ArEZ Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 PSR powinno utworzyć oddział do tropienia wykroczeń w sieci.Bywa, że twórcy wędkarskich filmików dokumentujących ich osiągnięcia, strzelają sobie w kolano uwieczniając sytuacje, w których łamią regulamin pzw.Przykład:łowienie z mostu - w 1min50sek http://www.narybytv.tv/index/film/id/31Oczywiście trudno twórcom zarzucić złą wolę - ryba wróciła do wody, ale jakiż to instruktaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Racja Oddział cały, batalion, szwadron nawet.. Szwadron tropiący, niech tropią też na youtube przy kaloryferku w wygodnych kapciach. A jak już wytropią to drugi szwadron niech wyślą do Kalkowskiego za łowienie z mostu.. ale i samochód nowy im trzeba kupić żeby mogli się przemieszczać w poszukiwaniu tych cybernetycznie obnażonych przestępców. Świetny pomysł, mogę to zorganizować logistycznie, finansujesz? S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ArEZ Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Sęk w tym, że tak by nawet taniej było bo jeździć nie trzeba nigdzie a o materiał dowodowy postarają się... sami sprawcy A tak serio to chodzi o to, żeby trochę pomyśleć zanim się wrzuci coś do sieci, zwłaszcza jeśli ma to uchodzić za materiał instruktażowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 patu Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Polska mentalność - szukanie dziury w całym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ArEZ Opublikowano 12 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Polska mentalność - przymykanie oka To może na tarlisku lepiej łowić. Jak ktoś zwróci uwagę to powiedzieć, że się czepia. A potem utwierdzić się o słusznościswojego postępowania u kolegów na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 WhiteWillow Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Kiedyś oglądałem ten film na youtube jak jeszcze można było dodawać do niego komentarze. Ktoś również poruszył temat łowienia z mostu (w komentarzu właśnie). Któryś z b. Kalkowskich tłumaczył, że łowili wtedy na prywatnym odcinku rzeki i uzyskali pozwolenie dzierżawcy na łowienie z mostu. Tyle pamiętam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tomi78 Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Zrób chociaż połowę z tego co oni robią dla propagowania idei c&r i wtedy ich rozliczaj .Dla mnie mogą łowić nawet z promu ,robią dobrą robotę a potknięcia zdarzają się każdemu ,mi też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 guciolucky Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 W Olsztynie jest jezioro a na nim zbudowany most. Łowię ryby z tego mostu i nie łamię prawa gdyż obok mostu jest tablica z napisem kładka... a z kładki łowić wolno, gdybym nagrywał filmy to taka awantura była by gotowa gdyż ta kładka wygląda jak prawdziwy, mocarny most i nic wspólnego (poza nazwą) z kładką nie ma. Swoją drogą zakaz łowienia z mostu ma na celu bezpieczeństwo ruchu a nie ochronę ryb i dlatego osobiście taki nielegal olewam całkowicie i nawet jeśli jestem świadkiem, ze ktoś łowi z mostu nie zwracam uwagi. Mało tego, jadąc z Olsztyna do Łomży przekracza się most na Narwi, prawie zawsze łowi tam facet na wózku inwalidzkim, nikomu nie pozwolił bym go stamtąd wygonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack__Daniels Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Ściganie sranie w banie. Kolejny temat dotyczący łamania przepisów/kłusownictwa itd. Chłopaki już wyżej napisali jak to jest z b. Kalkowskimi więc tego tematu roztrząsać nie będę bo sensu to nie ma. Problemem, który należałoby rozwiązać jest mała szkodliwość społeczna. Bo co tam wędkarze z rybą za małą o 3cm, albo jacyś łowiący 48m od jazu, jak dzisiaj w radio słyszałem, że bandziorów z Wołomina czy innego Pruszkowa wypuścili i jeszcze będą im jakieś odszkodowania wypłacać... paranoja. W Kanadzie nie byłem, ale słyszałem pewną historię. Parę osób było na rybach, po czym się zawinęli i odjechali z miejsca w którym łowili. Jakieś 150km dalej była blokada drogi. Sadzili, że kanadyjskie eFBiAj szuka jakiegoś bandziora. Nie, nie szukali, chodziło o nich, dostali 1500$ kary za to, że pakując manele zapomnieli o szklanej butelce, która nad wodą została. Karę zapłacili.Strażnik obserwował ich przez lornetkę i tak to wyszło. Przy takich karach ich Straż może się sama finansować. Obawiałbym się tylko jednej rzeczy, że takie PSR bardzo chętnie przeistoczyłoby się w odpowiednik Straży Miejskiej... i przypier**li do wszystkiego wg własnego widzi mi się. To kolejny problem, polska mentalność... ale nie wiem czy to temat na akurat to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Łowienie z mostu to pryszcz. W sieci można znaleźć filmy dokumentujące całkowite niszczenie potoków. Tutaj quady rozjeżdżają Białą Przemszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maciek17_mi Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Dodam że ten gościu na wózku łowi ładne klenie z mostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makamba Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 No to jak to jest z tym łamaniem prawaŁamanie czy nie łamanie? Pytam , bo może też zacznę łamać , naginać dowolnie i odrobinkę prawo .Pytam , bo szukam argumentów , ktore mógłbym przedstawić strażnikom jakby mnie złapali. Czy łowienie niezgodne z ustanowionym prawem to pół-legal czy pół-nielegal? Czy jakbym zrobił przedtem coś dla sprawy to czy mogę to podać jako powód do rozgrzeszenia? I jak zmierzyć czy szkodliwość mojego czynu będzie mała czy duża? I czy działania Adolfa Hitlera względem Polaków mogą być zakwalifikowane jako małej szkodliwości bo zabił nas tylko około 6 milionów , a przecież było nas na świecie wtedy znacznie więcej , czyli jakby niektórym życie darował. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hoin Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Szczerze mówiąc tyle widzę na co dzień ludzkiej pazerności i głupoty nad wodą, że łowienie z mostu rusza mnie akurat najmniej, choć oczywiście jest sprzeczne z prawem. W tym miejscu pozwolę sobie wrzucić linka z popularnego serwisu aukcyjnego. Wiem że nie wolno, ale ja nie zamierzam nic reklamować. Chciałem po prostu pokazać w jak cudny sposób można zareklamować produkt by potencjalnemu (powiedzmy) nabywcy zachciało się z miejsca rzygać na widok reklamy. Dla mnie to jest właśnie modelowy strzał w kolano. Choćby się waliło i paliło ja na pewno nic od tego jegomościa nie kupię. http://allegro.pl/cos-na-dorsze-i-nie-tylko-i2618511219.html A jeśli nie przekonałem adminów bo pozostawienia linka, to prozę oczywiście wywalić wraz z tym postem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Cały pluton nakarmi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 W tym miejscu pozwolę sobie wrzucić linka z popularnego serwisu aukcyjnego. Wiem że nie wolno, ale ja nie zamierzam nic reklamować. Chciałem po prostu pokazać w jak cudny sposób można zareklamować produkt by potencjalnemu (powiedzmy) nabywcy zachciało się z miejsca rzygać na widok reklamy. Dla mnie to jest właśnie modelowy strzał w kolano. Choćby się waliło i paliło ja na pewno nic od tego jegomościa nie kupię. http://allegro.pl/cos-na-dorsze-i-nie-tylko-i2618511219.html A jeśli nie przekonałem adminów bo pozostawienia linka, to prozę oczywiście wywalić wraz z tym postem. Ta własność intelektualna poprostu wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 No to jak to jest z tym łamaniem prawaŁamanie czy nie łamanie? Pytam , bo może też zacznę łamać , naginać dowolnie i odrobinkę prawo .Pytam , bo szukam argumentów , ktore mógłbym przedstawić strażnikom jakby mnie złapali. Czy łowienie niezgodne z ustanowionym prawem to pół-legal czy pół-nielegal? Czy jakbym zrobił przedtem coś dla sprawy to czy mogę to podać jako powód do rozgrzeszenia? I jak zmierzyć czy szkodliwość mojego czynu będzie mała czy duża? I czy działania Adolfa Hitlera względem Polaków mogą być zakwalifikowane jako małej szkodliwości bo zabił nas tylko około 6 milionów , a przecież było nas na świecie wtedy znacznie więcej , czyli jakby niektórym życie darował. <_< CiiiNie psuj imprezy:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krystiano1981r Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Wcześniej niech on siebie lepiej wykarmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Bo to ch.. udzinka jest Może na prezesa PZW startuje? Widze pewne podobieństwo zdjęć <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 A może to jest reprezentant sklepu Perfect Sulechów , czy też sportowego klubu Perfect Sulechów , co personalnie trudno mi odróżnić , celowo uprawiający tak zwany shockvertising , czyli małpujący w swojskim stylu billboardowe , agresywne napady na oczy Benettona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 makamba Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Mi fotka z linku do allegro mówi jedno :Za mundurem rybki sznurem'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 majster Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 A może to jest reprezentant sklepu Perfect Sulechów , czy też sportowego klubu Perfect Sulechów , co personalnie trudno mi odróżnić , celowo uprawiający tak zwany shockvertising , czyli małpujący w swojskim stylu billboardowe , agresywne napady na oczy Benettona A gdzie tam panie Bronikowski, to tylko zwolennik zdrowej żywności, mądry chłopina, oświecony, okoniem wobec Chin http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=33823&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Nooo .. To bardzo typowy u nas , zaradny niewątpliwie osobnik , bardziej obdarzony cyfrakiem oraz pociągiem do przyciągających oko , obnażających to i owo rozkładówek , niż zdolnością do minimalnej choćby refleksji . To się zdrowo chłopak nawp......a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
ArEZ
PSR powinno utworzyć oddział do tropienia wykroczeń w sieci.
Bywa, że twórcy wędkarskich filmików dokumentujących ich osiągnięcia, strzelają sobie w kolano uwieczniając sytuacje, w których łamią regulamin pzw.
Przykład:
łowienie z mostu - w 1min50sek
http://www.narybytv.tv/index/film/id/31
Oczywiście trudno twórcom zarzucić złą wolę - ryba wróciła do wody, ale jakiż to instruktaż?
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi