hasior Opublikowano 16 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2007 spoko spoko chrzciny powinny sie udać jak masz gdzie A MASZ to znajdziesz chrzcicieli http://jerkbait.pl/?p=128 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 17 Września 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 O cie kacze, jesien idzie bo coraz ladniejsze rybki pojawiaja sie na forum, gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Efex Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Rzeczywiście piękne ryby - gratuluję łowcom! Spójrzcie jak różnie wyglądają ryby.. Obydwa szczupaki wg łowców mają 95 cm, a wyglądają zupełnie inaczej.. po raz kolejny okazuje się jak ważna jest dobra fotka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Witam!poniżej trochę inna fota która lepiej prezentuje rybę.dziękuję za gratki.pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Fajny klocek ja takiego ostatnio miałem jedynie okazję własnoręcznie lądować ( znaczy 2,5 cm krótszego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvi Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 ==> Efex Faktycznie szczupak mojego brata sie powyginal do fotki i wydaje sie krotszy. Na dodatek jego mina, brata , nie dodaje uroku fotce <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 to i ja podrzuce fotki z ostatniej wyprawy z claudio na szczupaki. ja jak zwykle w ostatnim okresie lowic metoda jerkowa zbieram baty od claudio ktory lowi na gumy i przy wysokich temperaturach ta metoda jest duzo bardziej skuteczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksaj Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 jak widac na zdjeciach nie tylko szczupaki mozna zlowic ta metoda o obydwu przypadkach walka byla zawzieta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Wirek Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Wędka na wędke To się nazywa umiejętność ;d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 17 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 znaleziona? czy wpadla wam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinesz Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 @ luksaj, Fajny szczupły - właściwie wcale nie szczupły, bo grubiutki ...A propos wędki na wędkę - może po prostu ktoś łowił po drugiej stronie zatoczki i spodobał się Tobie jego kijek ;) ??? Oczywiście żart ...Ciekawi mnie również, gdzie można takie ładne szczupaki łowić w Hiszpanii? I nie pomyślałbym, że takie teraz u Ciebie temperatury, że trzeba łowić w swetrze ... Saludos desde Polonia,marcinesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Najgorsze to jest to ze poznalem tydzien wczesniej chlopaka ktory lowil na ta wedke z PATO takie plywadelko.I nie wiemy z @luksaj czy sie koles UTOPIL czy tylko wedka mu wpadla.Na wszelki wypadek odeszlismy z tamtego miejsca zeby czasami nie zaciac jakis zwlok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 18 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2007 Z rana zimno troche ale okolo 9 rano zaczyna dawac i trzeba sciagac wszystko co sie ma na sobie.A takie szupaki to z @luksaj na VALMAYOR walimy i ten to jest wnuk tego co walnol @luksaj tylko on taki skromny ,ze nie chce sie pochwalic 106 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Ja dzis zlowilem tego 57cm szczupaka. Po za nim nic. Zero bran . W miejscach gdzie bankowo zawsze sa, lub byly ryby, tez zero. Ciekawe. Moze to szczupak ktory teraz tam buszuje, mialem go ostatnio na kiju, je przeploszyl? Szczupak wyladuje dzis na grillu. Zrobilem tak tylko z powodu ze tata dzis wyprawia urdoziny. Chialem mu zrobic przyjemnosc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Byłem dziś na Narwi.Łowiłem nowym kijem 3m 2-15gr. żyłka 0,16 i bez przyponu. Od rana do 13,00 złowiłem kilka małych okonków. o 13.00 wykonałem rzut [małym denaturatowym kopytkiem - 3cm], ściągam i mówie do taty jest [stał obok] a potem powtarzałem juz tylko O Boże! ale wielki był to szczupak. Z racji na mój sprzęt sprzęt robił ze mną co chciał a ja tylko modliłem sie żeby nie odgryzł żyłki. Po ok 1 min. udało mi sie oderwać go od dna i podciągnęłem pod powierzchnię. Wielkie Cielsko przewinęło się i luz :angry: rozgiął główke... chyba nie wiedział że go uwolnie. jestem troche zły, bo do tej pory mój PB w szczupaku to - 55cm. Tego oceniliśmy z tatą że miał napewno ponad 80. Potem dołowiłem jeszcze kilka rybek [ale wszystkie tego dnia wzięły na denaturat] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 No to niezle tango miales Czasem biora kiedy nie trzeba PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 22 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 ... albo wtedy kiedy jest się na to najmniej przygotowanym <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 pozatym wczoraj walczyłem nie tylko z rybą ale i chorobą [gorączka itp.] także to co sie stało, trafilo do mnie dopiero później. W czasie walki czułem sie jakbym spał. Dlatego być może popełniłem jakiś błąd w czasie holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Czesc, gratuluje wielkiego szczupaka na kiju. No niestety tak juz jest. U mnie na rzece jest zawsze ryzyko ze walnie w przynete szczupak, dlatego lowie z przyponem, nie zawsze stalowym; ktory mi tez nie daje 100% bezpieczenstwa. Zalezy to wszystko od tego na jakie przynety lowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Z nami wczoraj było tak: Łowiłem ja i tata, każdy z nas miał po 2 spinningi [jeden na szczupaka, drugi na klenia czy okonia] no i pech chciał że szczupak walnął akurat w ten okoniowy zestaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 No to faktycznie pech! Teraz wiesz ze nawet na okoniowo-kleniowy zestawik trzeba cos zalozyc co jest bezpieczne przeciwko szczupakowi; nawet jak nie jest to 100%. Ja w tej chwili testuje Yo-Zuri Hybrid-Fluocarbon 30lb. Jak na razie zadnego szczupaka nie stracilem. http://www.yo-zuri.com/Products/ProdLine/Hybrid.htm Zeby polecic mysle ze musialbym miec do czynienia z wiele wieksza iloscioa szczupakow. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rutt Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 to taka plecionka zamiast przyponu? Można to w Polsce kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Trzeba sciagac PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_N Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Rutt, nie powiem Ci dokladnie co to jest, ale jakis miks miedzy plecionka i fluocarbonem; dostalem za free zeby przetestowac. Narazie mi sie naprawde podoba. Jest pod woda przezroczyste, ponadto jest naprawde grubae, mianowicie chyba 0,56mm. Tak ze przy lowieniu okoni i kleni zawsze mam jakies male zabezpieczenie na szczupaka. Oczywiscie nie w 100%. Nie dlugo zamowie sobie szpule wiec jak ktos bedzie chcial przetestowac niech da znac. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 23 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2007 Czesc!Forum sledze regularnie od tamtego roku,ale jeszcze nic nie pisalem.Dzisiaj szczupaczki niezle gryzly na Chruscielu.Zlowilem trzy wymiarowe.Dwa kolo szescdziesiatki i jednego osiemdziesiat centymetrow.Zebaty pieknie walczyl i adrenalina mi podskoczyla.Oczywiscie rybki wrocily do wody.Aparat jakis czas temu zamoczylem i nie mam na razie czym robic zdjec.Tak w ogole szukam kontaktu z wedkarzami z Elblaga.Moze razem powedkujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi