Gość Trevor Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 jako, że pewnie w przyszłym roku wybieram się do Holandii, chciałbym tam zakupić właśnie Chronarcha 51e z myślą o boleniach i lekkim jigowaniu 5gr + guma 3" i stąd moje pytanie, czy ten multik się nie zajedzie na wobkach stawiających większy opór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek1972 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Woblery boleniowe z reguły nie stawiają dużego oporu, więc pewnie go nie zajedziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Zależy do jakich wobków. Ale bez obaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 12 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 według mnie spokojnie da radę,on tylko sprawia wrażenie delikatnego młynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sabciu Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 Używam chronarcha od roku na jerkach typu slider 7 spokojnie daje radę , polecam ten multik zainteresowanym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Używam chronarcha od roku na jerkach typu slider 7 spokojnie daje radę , polecam ten multik zainteresowanym .To nie jest wyznacznik wytrzymałości. Sweeper 17 też nie będzie stanowił dla Chrona problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 w pewnym sensie jest.przeciąganie zaczepionych trzcin,rwanie rdestnicy z ciągnięciem do łodzi itp rzeczy.wiem co piszę bo miałem okazję wędkować z kolegą,poza tym sam używam curado 51e do podobnych a nawet cięższych zadań.poza tym zauważyłem że zębatki cu 51 i cu 201 są tej samej szerokości a 201 ma nawet większe przełożenie obrotów-więc według mnie są bardziej narażone na zużycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zależy kto jaką technikę stosuje.Szarpać Sweepera też można młynkiem tylko po co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 młynkiem swepera to nawet ciężko wygenerować dobrą[skuteczną] pracę.ale są dni gdy szczupce reagują na przynęty szybciej prowadzone jednostajnie zwijane młynkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Cześć chłopaki nabyłem w/w multik jeszcze nim nie łowilem ma ktoś jakieś rady lub spostrzeżenia? Kupiłem go do kija w monoblanku atc shikari do 18 gr to mój pierwszy cast byłbym wdzięczny za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 http://jerkbait.pl/topic/16841-shimano-chronarch-51e-test/http://jerkbait.pl/topic/43565-shimano-chronarch-51e/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Tak wygląda zobaczymy jak się spisze na wodzie od 20 lat macham tylko spinem jeżeli mi cast nie podejdzie poleci na aukcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 20 lat stałej szpuli ... tylko nie próbuj porównywać. I nie kombinuj "ile się da od dołu", nie zakładaj przynajmniej na początku przynęt typu woblery nieloty, nie porównuj swoich osiągów do innych użytkowników, a najbardziej ignoruj wpisy typu "a ja to z palcem w d...e rzucam na XX metrów". Na szpulkę masz nawiniętą grubą plecionkę. Ciekawe co ten multiplikator ciągał? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Plecionka jes 0.12 ciągnął slajdery 5 stan oceniam na bdb chodzi idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Myślę że jeżeli ja nie dam du..y to będzie ok jak się spierniczy to pewnie z mojej winy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 To zdjęcie kijka mam go prawie za free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Takie ma parametry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Kupiłem ten kijek pod okonie ewentualnie sandaczyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 20 lat to nie tragedia. Ja machałem spinem 30 zanim chwyciłem za cast. Poza tym z korbą nie trzeba, a nawet nie należy brać rozwodu. To nie wymiana kobiet, tu bigamia jest dozwolona i pożądana. Co do rozmyślania się, to wydaje mi się to dziś czystą abstrakcją, albo wynikiem zaparcia się przed castingiem zanim się po niego sięgnie. Co do trafiania na giełdę, to chyba celem nabycia bardziej wypasionego modelu w wyniku postępującej choroby. Biały chronarch kojarzyłby się dobrze z Veritasem ABU. Dokupisz do ATC lepszy multik to... A rzucanie rozpocząłbym od slidera 7. Niesamowicie wdzięczna przynęta do nauki zarówno ciskania jak i prowadzenia. Powodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Jutro po południu zamierzam wyskoczyć na klenie zobaczymy jak pójdzie dotychczas ryby te łowilem raczej jako przylow jak latem uganialem się w nocy że spinem za sandaczami i sumkami castem zaraził mnie gość na Street fishingu w Poznaniu w zeszłym roku trzepal okonie jeden po drugim gdzie od mojego kija się odbijaly mam spining na banku pacyfic bay 10-50 pod szczupaka i sporo zabawy mnie omijało z mniejszymi rybami dlatego kupiłem lżejszy kij a padło właśnie na cast cóż zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erqgth Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Kleni nie łowię ale ich łowienie kojarzy mi się z nielotnymi woblerami i innymi bardzo lekkimi przynętami. Nie wiem czy to najlepszy pomysł, żeby tak zaczynać naukę castingu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Ale jak będziesz przez przypadek się pozbywał kija to jestem pierwszy zainteresowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Ok w razie czego zamelduje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox81 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Często kleniska siadały mi na 5 cm wobki więc myślę że jakoś polatają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Nie z tego zestawu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi