Kuba Standera Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Może spróbuj w okolicy 15cm - może pomóc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 U mnie ostatnio biorą najwyżej takie: Na szczęście w ilościach zadawalających Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Dokładnie.Dodam tylko że guma musi być miękka i raczej ripper.Ja łapałem tak manssem a patent ten byłm kiedyś opisany w jakiejś gazecie, ale w jakiej nie pamiętam.Tak uzbrojona guma podciągana ładnie wychodzi do powierzchni, jak ją szarpniesz robi taki myk z wyłożeniem się na drugi bok a dzięki dużej powierzchni wolno opada robiąc od czasu do czasu jakiś zwód.Jak się ją dobże uzbroi to można nią grac prawie w miejscu bo podczas opadu cofa sie znaczy odpływa w kierunku przeciwnym niż się ją ciągnie Jestem ciekaw jak prawidłowo uzbroić taką gumę, mam takiego rpippera mansa (biały z czarnym grzbietem), uzbroiłem go w główkę 3g na haku 5/0 + kotwiczka w grzbiecie na wolframie przywiązany do oczka od główki. Niestety guma się wywraca tak średnio fajnie, dodałem w brzuszek gwóźdz z uciętym łepkiem, ale jeszcze nie to. Mógłbyś pokazać jakąś fotkę uzbrojonej gumy twoim sposobem ? Jak myślicie da się zaciąć metrówkę na tak uzbrojoną przynętę ale za to kijem 7-21 g ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 jutro będe kombinował i zobaczymy jak będzie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciejowaty Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 @Artech, Widzę, że Ty też dałeś spokój bolkom i zająłeś się szczupłymi Gratuluję zębaczy Mnie też narazie metrówki omijają ,ale będe walczył do ostatnich dni grudnia <_<Podpatruje doświadczonych kolegów i moje przynęty rosną w oczach.Narazie doszedłem do Kopyta 6 ,ale to nie jest moje ostatnie słowo pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 @Warciak , czy trafiłeś w swoim łowisku szczupki pokaleczone przz swoich pobratymców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Dzięki @Maciejowaty. Metrówki może i Ciebie omijają ale ten z fotki też niczego sobie - gratuluję. A co do przynęt jakoś na naszych wodach nie mogę się przekonać do niczego większego niż 10-12 cm. Jednak parę wobków i kopyt6 zostało mi z wyprawy do Szwecji więc może jednak spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Dokładnie.Dodam tylko że guma musi być miękka i raczej ripper.Ja łapałem tak manssem a patent ten byłm kiedyś opisany w jakiejś gazecie, ale w jakiej nie pamiętam.Tak uzbrojona guma podciągana ładnie wychodzi do powierzchni, jak ją szarpniesz robi taki myk z wyłożeniem się na drugi bok a dzięki dużej powierzchni wolno opada robiąc od czasu do czasu jakiś zwód.Jak się ją dobże uzbroi to można nią grac prawie w miejscu bo podczas opadu cofa sie znaczy odpływa w kierunku przeciwnym niż się ją ciągnie Jestem ciekaw jak prawidłowo uzbroić taką gumę, mam takiego rpippera mansa (biały z czarnym grzbietem), uzbroiłem go w główkę 3g na haku 5/0 + kotwiczka w grzbiecie na wolframie przywiązany do oczka od główki. Niestety guma się wywraca tak średnio fajnie, dodałem w brzuszek gwóźdz z uciętym łepkiem, ale jeszcze nie to. Mógłbyś pokazać jakąś fotkę uzbrojonej gumy twoim sposobem ? Jak myślicie da się zaciąć metrówkę na tak uzbrojoną przynętę ale za to kijem 7-21 g ? pafek na kijek do 21 gram to mozna nawet taka rybe wyjac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 @Warciak , czy trafiłeś w swoim łowisku szczupki pokaleczone przz swoich pobratymców? tak jasne nawet ostatnio rzucałem przez siebie zrobionymi szczupaczkami takimi około 10 cm i znowu całe 50 cm się uwiesiło ,dobre to że się sprawdziły i przyszłym roku je udoskonale ale obok na rzece jakiś procent małych szczupaczków jest pokaleczona przez rodziców i coraz częściej przez duze sandacze jeżeli jakieś propozycje to śmiało a odnośnie prologic to chyba nie mój rozmiar P.S.właśie przezbrajam 12 cm gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 U nas złapaliśmy kilka pogryzionych ryb w okolicy 90cm...Zastanawiam się czy to nie jest tak że +- ryby tego samego rozmiaru potrafią się nawzajem upierdasić?? Choć rozmiary szczęki... na moje oko to agresor miał ze 3 metry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 3 metry...spory musial byc Pamietacie pewnie to zdjecie 104ki, co zamiescil Pepe... Po tym co mnie spotkalo w tym roku na Syrsan, przyjemnosc sprawia ogladanie szczupakow noszacych slady swojego starszego rodzenstwa To byla taka skromna 50tka, ktora spotkala 100tka Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 @Warciak , czy trafiłeś w swoim łowisku szczupki pokaleczone przz swoich pobratymców? tak jasne nawet ostatnio rzucałem przez siebie zrobionymi szczupaczkami takimi około 10 cm i znowu całe 50 cm się uwiesiło ,dobre to że się sprawdziły i przyszłym roku je udoskonale ale obok na rzece jakiś procent małych szczupaczków jest pokaleczona przez rodziców i coraz częściej przez duze sandacze jeżeli jakieś propozycje to śmiało a odnośnie prologic to chyba nie mój rozmiar P.S.właśie przezbrajam 12 cm gumy Też tak myślałem -ale pomyśl - co to takiego 20cm płotka Jednak 19cm również nie gwarantuje ze króciaki się odmeldują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 No chciałbym zaliczyć taka akcję...W ogóle to ostatnio chciałbym mieć nad wodą jakąkolwiek akcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Klimatyczne to zdjęcie -jak godzilla pożera szczupaczka.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Zdjęcie Guza jest super, a przygoda była NIESAMOWITA.Miło powspominać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 A to moje kaczuszki Acha i najwazniejsze... i tutaj jakieś pisklątko... <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Najważniejsze, że są i biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 Kilka zdjęć ze szczupakowego weekendu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 30 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2007 mifek ładne sumiątko ale chodziło mi o to czy da się w miarę sensownie przyciąć zębacza łowiąc dość dużą gumą - 12 cm na kij do 21 g dokładnie TD 2,60 m 7-21g, miałem tydzień,2 temmu sytuację w której nie przyciołem życiówki (przypuszczam po dostojnym odjeździe) mimo wmiarę energicznego zacięcia. Branie 10 m od brzegu więc żyłka nraczej nie powinna być przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pafek Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 mifekzostałeś wyzwany do tablicy przez moją koleżankę więc odpowiadaj Ja 0:55:10 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=65798& amp;#msg_65798 koleżanka pafka 0:58:33nie znam sie na rybach ale powiedz mi co to za krowakoleżanka pafka 0:58:55 ta co dodal jajakubkoleżanka pafka 0:59:35 taka co na trawie lezykoleżanka pafka 0:59:47 z kolesiem takim w smiesznej koszulikoleżanka pafka 1:00:31 hmmmmm?Ja 1:00:41 to mifek dodałkoleżanka pafka 1:00:57 moze i takJa 1:01:08 zaraz napiszę posta z pytaniem do niegoJa 1:01:09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 ale ze niby co ??? co mam powiedziec ?? to nie krowa... to silurus glanis... 186 cm. 35 kilo. przynet horneta 6 wiecej szczegolow w relacji na stroni glownej: dzial - relacje, tytul: sumowe jarosławki.... PS> pafek to teraz kolezanki sie na ryby podrywa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Biedny, chudzieńki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 no jakos sie mu tak nie chcialo rosnac... pewni dieta linowo karasiowa nie sluzyla mu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Ładnie dostał - w miękkie. Rzadko się zdarza tyle szczęścia na raz. Jakby się zapiął samym grotem, to nawet trochę większy Owner mógłby się wyprostować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 31 Października 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2007 Ładnie dostał - w miękkie. Rzadko się zdarza tyle szczęścia na raz. Jakby się zapiął samym grotem, to nawet trochę większy Owner mógłby się wyprostować... jakto mawiają... więcej szczęścia niż rozumu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi