vksoc Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 witam ... pękła mi wędka #7/8 na długości ok 5 cm przy omotce ( cześć nasadowa wędki)( jestem początkujący ... nie sprawdziłem czy części siedzą na sztywno ... były luzy i za ostro suszyłem muchę ... no i mam ... ) pytanie ...czy można dostać gdzieś metalowe pierścienie żeby zabezpieczyć wędkę przed dalszym pękaniem ... czy wystarczy zrobić nowa omotkę z mocnej plecionki ?( najlepiej kupić nowa wiem ...ale czasy ciężkie ... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Sam to będziesz miał ciężko to naprawić.Najlepiej jakaś pracownia.Myślę że Kamil z forum dałby rade bez problemu.Na przyszłość sprawdzaj co jakiś czas jak siedzą składy na łączach lub zabezpiecz oklejając łącza taśmą na czas łowienia,wtedy się nie rozłoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 W lipcu moją wędke spotkało to samo Mi naprawił to Krzysiek Zieliński z Fishing Art. Tyle, że moje pęknięcie nie było aż tak duże, może z 2,5 cm. To to, co widać od zewnątrz. Nie wiadomo, jak włókna pękły w środkowej części blanku i czy w przyszłości nie trzaśnie dalej. Ale głęboko wierze, że będzie okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 27 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2012 @vksocwstaw fotkę jak to uszkodzenie dokładnie wygląda, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi