Skocz do zawartości

Szczupaki 2007

lukomat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1.4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Witam.

Muszę się ustosunkować do niektórych wypowiedzi, dotyczących wykonania zdjęcia i wymiarów szczupaka.

Zacznijmy od tego, że my robimy zdjęcia rybom, które łowimy, a nie sobie. Np. dlatego często na moich zdjęciach zobaczycie mój odwrócony wzrok od obiektywu aparatu. Często patrzę się na rybę, aby pokazać jaki mam do niej szacunek! B)

Zdjęcia ryb staramy się zrobić, tak aby jak najdokładniej ukazać piękno ryby. Na takim zdjęciu liczy się tylko ryba, nic poza nią...

Powyższe zdjęcie jest wykonane bardzo dobrze, ponieważ pokazuje wam całą rybę i jej piękno.

Na żadnym z moich zdjęć nie zobaczycie ryby, która jest trzymana bardzo blisko osoby, ponieważ takie zdjęcie nigdy w pełni nie ukarze jej prawdziwego piękna.

Jeżeli chodzi o wielkość tego szczupaka, to specjalnie tego nie napisałem. Dla mnie, w tym przypadku nie liczy jej rozmiar, tym bardziej że nie jest to mój życiowy rekord. Jeżeli tak bardzo chcecie wiedzieć ile ryba miała centymetrów to proszę. Ryba miała równo 111 cm i była potężnie ciężka. I nie zmienia to faktu, że zdjęcie zostało zrobione bardzo dobrze.

@Tomaszek,

oczywiście, że mam inne zdjęcia tej ryby. Na każdym z nich, ryba wygląda podobnie, bo to była poważnie gruba ryba i żadne zdjęcie tego nie ukryje. :D

@Zulus,

dla mnie liczy się piękno ryby na zdjęciu, a nie jej długość. Mamy na tyle doświadczenia w fotografowaniu dużych ryb, aby nie robić byle jakich fotek i staramy się unikać bubli...

Myślę, że każdy kto zechce mieć piękne pamiątki po złowionych rybach, dojdzie do tego, aby robić rybom jak najlepsze zdjęcia.

Sebek,

Gratulacje!

Czytając komentarze dotyczące zdjęcia mało nie padłem ze śmiechu :D Wyciągnięte ręce? Czy ten kto tak mówi miał kiedyś na rękach ponad metrową rybę, która spokojnie waży ponad 10 kg? Niech sobie ją wyciągnie i potrzyma 20 sekund :D Gratulacje dla pomysłodawcy!

Wiadomo przecież, że Sebek to kurdupel :D Ja jak sobie robię zdjęcie z rybami to wszystkie wyglądają mało. No tak ... wtedy jestem uczciwy :D Bez przesady! Tutaj jeszcze dochodzi coś innego - sprzęt, którym się fotografuje. Jak zrobisz rybie szerokim kątem to masz dużą rybę - spróbuj zrobić teleobiektywem :D To wyjdzie szprotka.

Pozdrawiam

Remek

Mifek - trafiles cos ciekawego?

jasne ze tak... tym razem w lodzi wyladowaly: grypa, katar no i oczywiscie gorączka... ok 39st... splynelem szybciej bo jak sterowalem lodzia to mi sie oczy same zamykaly... :( zostalem pokonany przez pogode i wczesniej nadwyrezony stan zdrowia...