Tomrusz Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Obok moich grzybków powyżej rosło 6 kań tak pod 20 cm kapelusz ale nigdy ich nie zbierałem/nikt nie pokazał wiec zostawiłem, wole nie ryzykować z jakimikolwiek blaszkowymi. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkBardzo dobre, ale lepiej uważać, ja zbieram od 4 roku życia grzyby, więc coś nie coś wiem, ostatnio podszedł do mnie facet z naręczem grzybów i pyta się czy nie pożyczę mu reklamówki, ja mówię że nie zbieram do reklamówki i tak patrzę a on ma same goryczaki żółciowe nazbierane, mówię że nie brały bym tych grzybów chyba że dla teściowej ; uwierzył i wyrzucił, ale są fachowcy w lesie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trzeci79 Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 (edytowane) To i ja coś wrzucę. Edytowane 3 Października 2022 przez Trzeci79 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 To jest COŚ!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Jak tam z kleszczami w mazowieckim? My byliśmy dwa razy. I raz ja wyczułem już w lesie na szyi jak łazi ale się nie wbił a drugim razem kobita do domu przyniosła na kurtce - natomiast co dziwne, jakieś wyjątkowo duże były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 To pewnie były strzyżaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 (edytowane) Ja zdjęć to nawet nie wstawiam A narobiłem ich chyba więcej niż rybom w tym sezonie Takiego sezony nigdy nie miałem!jak się wejdzie to strach się ruszyć bo można podeptać to co w koło pod ściółką.Wypady po 2h do lasu: 183szt., 118szt.,155szt.,To wszystko w przeciągu 6dni, same prawdziwki.Z resztą zbieram tylko prawdziwki, kurki i zielonki.Kto ma mnie w znajomych na Fb ten widział Edytowane 4 Października 2022 przez AdamCh 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 To pewnie były strzyżaki nie to były kleszcze, ciężko pomylić kleszcza ze strzyżakiem...ale skoro kanię można z muchomorem to kto wie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 (edytowane) Z weekendu. Ludzi bardzo dużo, pełne samochody grzybiarzy podjeżdżają. Edytowane 5 Października 2022 przez Robert.B 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 (edytowane) I jeszcze takie z malinkami i moim skarbeczkiem młodszym ale to z sierpnia. Edytowane 5 Października 2022 przez Robert.B 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Teraz to Robercik pozamiatałeś, taka ilość powala. Marynujesz też te większe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 (edytowane) Te duże suszę. Edytowane 6 Października 2022 przez Robert.B 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 Jedziesz na jednej zalewie czy masz kilka? Pytam bo widać różne odcienie w słoikach, chyba że to nie same prawdziwki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 .ja pierdziele A ja się cieszyłem ze mam 8 słoików Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 6 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2022 ja pierdziele A ja się cieszyłem ze mam 8 słoików Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPięciolitrowych :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert.B Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Jasne to borowiki a ciemne to podgrzybki , zalewa jest jedna. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 Ten rok jest strasznie ubogi w grzyby jeżeli chodzi o rejon mazowiecki. Co prawda sypnęło kurkami około półtora miesiąca temu i udało się zebrać około 3kg kurek, ale tych brązowych główek do tej pory jak na lekarstwo. Jak co roku wybrałem się na bliskie mazury w zeszły weekend i po wcześniejszych opadach też szału nie było. W piątek na 4 godziny chodzenia w cztery osoby, niepełne wiaderko. W sobotę trochę lepiej, bo wiadro się wypełniło, ale co to jest na cztery osoby i ponad 5 godzin... nadzieja jest taka, że odpalą się jeszcze w tym miesiącu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 (edytowane) Pogranicze łódzkie/świętokrzyskie zatrzęsienie grzybów. Jednak faktem jest iż nie w każdym lesie są. Edytowane 7 Października 2022 przez speku3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 7 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2022 U mnie przyhamowały prawdziwki a ruszyły podgrzybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Pogranicze łódzkie/świętokrzyskie zatrzęsienie grzybów. Jednak faktem jest iż nie w każdym lesie są. Okolice Wrocławia podobnie. Każdy zbiera, głównie podgrzybek ale młodniki pełne maślaków, dla tych którzy je lubią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 Ten sezon w Mazowieckim chyba jeden z gorszych jakie pamiętam. Trzeba się nachodzić co nie miara żeby uskrobac pół koszyka. Zazdroszczę Tym co koszą te prawdziwe???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 8 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2022 W Zachodniopomorskim grzybów raczej nie brakujeGodzinka w lesie podczas spaceru z psem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Coś jeszcze można uzbierać????Może doczekam się drugiego wysypu prawdziwków, mokro jest i w miare ciepło więc kto wie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Ryby nie chciały współpracować ale za to grzybki przypisały[emoji1303] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marconi Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Coś tam się zbiera ale tam gdzie ja chodzę szału nie ma. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi