Skocz do zawartości

Szczupaki 2007

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Super rybka,napewno ma 10kg.Zdjęcie jak wypuszczasz szczupca powinni obejrzeć wszyscy mięsiarze zabierający do domu wszystko co przypomina rybe.Niedawno wyholowałem podobnego(troche krótszego-100cm),jak go wypuszczałem myślałem,że inni wędkarze mnie zlinczują.Byli tacy co chcieli nawet kupić,moja odpowiedż:nie stać cie człowieku.TO JEST POPROSTU SMUTNE.

A jak na wypuszczenie rybki zareagowali inni wędkarze?Mam nadzieje ze trochę inaczej niż w moim przypadku.

WIELKIE GRTULACJE

POZDRAWIAM

Stałem na rafce i jedynymi świadkami wypuszczenia byli Policjanci. Więc obyło się bez komentarzy. :D

A gdzie trafiłeś swojego?

Swoją drogą ostatnio spotkałem nad wisłą starszego wędkarza (ok.70lat) który namawiał mnie do wypuszczania wszystkich złowionych ryb. Bardzo miło mnie zaskoczyła jego postawa, tymbardziej że spotkałem go przy moście Poniatowskiego po stronie centrum a tam żadko kto wypuszcza ryby i to bez względu na wymiary...

Pozdrawiam i gratuluję setki

wielkie gratulacje !!

mam tez pytanie, czy świadomie i z premedytacja stosowałeś niezawodne okonki Sławka ? Pytam, bo zauważyłem, że w nizinnej rzece znacznie szybciej można przekonac sporego szczupaka do mniejszych wabików niż w wodzie stojacej. Choć mój najwiekszy warciański szczupak miał 82 cm długości..

pozd JW :D

wielkie gratulacje !!

mam tez pytanie, czy świadomie i z premedytacja stosowałeś niezawodne okonki Sławka ? Pytam, bo zauważyłem, że w nizinnej rzece znacznie szybciej można przekonac sporego szczupaka do mniejszych wabików niż w wodzie stojacej. Choć mój najwiekszy warciański szczupak miał 82 cm długości..

pozd JW :D

Tydzień wcześniej w wyszogrodzie szczupak obgryzł mi płoteczkę w miejscu po którym nie spodziewałbym się szczupaka, założyłem okonka ze stalką i po 15min kilkanaście metrów dalej zagryzł piędziesiątak.

Nauczony tymi doświadczeniami chciałem i to miejsce sprawdzić pod kątem szczupaka, długo czekać nie musiałem :mellow:

Ten też w trochę dziwnym miejscy stał bo woda tam ledwie sięgała kolan i nieźle ciągnęło...

A apropo małych przynęt to pare lat wstecz gość na uklejkę z warkocza sąsiedniej główki wyciągną szczupka 11kg.

Dziś nad wisłą spotkałem znajomego wędkarza, mówił że wczoraj po 15-minutowej walce urwał mu się szczupak potwór, prawdopodobnie ponad 130cm z łbem takim że głowę można by było schować nie kalecząc uszu :mellow:

Jeśli udało by się go wycholować to może mieli byśmy nieoficjalny rekord Polski :unsure:

A skusił się na ok 6cm woblerka.

PS. Znam tego wędkarza od 3 lat i wiem że nie kłamał.

W długości ryby pewnie rekord by był,ale wagowo ciężko będzie pobić 24 kg.Już tyle lat nikomu się nie udało.Próbuj Włóczykij, może będziesz miał fart i go złapiesz.Zostaniesz nowym rekordzistą i wtedy Steven Gerrard z FC Liverpool przestanie być moim idolem.Tego Ci życzę.POZDRAWIAM

Koledzy, powiedzcie, czy przy tej zmiennej pogodzie i chłodzie - szczupaki biora na Zegrzu???

Jutro chciałbym się tam wybrać, coby potrolingować...

OSTATNIO JAK BYŁEM (TYDZIEŃ TEMU) ZE SZCZUPŁYM NAWET KONTAKTU NIE MIAŁEM, ALE ZDZIWIŁ MNIE STARASZNIE WYSYP MAŁEGO SANDACZA