chwytania szczupaków, o ile to mała sztuka, można złapać za np. grzbiet i ryba nie powinna się już wyślizgnąć. Jednak w przypadku większych egzemplarzy może to być już trudne i ryba może wylądować niechcący na kamieniach, dnie łodzi, piasku, mocno obijając się przy tym i tracąc dużo śluzu.Tak na przyszłość (życzę jak najwięcej okazów ) - polecam więc również lekturę artykułów np: szczupak.org Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Dzięki napewno poczytam. Łowić zacząłem 3 lata temu [przez pierwszy rok brałem ryby - wymiarowe] a od 2 lat uwalniam wszystkie które łowię. Pamiątkowa Fotka i Filmik z uwalniania.Duże ryby napewno trudniej jest wypuścić ale zazwyczaj jest ze mną tata który jest bardziej doświadczony i zawsze pomaga mi podebrać --> odhaczyć --> i uwolnić rybę [zresztą ja odwdzięczam się mu tym samym ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ==> Standerus Musisz miec strasznego pecha albo frajerski serwis.Ja jeszcze nieslyszalem zeby ktos mial takie klopoty z normalnie eksploatowanym/serwisowanym Johnsonem lub Evinrude (lata '80 i ' 90 to prawie niezniszczalne maszyny). Znajomy w polsce zajmuje sie naprawa silnikow do lodzi i polecil mi wlasnie johnsona lub evinnrude (zreszta to to samo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TERMOS Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Adam daj tym rybom odpoczac troche .A tak na powagie -mialem byc na pokladzie ale....... Jak pisal jerry -zapier...laczka w tygodniu a w niedziele maluje wigwam .Polamania ugly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Chcialbym wyciagnac rybe ktora by polamala tego Ugly Sticka <_<W niedziele bede badal nowy teren. Poplyne nie na szeroka wode w lewo a w prawo. Zaczne lowienie dopiero po 10 km, zobaczymy co z tego bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike_ Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b2ab8d94d2d7beb5.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dda9e94edeb7145f.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/193cd1062d920c7c.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e3dbaf646e1aa11a.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Pike bardzo ładnie. Pamiętam jak kiedyś pisałeś że zdarza Ci się gnębić wędkarzy biorących małe szczupaczki. Bardzo mi się ten pomysł podoba, też tak będe robił ale musze jeszcze troche na siłownie pochodzić Trzeba przyznać że Ty wyglądasz groźnie - współczuje mięsiarzom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sochun Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 No @Pike ładnie mówiłem, że w końcu połowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pike_ Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Dzięki Panowie. Byłem w trzech miejscach, w każdym pierwszy raz w życiu i w każdym tylko kilka godzin . Ten duży umordował się, bo nie było nikogo, kto by mi mógł od razu zrobić zdjęcie, więc trzymałem go z godzinę na agrafce. Chodzę oczywiście bez podbieraka - wszedłem po niego do wody w butach, z dwoma telefonami, pieniędzmi i dokumentami w kieszeniach - zabrakło może z dziesięciu centymetrów, by to wszystko zamokło, ale inaczej nie wyjąłbym go. Jednak ten HM to piękny kij, ale na takie ryby. PozdrawiamPSTen maluszek też był wymiarowy, choć to na tle tamtego tak głupio brzmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 ==> Standerus Musisz miec strasznego pecha albo frajerski serwis.Ja jeszcze nieslyszalem zeby ktos mial takie klopoty z normalnie eksploatowanym/serwisowanym Johnsonem lub Evinrude (lata '80 i ' 90 to prawie niezniszczalne maszyny). Znajomy w polsce zajmuje sie naprawa silnikow do lodzi i polecil mi wlasnie johnsona lub evinnrude (zreszta to to samo) Myślę że mam oba, z dużym dodatkiem bycia w gorącej wodzie kąpanym. Jeśli chodzi o serwis to wiecej daje Tornado na odległość zaglądając w szklaną kulę i mówiąc co robić Teraz mam na oku marinera 85hp ale niezbyt mam kasę zeby go ugryźć, za to cena świetna - 3tyś e, razem z łodzią i przyczepą . Sam silnik jest ok, jedynie ma trochę mało jadu że tak powiem - 25 koni do tej łodzi to jednak mało, póki jest sie samemu to jest ok - ok 30km/h, w dwie osoby jest dobrze jak sie leci 20km/h, w trzy osoby co jest max możliwości jest już jedynie 10-14km/h, zdecydowanie za mało. przy 85 koniach łódka by robiła myślę z 50km/h z dwoma osobami - to miało by sens <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 ==> Standerus Za 3 k€ to sam chetnie kupilbym tego marinera 85 z lodzia i przyczepa. W przyszlym sezonie to pewnie nastapi <_< Ja swoim 10 hp evinrude i lodzia 4 m smigam ponad 30 km/h w pojedynke i jakies 27-28 km/h w dwie osoby. Kadlub jest dosc plaskodenny wiec nietraci tak predkosci ale za to komfort plywania na fali jest dosc kiepski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Bo łódka mała - ja mam 17stóp wcześniej była 19. Duża ciężka łódka (a ta jest bardzo ciężka - pewnie waży z dobre 500kilo) i większy silnik i fala nie jest groźna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 ==> Staderus No tak jak lajba ma 5,20 i wazy 500 kg to taki silnik jak masz to do przemieszczania a nie plywania sluzy.Z 50 hp by sie przydalo. Mysle, ze z wiekszym nie bedziesz mial znaczacego przyrostu predkosci. Conajwyzej nie stracisz jej pod pelnym obciazeniem. ==> Termos Jeden z woblerow co ostatnio od Ciebie dostalem zle plywa Dzis wyprawa na szczupak zaczela sie dosc milo.3 minuta trolingowania i na kotwicy Rapali zawislo cos takiego Sadzilem, ze do wieczora wyciagne sporo sztuk ale dzien okazal sie kiepski. Na haku pojawila sie jeszcze jedna taka sztuka i 3 mniejsze. Na Slidera 10 skusil sie okonek +25 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 ładny szczupak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Niestety okazuje się że miałem rację i po przegrzaniu8 jest woda w cylindrach, mam nadzieję że nie pękły cylindry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 niepowinny ale remont i tak moze sie okazac dosc kosztowny.U Ciebie jak i u mnie roboczogodzina warsztatowa nienaleza do najtanszych. ==> RuttTaki sredniak ale takie dosc efektownie walcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi