Michal_ Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Oglądam sobie wiele filmów przed majówką, o sprzęcie itp. ale nie (wiem) dlaczego w Polsce nie promuje się porządnych obcinaczy do grubego drutu. Oglądanie kolegów którzy obrotówkę nr "1 " wyhaczają przez ponad 2minuty ze szczupaczka 20 cm albo w drugą stronę jerka 15cm ze szczupaczka 40cm, nie napawa optymizmem. - a dlaczego wiem? bo nie znam komercyjno wędkarskich firm które promują takie urządzenia. Moje słowo na majówkę to idźcie do psb/mrówy/casto/obi/jakiekolwiekinnegówno i wydajcie 20zł na takie urządzenie. I kwestia że komuś szkoda drogie kotwice niszczyć... 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Popieram, jak coś na lata to Knipex-a polecam.https://allegro.pl/oferta/szczypce-cegi-do-ciecia-drutu-cobolt-160mm-knipex-11976253705?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aqueryandcategory&bi_c=YTQwMWIxMTktMmI0MS00M2M4LTk2NjEtZGJiYThiZmVkOTliAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=85ae9bde-addd-4943-b722-e8a1d964658a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Ja używam zwykłych bocznych dobrej jakości. Od lat. I serdecznie polecam. Ustawić woblera, obciąć żyłkę/plecionkę, odhaczyć rybę, wyrwac wbity w łapę hak (obcinalem tym też sumowy hak, ciężko ale da się). Bez bocznych i ostrzałki nie ruszam się nad wodę, dawno temu zapomniałem zabrać to czułem się jak bez ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroch18 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 (edytowane) Popieram, jak coś na lata to Knipex-a polecam.https://allegro.pl/oferta/szczypce-cegi-do-ciecia-drutu-cobolt-160mm-knipex-11976253705?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Aqueryandcategory&bi_c=YTQwMWIxMTktMmI0MS00M2M4LTk2NjEtZGJiYThiZmVkOTliAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=85ae9bde-addd-4943-b722-e8a1d964658ahttps://www.amazon.pl/KNIPEX-Kompaktowe-przegubowe-160-71/dp/B07C8L9YMX/ref=asc_df_B07C8L9YMX/?tag=plshogostdsp-21&linkCode=df0&hvadid=504297795758&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=526425081950181518&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1011572&hvtargid=pla-613902886290&psc=1 Na Amazon w dobrej cenie ! Edytowane 21 Kwietnia 2022 przez Jaroch 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Reklama Amazona ? Bo ja widzę główna stronę, a nie szczypce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroch18 Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Najprawdopodobniej musisz być zalogowany. Lub wpisz po prostu KNIPEX CoBolt S Kompaktowe szczypce tnące przegubowe (160 mm) 71 01 160 Amazon i wyszukiwarka gogle pokaże ci ,ze to aktualnie najtańsza oferta za pożądny sprzęt na lata.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zawsze mam na lodce i zawsze, jak jest problematycznie, przecinam kotwice. Takie szczypce przydają sie tez jak sami sie zlapiemy - o zgrozo Ja mam jakies male knipexy i tną super Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Durzy Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 (edytowane) Mam tego typu sprzęt w torbie, ale chyba lepszym rozwiązaniem jest przygięcie zadziorów. To zdecydowanie ułatwia wyjęcie wszelkich haków czy kotwic.A. Edytowane 22 Kwietnia 2022 przez Durzy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 https://www.amazon.pl/KNIPEX-Kompaktowe-przegubowe-160-71/dp/B07C8L9YMX/ref=asc_df_B07C8L9YMX/?tag=plshogostdsp-21&linkCode=df0&hvadid=504297795758&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=526425081950181518&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1011572&hvtargid=pla-613902886290&psc=1 Na Amazon w dobrej cenie !Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Czy zwróciliście uwagę, że podane wymiary tego samego modelu różnią się w podanym linku na Amazonie i na allegro?Nazwa ta sama, a podane wymiary inne.Czy może coś przeoczyłem, czegoś nie rozumiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 (...)Moje słowo na majówkę to idźcie do psb/mrówy/casto/obi/jakiekolwiekinnegówno i wydajcie 20zł na takie urządzenie. I kwestia że komuś szkoda drogie kotwice niszczyć... Pół środek i hipokryzja. Jak Wam, Koledzy "Korbiarze" tak szkoda tych biednych szczupaków to może zamiast trebli, znaczy kotwic zaczniecie stosować pojedyńcze haki i najlepiej bezadziorowe? Rozwiąże to wiele problemów z uwalnianiem ryb. #itonlycountsonfly 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Oczywiście że tak...kotwicowym skrytoużtkownikom mówimy stanowcze NIE ????to jednak prawda że zaczynamy świrować na maksa,po co bezzadziory...przecież można samą przynęta rzucać...proszę, nie dajmy się zwariować ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 I stosujmy tylko nieuzbrojone przynęty miękkie. Przynęty twarde, powodują u szczupaków urazy stomatologiczne! 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Świat się kończy...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Wystarczy stosować bezzadziory i po problemie. Rybę bez problemu odczepimy i w razie "w" sobie bez ceregieli wyjmiemy zabłąkany grot. ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Bezzadziory nie są rozwiązaniem (ale z mojego doświadczenia bardzo ograniczają uszkodzenia paszczy), trzy lata temu miałem szczupaczka który zapiąl się w busterze15 idealnie na trzy groty bezzadziorowe, a że miał taki wielki pysk to ni jak nie szło cofnąć/obrócić kotwicy aby mu japy nie rozwalić. Niestety oddryfował. Od tego czasu posiadam ww. urządzenie. I np tacy łowcy muskaczy to na każdym filmie o sprzęcie wspominają o istocie posiadania takich nożyc, w europie stosunkowo niedawno zaczęto na to zwracać uwagę.Nie rozumiem posądzenia o hipokryzję. Nie mam problemów z uwalnianiem ryb, a i pyski jakoś mają całe. Kolega łowi na muchy i super (ja mam innego, dosyć niszowego konika), wiemy jakie są to przynęnty, jak zbudowane i jak się zachowują podczas brania. Dzięki jednak za post, bo będe miał zajęcie już za tydzień -potestować w gumach dozbrojki z dwóch dużych haków.Aby było jasno napiszę: lubię męczyć szczupaki! Zwariowałem już dawno. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Michał, OK. Ja również od kilku sezonów zawsze mam ze sobą odpowiednią gilotynę i stosuję ją w sytuacjach tego wymagających. Nie twórzmy atmosfery, że do humanitarnego uwolnienia szczupaka (płotki również) trzeba ciąć haki. Apeluję o szacunek dla ryb, ale i rozsądek ... albo odpuśćmy sobie i zajmijmy się modelarstwem, warcabami itd 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Wybaczcie, nie chciałem tworzyć chorej atmosfer, chciałem wspomnieć o możliwości posiadania takiego narzędzia. Magia internetu że wyszło jak wyszło. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Wybaczcie, nie chciałem tworzyć chorej atmosfer, chciałem wspomnieć o możliwości posiadania takiego narzędzia. Magia internetu że wyszło jak wyszło.Ja za ten temat na forum mogę Ci tylko podziekować ,bo ja zapomniałem o takim asortymencie na wyposażeniu . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin186 Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2022 Jeżeli podchodzi się poważnie do c&r/no kill jak zwał tak zwał,to takie szczypce jak i bezzadziory to podstawowe wyposażenie. Jak dotychczas nie miałem potrzeby używać w/w przecinaków,ale są na wyposażeniu. Edukować zawsze warto pomimo tego,że tak naprawdę niewielki procent wędkarzy stosuje świadome c&r. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Jak ktoś to podlinkuje p. Spurek, to amen z wędkarstwem spinningowym ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio2020 Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Jak ktoś to podlinkuje p. Spurek, to amen z wędkarstwem spinningowym ;p...kwestia czasu. Dziś świat jest postawiony na głowie i bycie innym jest trendy. Z innej beczki. Często mam wrażenie, że moje C&R to jak zatkanie pękniętej tamy korkiem od wina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 https://www.amazon.pl/KNIPEX-Kompaktowe-przegubowe-160-71/dp/B07C8L9YMX/ref=asc_df_B07C8L9YMX/?tag=plshogostdsp-21&linkCode=df0&hvadid=504297795758&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=526425081950181518&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=m&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1011572&hvtargid=pla-613902886290&psc=1 Na Amazon w dobrej cenie !dzięki, kupiłem z tego linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi