Skocz do zawartości

Shimano Chronarch 51e - test i opinie

Tomy

Rekomendowane odpowiedzi

jako, że pewnie w przyszłym roku wybieram się do Holandii, chciałbym tam zakupić właśnie Chronarcha 51e z myślą o boleniach i lekkim jigowaniu 5gr + guma 3" i stąd moje pytanie, czy ten multik się nie zajedzie na wobkach stawiających większy opór?

• 4 tygodnie później...

w pewnym sensie jest.przeciąganie zaczepionych trzcin,rwanie rdestnicy z ciągnięciem do łodzi itp rzeczy.wiem co piszę bo miałem okazję wędkować z kolegą,poza tym sam używam curado 51e do podobnych a nawet cięższych zadań.poza tym zauważyłem że zębatki cu 51 i cu 201 są tej samej szerokości a 201 ma nawet większe przełożenie obrotów-więc według mnie są bardziej narażone na zużycie.

• 3 lata później...

20 lat stałej szpuli ... tylko nie próbuj porównywać. I nie kombinuj "ile się da od dołu", nie zakładaj przynajmniej na początku przynęt typu woblery nieloty, nie porównuj swoich osiągów do innych użytkowników, a najbardziej ignoruj wpisy typu "a ja to z palcem w d...e rzucam na XX metrów".

Na szpulkę masz nawiniętą grubą plecionkę. Ciekawe co ten multiplikator ciągał?

• Like 3

20 lat to nie tragedia. Ja machałem spinem 30 zanim chwyciłem za cast. Poza tym z korbą nie trzeba, a nawet nie należy brać rozwodu. To nie wymiana kobiet, tu bigamia jest dozwolona i pożądana. Co do rozmyślania się, to wydaje mi się to dziś czystą abstrakcją, albo wynikiem zaparcia się przed castingiem zanim się po niego sięgnie. Co do trafiania na giełdę, to chyba celem nabycia bardziej wypasionego modelu w wyniku postępującej choroby. Biały chronarch kojarzyłby się dobrze z Veritasem ABU. Dokupisz do ATC lepszy multik to... A rzucanie rozpocząłbym od slidera 7. Niesamowicie wdzięczna przynęta do nauki zarówno ciskania jak i prowadzenia. Powodzenia.

• Like 1

Jutro po południu zamierzam wyskoczyć na klenie zobaczymy jak pójdzie dotychczas ryby te łowilem raczej jako przylow jak latem uganialem się w nocy że spinem za sandaczami i sumkami castem zaraził mnie gość na Street fishingu w Poznaniu w zeszłym roku trzepal okonie jeden po drugim gdzie od mojego kija się odbijaly mam spining na banku pacyfic bay 10-50 pod szczupaka i sporo zabawy mnie omijało z mniejszymi rybami dlatego kupiłem lżejszy kij a padło właśnie na cast cóż zobaczymy