Skocz do zawartości
  • 0

Strzał w kolano

ArEZ

Pytanie

PSR powinno utworzyć oddział do tropienia wykroczeń w sieci.

Bywa, że twórcy wędkarskich filmików dokumentujących ich osiągnięcia, strzelają sobie w kolano uwieczniając sytuacje, w których łamią regulamin pzw.

Przykład:

łowienie z mostu - w 1min50sek

http://www.narybytv.tv/index/film/id/31

Oczywiście trudno twórcom zarzucić złą wolę - ryba wróciła do wody, ale jakiż to instruktaż?

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Racja :mellow: Oddział cały, batalion, szwadron nawet.. Szwadron tropiący, niech tropią też na youtube przy kaloryferku w wygodnych kapciach. A jak już wytropią to drugi szwadron niech wyślą do Kalkowskiego za łowienie z mostu.. ale i samochód nowy im trzeba kupić żeby mogli się przemieszczać w poszukiwaniu tych cybernetycznie obnażonych przestępców. Świetny pomysł, mogę to zorganizować logistycznie, finansujesz?

S.

• 0

Sęk w tym, że tak by nawet taniej było bo jeździć nie trzeba nigdzie a o materiał dowodowy postarają się... sami sprawcy :mellow:

A tak serio to chodzi o to, żeby trochę pomyśleć zanim się wrzuci coś do sieci, zwłaszcza jeśli ma to uchodzić za materiał instruktażowy!

• 0

Kiedyś oglądałem ten film na youtube jak jeszcze można było dodawać do niego komentarze. Ktoś również poruszył temat łowienia z mostu (w komentarzu właśnie). Któryś z b. Kalkowskich tłumaczył, że łowili wtedy na prywatnym odcinku rzeki i uzyskali pozwolenie dzierżawcy na łowienie z mostu. Tyle pamiętam.

• 0

W Olsztynie jest jezioro a na nim zbudowany most. Łowię ryby z tego mostu i nie łamię prawa gdyż obok mostu jest tablica z napisem kładka... a z kładki łowić wolno, gdybym nagrywał filmy to taka awantura była by gotowa gdyż ta kładka wygląda jak prawdziwy, mocarny most i nic wspólnego (poza nazwą) z kładką nie ma. Swoją drogą zakaz łowienia z mostu ma na celu bezpieczeństwo ruchu a nie ochronę ryb i dlatego osobiście taki nielegal olewam całkowicie i nawet jeśli jestem świadkiem, ze ktoś łowi z mostu nie zwracam uwagi. Mało tego, jadąc z Olsztyna do Łomży przekracza się most na Narwi, prawie zawsze łowi tam facet na wózku inwalidzkim, nikomu nie pozwolił bym go stamtąd wygonić.

• 0

Ściganie sranie w banie. Kolejny temat dotyczący łamania przepisów/kłusownictwa itd.

Chłopaki już wyżej napisali jak to jest z b. Kalkowskimi więc tego tematu roztrząsać nie będę bo sensu to nie ma.

Problemem, który należałoby rozwiązać jest mała szkodliwość społeczna. Bo co tam wędkarze z rybą za małą o 3cm, albo jacyś łowiący 48m od jazu, jak dzisiaj w radio słyszałem, że bandziorów z Wołomina czy innego Pruszkowa wypuścili i jeszcze będą im jakieś odszkodowania wypłacać... paranoja.

W Kanadzie nie byłem, ale słyszałem pewną historię. Parę osób było na rybach, po czym się zawinęli i odjechali z miejsca w którym łowili. Jakieś 150km dalej była blokada drogi. Sadzili, że kanadyjskie eFBiAj szuka jakiegoś bandziora. Nie, nie szukali, chodziło o nich, dostali 1500$ kary za to, że pakując manele zapomnieli o szklanej butelce, która nad wodą została. Karę zapłacili.

Strażnik obserwował ich przez lornetkę i tak to wyszło. Przy takich karach ich Straż może się sama finansować. Obawiałbym się tylko jednej rzeczy, że takie PSR bardzo chętnie przeistoczyłoby się w odpowiednik Straży Miejskiej... i przypier**li do wszystkiego wg własnego widzi mi się. To kolejny problem, polska mentalność... ale nie wiem czy to temat na akurat to forum.

• 0

No to jak to jest z tym łamaniem prawa

Łamanie czy nie łamanie?

Pytam , bo może też zacznę łamać , naginać dowolnie i odrobinkę prawo .

Pytam , bo szukam argumentów , ktore mógłbym przedstawić strażnikom jakby mnie złapali. :lol:

Czy łowienie niezgodne z ustanowionym prawem to pół-legal czy pół-nielegal? :unsure:

Czy jakbym zrobił przedtem coś dla sprawy to czy mogę to podać jako powód do rozgrzeszenia?

I jak zmierzyć czy szkodliwość mojego czynu będzie mała czy duża?

I czy działania Adolfa Hitlera względem Polaków mogą być zakwalifikowane jako małej szkodliwości bo zabił nas tylko około 6 milionów , a przecież było nas na świecie wtedy znacznie więcej , czyli jakby niektórym życie darował. <_<

• 0

Szczerze mówiąc tyle widzę na co dzień ludzkiej pazerności i głupoty nad wodą, że łowienie z mostu rusza mnie akurat najmniej, choć oczywiście jest sprzeczne z prawem.

W tym miejscu pozwolę sobie wrzucić linka z popularnego serwisu aukcyjnego. Wiem że nie wolno, ale ja nie zamierzam nic reklamować. Chciałem po prostu pokazać w jak cudny sposób można zareklamować produkt by potencjalnemu (powiedzmy) nabywcy zachciało się z miejsca rzygać na widok reklamy. Dla mnie to jest właśnie modelowy strzał w kolano. Choćby się waliło i paliło ja na pewno nic od tego jegomościa nie kupię.

http://allegro.pl/cos-na-dorsze-i-nie-tylko-i2618511219.html

A jeśli nie przekonałem adminów bo pozostawienia linka, to prozę oczywiście wywalić wraz z tym postem.

• 0

W tym miejscu pozwolę sobie wrzucić linka z popularnego serwisu aukcyjnego. Wiem że nie wolno, ale ja nie zamierzam nic reklamować. Chciałem po prostu pokazać w jak cudny sposób można zareklamować produkt by potencjalnemu (powiedzmy) nabywcy zachciało się z miejsca rzygać na widok reklamy. Dla mnie to jest właśnie modelowy strzał w kolano. Choćby się waliło i paliło ja na pewno nic od tego jegomościa nie kupię.

http://allegro.pl/cos-na-dorsze-i-nie-tylko-i2618511219.html

A jeśli nie przekonałem adminów bo pozostawienia linka, to prozę oczywiście wywalić wraz z tym postem.

Ta własność intelektualna poprostu wymiata :lol:

• 0

No to jak to jest z tym łamaniem prawa

Łamanie czy nie łamanie?

Pytam , bo może też zacznę łamać , naginać dowolnie i odrobinkę prawo .

Pytam , bo szukam argumentów , ktore mógłbym przedstawić strażnikom jakby mnie złapali. :lol:

Czy łowienie niezgodne z ustanowionym prawem to pół-legal czy pół-nielegal? :unsure:

Czy jakbym zrobił przedtem coś dla sprawy to czy mogę to podać jako powód do rozgrzeszenia?

I jak zmierzyć czy szkodliwość mojego czynu będzie mała czy duża?

I czy działania Adolfa Hitlera względem Polaków mogą być zakwalifikowane jako małej szkodliwości bo zabił nas tylko około 6 milionów , a przecież było nas na świecie wtedy znacznie więcej , czyli jakby niektórym życie darował. <_<

Ciii

Nie psuj imprezy:D

• 0

A może to jest reprezentant sklepu Perfect Sulechów , czy też sportowego klubu Perfect Sulechów , co personalnie trudno mi odróżnić , celowo uprawiający tak zwany shockvertising , czyli małpujący w swojskim stylu billboardowe , agresywne napady na oczy Benettona :lol:

• 0

A może to jest reprezentant sklepu Perfect Sulechów , czy też sportowego klubu Perfect Sulechów , co personalnie trudno mi odróżnić , celowo uprawiający tak zwany shockvertising , czyli małpujący w swojskim stylu billboardowe , agresywne napady na oczy Benettona :lol:

A gdzie tam panie Bronikowski, to tylko zwolennik zdrowej żywności, mądry chłopina, oświecony, okoniem wobec Chin :lol: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=33823&am p;start=0&

• 0

Nooo ..

To bardzo typowy u nas , zaradny niewątpliwie osobnik , bardziej obdarzony cyfrakiem oraz pociągiem do przyciągających oko , obnażających to i owo rozkładówek , niż zdolnością do minimalnej choćby refleksji . To się zdrowo chłopak nawp......a :lol: :lol: