Skocz do zawartości

Szczupaki 2007

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

@ luksaj,

Fajny szczupły - właściwie wcale nie szczupły, bo grubiutki :D ...

A propos wędki na wędkę - może po prostu ktoś łowił po drugiej stronie zatoczki i spodobał się Tobie jego kijek ;) ;) ;) ??? Oczywiście żart :mellow: :unsure: ...

Ciekawi mnie również, gdzie można takie ładne szczupaki łowić w Hiszpanii? I nie pomyślałbym, że takie teraz u Ciebie temperatury, że trzeba łowić w swetrze :huh: :D ...

Saludos desde Polonia,

marcinesz

Ja dzis zlowilem tego 57cm szczupaka.

http://images29.fotosik.pl/86/1b60a2d577683d82.jpg

Po za nim nic. Zero bran :huh: . W miejscach gdzie bankowo zawsze sa, lub byly ryby, tez zero. Ciekawe. Moze to szczupak ktory teraz tam buszuje, mialem go ostatnio na kiju, je przeploszyl?

Szczupak wyladuje dzis na grillu. Zrobilem tak tylko z powodu ze tata dzis wyprawia urdoziny. Chialem mu zrobic przyjemnosc.

Pozdrawiam

Byłem dziś na Narwi.

Łowiłem nowym kijem 3m 2-15gr. żyłka 0,16 i bez przyponu.

Od rana do 13,00 złowiłem kilka małych okonków.

o 13.00 wykonałem rzut [małym denaturatowym kopytkiem - 3cm], ściągam i mówie do taty jest [stał obok] a potem powtarzałem juz tylko O Boże! ale wielki był to szczupak. Z racji na mój sprzęt sprzęt robił ze mną co chciał a ja tylko modliłem sie żeby nie odgryzł żyłki. Po ok 1 min. udało mi sie oderwać go od dna i podciągnęłem pod powierzchnię. Wielkie Cielsko przewinęło się i luz :angry: :angry: :angry: rozgiął główke... chyba nie wiedział że go uwolnie. jestem troche zły, bo do tej pory mój PB w szczupaku to - 55cm. Tego oceniliśmy z tatą że miał napewno ponad 80.

Potem dołowiłem jeszcze kilka rybek [ale wszystkie tego dnia wzięły na denaturat]

Czesc,

gratuluje wielkiego szczupaka na kiju. No niestety tak juz jest. U mnie na rzece jest zawsze ryzyko ze walnie w przynete szczupak, dlatego lowie z przyponem, nie zawsze stalowym; ktory mi tez nie daje 100% bezpieczenstwa. Zalezy to wszystko od tego na jakie przynety lowie.

Pozdrawiam

No to faktycznie pech! Teraz wiesz ze nawet na okoniowo-kleniowy zestawik trzeba cos zalozyc co jest bezpieczne przeciwko szczupakowi; nawet jak nie jest to 100%.

Ja w tej chwili testuje Yo-Zuri Hybrid-Fluocarbon 30lb. Jak na razie zadnego szczupaka nie stracilem.

http://www.yo-zuri.com/Products/ProdLine/Hybrid.htm

Zeby polecic mysle ze musialbym miec do czynienia z wiele wieksza iloscioa szczupakow.

Pozdrawiam

Rutt, nie powiem Ci dokladnie co to jest, ale jakis miks miedzy plecionka i fluocarbonem; dostalem za free zeby przetestowac.

Narazie mi sie naprawde podoba. Jest pod woda przezroczyste, ponadto jest naprawde grubae, mianowicie chyba 0,56mm. Tak ze przy lowieniu okoni i kleni zawsze mam jakies male zabezpieczenie na szczupaka. Oczywiscie nie w 100%.

Nie dlugo zamowie sobie szpule wiec jak ktos bedzie chcial przetestowac niech da znac.

Pozdrawiam

Tomek

Czesc!Forum sledze regularnie od tamtego roku,ale jeszcze nic nie pisalem.Dzisiaj szczupaczki niezle gryzly na Chruscielu.Zlowilem trzy wymiarowe.Dwa kolo szescdziesiatki i jednego osiemdziesiat centymetrow.Zebaty pieknie walczyl i adrenalina mi podskoczyla.Oczywiscie rybki wrocily do wody.Aparat jakis czas temu zamoczylem i nie mam na razie czym robic zdjec.Tak w ogole szukam kontaktu z wedkarzami z Elblaga.Moze razem powedkujemy?