Mielony Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Witam napewno nie jeden kolega z forum nie ma na swoim koncie złowionego bolenia jak i ja.Więc myślę że pomożecie w doborze przynęt liny ino i podzielicie sie swoim dośiadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mariano Italiano Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Może zacznij od lektury Roberta Hamera.W necie jest sporo filmów,wszelakich opisów porad.Fajny jest też art. Tomka Suleja na stronie Glooga.Na stronie Salmo tez jest art. naszego forumowego kolegi.Trochę tylko chęci a znajdziesz tyle,że codzieńnie przez jesień i zime będziesz miał co czytać żeby na lato byc wmiare przygotowanym.Powodzenia <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Trochę tylko chęci a znajdziesz tyle,że codzieńnie przez jesień i zime będziesz miał co czytać żeby na lato byc wmiare przygotowanym.Powodzenia <_< Mariano wszak na wielu wodach jesień to świetny okres na bolenie i to te fajniejsze A ty koledze karzesz spędzić ten czas na czytaniu @Mielony - szybka lektura i nad wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mariano Italiano Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 @Tasiek wg mnie łowienie dennych boleni wymaga już pewnego doświadczenia i wiedzy.A kolega chyba początkujący jest więc niech najpierw sie przygotuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wędkarz87 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 @Tasiek wg mnie łowienie dennych boleni wymaga już pewnego doświadczenia i wiedzy.A kolega chyba początkujący jest więc niech najpierw sie przygotuje Jeśli chodzi o denne bolenie to najważniejszą rzeczą jest znalezienie miejsca w którym stoją i żerują,jak już się taką stołówkę znajdzie wtedy można ćwiczyć z przynętami/prowadzeniem i jeśli trafi się w menu dnia to można wyjąć kilka sztuk z jednego miejsca. Nie wiem jak na innych rzekach,ale u nas w miejscach gdzie można je połowić z dna,bardzo rzadko widać ja na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mariano Italiano Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Żeby tylko na centralnym odcinku Wisły wody nie zabrakło to juz się miejscówki znajdzie a i rybki tez byc powinny Ja podałem koledze art. w których powinien znalezc jakieś info,zapewne znacie jeszcze inne ciekawe które pomoga.Pozatym jak najczęsciej byc nad wodą bo tego nic nie zastąpi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tasiek321 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 A najlepiej kolego @Mielony to, podpiąć się na wspólny wypad do kogoś kto dużo rap łowi ale to czasami bywa trudniejsze niż znalezienie boleni samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rybson Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Żeby tylko na centralnym odcinku Wisły wody nie zabrakło to juz się miejscówki znajdzie a i rybki tez byc powinny Ja podałem koledze art. w których powinien znalezc jakieś info,zapewne znacie jeszcze inne ciekawe które pomoga.Pozatym jak najczęsciej byc nad wodą bo tego nic nie zastąpi:) Dokładnie -nad wodę i ognia( poczytaj jeszcze o boleniu i postaraj się myśleć jak on)Na moje szczęście ja pojechałem pierwszy raz w tym roku z nastawieniem na bolenia i udało się mi 74 cm w dodatku na swojego jednego z 3 pierwszych woblerów -kolejne 3 wyjazdy i lipa ...ale to jak zaproszenie-dlatego tak ciekawe jest to całe polowanie na torpedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wildriver Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Czasem w październiku łatwiej je złowić niż w maju.Na pewno też łatwiej o większą sztukę.Fakt znaleźć jest trochę trudniej,ale nie jest powiedziane,że będą łowione z dna.Wystarczy trochę cieplejszej aury i słoneczka,a bolenie żerują przy wierzchu.Kup po prostu kilka firmowych,boleniowych wobków(lżejszych i cięższych),żyłkę 0,20,idź w słoneczną pogodę w miejsce gdzie jest wyraźny nurt,łamiący się na przeszkodach:tamach(ostrogach),mini tamkach przy opasce,czy innych.Szybkie lub średnio szybkie zwijanie,plus ciche podejście do łowiska.Szukaj miejscówek,warto zostać do wieczora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GRZESIEK34 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Marek do Annopola nie daleko.Może jakiś weekend na wspólne rapowanie wygospodarujemy.Jakaś nadwyżka woblerków w pudełkach też się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krisu23 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Robert już to pisał w podobnym wątku. Najważniejsze jest GDZIE. Dopiero później jak a na co to na samym końcu. Jak się nie wie GDZIE to cała reszta jest bezużyteczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wildriver Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Marek do Annopola nie daleko.Może jakiś weekend na wspólne rapowanie wygospodarujemy.Jakaś nadwyżka woblerków w pudełkach też się znajdzie. Oj chętnie Grzechu,chętnie Jest tylko mały szkopuł450km od domu iWisełki Przyjedź nad Odre,zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Mielony
Witam napewno nie jeden kolega z forum nie ma na swoim koncie złowionego bolenia jak i ja.Więc myślę że pomożecie w doborze przynęt liny ino i podzielicie sie swoim dośiadczeniem.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi