Skocz do zawartości

Szczupaki 2007

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

PS. Znam tego wędkarza od 3 lat i wiem że nie kłamał.

Nikt go o klamstwo posadzal nie bedzie. Niemniej wyrzut adrenaliny, a potem raptowny spadek powoduja rózne reakcje...

Ten wędkarz łowi na spinning na Warszawskim odcinku ponad 20 lat i niejednego dużego szczupaka już wyciągną.

On sam nie powiedział że szczupak był podobny do naszego rekordu, ale z opisu wynikało że Był to potwór jakiego nawet na zdjęciach ciężko spotkać.

Wczoraj o swicie przetrowlowalismy 7km ,mimo to mielismy dwa male pistolety .Kombinacje z wielkoscia ,kolorem ,glebokosciom nic niedaly, zaden wobler w ten dzien niezdal egzaminu .Okolo 9.00 zmeczony tym calym zmienianiem majdanu -MARCIN ztwierdzil ze przestaje inwestowac w cale te drogie jerki ,woblery i zaczyna lowic na zywca .Ja tez jak nigdy caly przemokniety (lalo jak scebra)prawie dalem spokuj i w momencie kiedy juz mielismy sie zwijac zza cypla wylonil sie piekny pas trzcinki okolo 300-400m -i cos mi mowilo ze dzis moze blaszka .Gnom 3 powedrowal do wody i ledwo dotknal tafli nastapilo targniecie -40cm przypon wraz z blacha zniknal a Ja zwinalem sama plecionke.W tym samym czasie Marcin ciagnal trzecia rybe wyprawy .Dowiazalem szybko przypon i zaczelismy czesac wode .Te moze czterysta metrow trzcinki i stado bo inaczej tego nazwac niemozna w ciagu zaledwie dwoch godzin .Szupaki bily na wszystko w kolorze srebra (piekne wachadla chyba widzilem takie u mifka)pokazaly rozki .Ilosc szczupak :unsure: naprawde bylo czuc w powietrzu -IDZIE JESIEN - :mellow: mifek masz jeszcze te wchadla :mellow: z czerwona przywieszka ze wstazki -rewelacja .

Weekend spedzilem z rodznika w szkierach Sundsveden.

W sobote 8 ryb na lodke plus jeden leszcz. Pogoda, straszny deszcz i gdyby nie pomoc miejscowego z paliwem to nocke zamist w studze spedzilibysmy na wyspie pod chumrka.

Niedziele, flauta totalna 5 ryb na lajbe plus jedna niezidentyfikowana jak narazie ( cos jak bolen tylko, ze sporo wyszy ) jak aparat wyschnie to zalacze fotke.

W szkierach tez moze byc lipa jak nietrafi sie na dzien.

Mam nadzije, ze jutro na moim akwenie, z moja lajba i ''moimi'' szczupakami pojdzie nam lepiej

Ja z braku czasu łowię w okolicach 3miasta na jeziorach rynnowych, bo blisko..

Pozdrawiam

To odpowiedź na moje pytanie? :D Bo jakoś nie kojarzę Wołgi w okolicach trójmiasta :D

Pozdrawiam

Remek

:lol: :lol: :lol:

Tośmy się dogadali.. :mellow: wpisz w google 45*28'33.58N 47*45'50.80E

Najbliższe większe miasto to Astrachań..

Jak wypłyniesz za daleko i wpłyniesz na wody terytorialne Iranu, mogą Cię wziąć za kłusownika bieługi i zatopić rakietami.. B)

Pozdrawiam

:lol: :lol: :lol:

Tośmy się dogadali.. :mellow: wpisz w google 45*28'33.58N 47*45'50.80E

Najbliższe większe miasto to Astrachań..

Jak wypłyniesz za daleko i wpłyniesz na wody terytorialne Iranu, mogą Cię wziąć za kłusownika bieługi i zatopić rakietami.. B)

Pozdrawiam

Dzięki! O kurcze wygląda to super! lepiej niż szkiery :D

A to z kłusownikami bieługi to słyszałem. Nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałem, że brzeg usłany jest grobowcami :D Oprócz szczupaków co można tam jeszcze połowić?

Pozdrawiam

Remek