Tomy Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Właśnie dzisiaj sobie obróciłem do BB FM i kupiłem wyżęj wymieniony multi.Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne.Dzisiaj testy rzutowe na oryginalnej szpuli.Szpulka i hamulec Avail już zamówione i też zdam relację jak nisko można zejść z wagą przynęt.Ergonomia jak i waga multiplikatora jest na bardzo dobrym poziomie.No można się czepić tego wora jak po czosnku z lidla spełniającego role pokrowca,ale z tego to i daiwa przy multikach z najwyższej półki słynie.Kręciek ma zajefajny biały perłowy kolorek i aż prosi się o tuning optyczny .Tym czasem tyle,zainteresowanych zapraszam na dalszą relację.Może jeszcze dziś.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ładnie wygladał by na którymś z białasów MHX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 witam!nie chce się wymądrzac, ale przecież to w uproszczeniu dokładnie to samo co curado serii e. inny tylko kolor.wynika to z nowej polityki shimano, o której już kiedyś pisałem. w skrócie: curado e - chronarch, citica e - curado Gwiec możliwości rzutowe bedą identyczne z curado serii epodsumowując zatem - z płytkim availem to najlepszy chyba zestaw do lekkiego castingu (cena/możlwości) pozdrówka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 tomek a masz jeszcze CU 51E + avail? moze dasz rade sprawdzic kompatybilnosc szpul? i jeszcze jedno: gwiazdka hamulca - platik czy metal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 witam!znów nie chce się wymądrzać, ale ta sama szpulka avail pasuje doscorpiona xt 1000, adelbarana, curado e50, chronarcha 50 i core 50.wiec rzutowo będą one wszystkie bardzo podobne jak nie takie same. pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Tak Peresada ma rację to jedna buda i szpulka ta sama.CU 51E nie mam sprzedałem.Chronarch najbardziej mi pasuje optycznie.Aldek ma chyba szpule z jakiegoś lekkiego stopu.Wróciłem właśnie mutik śmiga dzielnie na oryginalnej szpuli wobkami 4g .Można i 2g ale to już są czary mary.Swoje woby teraz pokończę i myślę że polecą spokojnie na dystans 35-40metrów.Do nich będzie szpulka or ,tuningowa będzie obsługiwała woblery 2-3g.Podzielam opinie że to najlepszy multik UL co do możliwości zejścia w dół z waga przynęt.Zatoczyłem niezłe koło a powrót do shimano był raczej trafny. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Ładnie wygladał by na którymś z białasów MHX Kombinujesz coś? Mi dokładnie taki zestaw świta od dłuższego czasu, na S842-W-MHX 7' 4-8 1/16 - 5/16. Z czerwono-czarnymi pierdółkami wyglądałoby wcale nieźle. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Mnie podobają się te powiększone rączki. Super chwyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Zgadza się konkretne knobychoć najbardziej mi podchodzą rurki ZPI.Dzisiaj maluch już pociągnął trochę Jazików Jestem z multika bardzo zadowolony.Oryginalna szpulka pozwala posyłać jaziówkę 3cm 5g na 30-35m.Hamulec działa idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Mój Shimano Scorpion leżał blisko dwa lata w szafie i dopiero w tym roku połowił...ale to bogato połowił Tak go nie lubiłem, że chciałem sprzedać. Teraz uważam że jest to jeden z bardziej uniwersalnych sprzętów jakie mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 16 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2012 Dąbek 111 napisał(a) dnia śro, 12 wrzesień 2012 04:42 Ładnie wygladał by na którymś z białasów MHX Kombinujesz coś? Mi dokładnie taki zestaw świta od dłuższego czasu, na S842-W-MHX 7' 4-8 1/16 - 5/16. Z czerwono-czarnymi pierdółkami wyglądałoby wcale nieźle. Nie powiem Tomy smaka narobił,ale kupiłem nie dawno C51E,więc pozostanę przy nim tylko troszku mu dodam. Ale Chronarch na białym blanku byłby wypas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Tommy. Bo i jak to działa z Availem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Avail w drodze.Zdam realcję.Będzie jak w CU51E rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 No dzisiaj to zmotam do kupy i jutro jadę na testy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Nawet fajnie będzię wyglądać biało-czarno-czerwony Chociaż jak patrze na te wasze multiki to nasuwa mi się pytanie : wałek posuwu szpuli a raczej w tym wypadku wodzika jest na wierzchu i wcale nie wygląda na nasmarowany wiec czy w kolowrotkach stało szpulowych jest sens nakładać na niego smar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Jest nasmarowany i ma być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 No jest sens smarować,a nawet wskazane. Oliwka albo smar. Oliwka wskazana w lajtowych młynkach ze zblokowanym wodzikiem choć często trzeba uzupełniać, we wszystkich innych przypadkach rzadkie mazidło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 A co sadzicie o smarowaniu wodzika rzadkim ale lepkim smarem silikonowym ;> ? sorka ze tak poza tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 zalezy jaki multik... jak ma staly wodzik w miesjcu w trakcie rzutu to mozna ... jak ma ruchomy to olejek wole... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RBTS Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 A co sadzicie o smarowaniu wodzika rzadkim ale lepkim smarem silikonowymChyba że na plastikową prowadnicę. Większość smarów silkonowych jest polecanych do smarowania powierzchni metal - plastik, metal - guma. W wypadku smarowania węzłów tarcia metal - metal szybko doprowadzimy do zatarcia, zwłaszcza powierzchni aluminiowych. Ale generalnie jak pisał mifek, chociaż rzucając na cieżko nie ma specjalnej różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 10 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 (edytowane) Powiem krótko.Lata z tego wszystko.Nawet muchą można śmignąć. Edytowane 10 Listopada 2012 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samwieszkto Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Tomy . Na jakiej wędce miałeś zapięte to cudo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 CTS 2,60m 6-20g ładuje się już od 3,5g gdzieś tak.3g komfort pełny odległość spokojnie 30metrów.Można by i niżej jakąś witką śmignąć ale mnie to nie interesuje.Rzucałem nawet Frocastowa pchłą po 1g. ale to już by wymagało innego patyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 witammoge kupic Shimano Chronarch 51E lub ABU GARCIA REVO sx .... prosze o pomoc który wybrać ....kij thx do 28g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Chronarch zdecydowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi