Artech Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Leśny niedzielny spacerek ???????????? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Poranny wypad, ryby nie dopisują ale grzybów MNÓSTWO[emoji39][emoji265] Mniam[emoji39] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomrusz Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 wczoraj okolice Mińska mazowieckiego 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Co bym nie był gołosłowny niecałe 3 godziny w lesie na niedzielnym spacerku. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Ryby nie chciały współpracować ale za to grzybki przypisały[emoji1303] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTo w Holandii można zbierać grzyby? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 (edytowane) To w Holandii można zbierać grzyby?Hurtowe ilości są karane bardzo wysoko, do kilku grzybów raczej nikt się nie przyczepi ale zależy kogo spotkasz po drodze. Łażenie po lesie z wiaderkiem w gumakach to pewna kontrola bo miejscowi zadzwonią, oni nie zbierają a w lasach ich pełno. Połasiłem się kiedyś na kilka prawdziwków w parku miejskim bo rosły przy krawężniku i złapano mnie(policja i t.zw handhaving), sprawdzono dokumenty, chwila rozmowy i z grzybami wróciłem do domu bez konsekwencji. Historii mnóstwo ile ktoś dostał mandatu/że można zebrać 100g/250g/wpisz ile chcesz/można lub nie/jest wiele, widziałem tu masowe zbieractwo różnych nacji co w Polsce to sport narodowy i sam bym chciał tyle zbierać co prezentuje choćby ten wątek ale miejscowi tego nie tolerują po prostu i jest „dym”. Tak samo jest z rybami niestety jak nie jesteś miejscowy -kontrola plecaka/bakist/toreb nad wodą to bardzo częsty przypadek w miejscach gdzie nie można mieć siatek(samo posiadanie to mandat i przechowywać ryb i wysokie mandaty to reakcja na „przemysłowe” wręcz odłowy płotek, leszczy, ba nawet boleni bo można zabrać bez limitu, można mieć siatkę na ryby nad wodą i rzeźnia trwa w najlepsze, oni nie zabierają i tyle. Paragraf zawsze się znajdzie parafrazując a że kochają przyrodę przez pryzmat pieniędzy to inna historia, nawet nigdy nie zastanawiałem się czy to tutaj legalne może dlatego że biorę tylko to co znam i co rośnie przy moich nogach przystając ze spinningiem nad wodą/chodząc z psem/tocząc się rowerem a z moimi marnymi umiejętnościami zbierania daje żenujący wynik ilościowy więc nawet ich nie chowam. Po analogiczne informacje jak chcesz to przeszukaj internet ale ON odpowiada jak poniżej w pierwszych wynikach więc co ja mam Tobie powiedzieć? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 10 Października 2022 przez Thomas-xXx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas-xXx Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 To w Holandii można zbierać grzyby?https://www.wiatrak.nl/26953/grzybobranie-w-holandii Tutaj masz temat wyczerpany i najnowszy jaki znalazłem. Teraz z innej beczki: Kanie czy co to jest? Łodyga pusta ale „pierścień” nie dał się przesunąć jak to opisuje internet… Pytam bo ostatni raz jadłem kanie z 20+ lat temu, nie znam się na blaszkowych grzybach ale jedną albo dwie bym zabrał do domu[emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Trudny temat, z wyglądu kanie, ale nie powiem TAK bo nie chcę mieć Cię na sumieniu... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dipper Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 Wygląda jak czubajka czerwieniejąca. Powinna się zrobić czerwonawa na przecięciach i uszkodzeniach, jeśli to ona. Lepiej zostawić niech sobie rośnie :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 11 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 (edytowane) Trochę na południe od WA - wysyp opieniek... Edytowane 11 Października 2022 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Panowie i Panie potrzebuje podpowiedzi zbieram kilka lat ale tu mnie zaskoczył jeden grzyb co to dokładnie jest? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 borowik sosnowy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 borowik sosnowy ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Trochę dzisiaj poszalałem.No i trochę się uzbierało 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Józiu, na co brały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinMal Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 (edytowane) Oki dziękuję bardzo za szybką odpowiedź Edytowane 14 Października 2022 przez MarcinMal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 https://www.wiatrak.nl/26953/grzybobranie-w-holandii Tutaj masz temat wyczerpany i najnowszy jaki znalazłem. Teraz z innej beczki: Kanie czy co to jest? Łodyga pusta ale „pierścień” nie dał się przesunąć jak to opisuje internet… Pytam bo ostatni raz jadłem kanie z 20+ lat temu, nie znam się na blaszkowych grzybach ale jedną albo dwie bym zabrał do domu[emoji6] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 100% kania, możesz spokojnie zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 (edytowane) Józiu, na co brały ? A na chińczyka Takie kolorowe okładki ale ostra franca okrutnie, dziabnąłem w palca ostrzem i jucha szła ostro.Miałem brać Dareczkowego scyzora ale na ostrym brzegu bałem się go nosić na szyi Edytowane 14 Października 2022 przez Jozi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 (edytowane) .... i wiele, wiele .... innych Edytowane 14 Października 2022 przez miramar69 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 Mariusz piękne grzybasy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2022 ... czasami i mnie się cos trafi ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Października 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Wam kosy potrzebne, nie koziki...zacne zbiory tylko pozazdrościć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Naprawdę ostatnie. Przez ten wysyp, koniecznym był zakup kolejnej suszarki???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 15 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2022 Jakiego lakieru używasz ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi