Michal_ Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Ja dziś zmagania zakańczam, od 3:30 wpadło tylko 69cm na gator gum 32 zombie percz, ogólnie wczoraj wieczorem i dziś od rana zero, zero kontaktu z rybą (oprócz tej pożegnalnej 69). Pojutrze wracam do pracy. W tym roku na bajorze maj lipa (w porównaniu do ubiegłego). IMO tarło było wcześnie bo 1go woda miała już 13-14st, a byłem parę dni przed majówką popływać z echem i 12-13st, gdzie 04.05.2021 woda 10-10,5st. W Tym roku raz już było 20st , teraz ok 17st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 I cyk Może nie największy ale się u nas ruszyły Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 U mnie dziwnie bardzo to wygląda w tym sezonie. Złowiłem sporo ponad 30 szczupaków do tej pory, ale tylko 2 miały ponad 50 cm, jeden z nich pod 60 cm złowiony na es 2" i okoniówkę do 5g. Na jerki 10 i 12 cm brały szczupaki 30-45 cm.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 U mnie dziwnie bardzo to wygląda w tym sezonie. Złowiłem sporo ponad 30 szczupaków do tej pory, ale tylko 2 miały ponad 50 cm, jeden z nich pod 60 cm złowiony na es 2" i okoniówkę do 5g. Na jerki 10 i 12 cm brały szczupaki 30-45 cm....Może czas pójść w większe przynęty u mnie zaczyna się praktycznie od 14 cm ostatnio ryb mniej ale lepsze wizualnie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Może czas pójść w większe przynęty u mnie zaczyna się praktycznie od 14 cm ostatnio ryb mniej ale lepsze wizualnie Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkaDo dużych jerków trzeba byłoby pójść w casting, a nie chcę tego robić, bo za dużo już i tak mam tego wszystkiego. Druga sprawa łowię tylko z brzegu i preferuję lekkie i średnie łowienie. Jerki 10-12 cm ogarniam spinem, ale lepsze wyniki mam i tak na gumowe przynęty (woda mała, ale głęboka). Z braku czasu uczęszczam w większości na małe mocno oblegane jeziorko, więc tu może być problem. Pistoletów jest sporo przez zarybienia, ale mało jest osób, które wypuszczają ryby z powrotem.Co do wielkości łowionych ryb, to nie wiem czy to z przypadku, czy ryby są tak ostrożne przez dużą presję, ale tak jak wspominałem na jerki 10-12 i gumy 4-5" w większości 40-taki. Spróbowałem dla odmiany z okoniówką i przynętami 2-2,5" i trafiła się ~ 60-ka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PajkMajster Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Podsumowanie maja 2022. Na 9 wypadów, wpadły 24 ryby. Wynik byłby ponad 30,ale zaliczyłem kilka spadów. Największa ryba równe 80cm. Najwięcej ryb w przedziale 60-70cm. Przynęty, które dały najwięcej ryb to Westin Shadteez Slim 22cm (kolory Stamped Roach i Bling Perch), nowy kolor Salmo Pike 13JDR Albino Pike i obrotówa DAM rozmiar 6 dressed w kolorze Fireshark. Chyba najlepsze moje dotychczasowe majowe otwarcie sezonu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Panowie czyżbym wygrał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Ja się poddałem tak złej majówki to już nie pamiętam. Same niewymiary jedna ryba 65 cm przez cały miesiąc. Dramat. Może jesień będzie lepsza. Powodzenia koledzy w tym dziwnym sezonie i gratuluję zwycięzcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Mamy to majówka,która trwała cały miesiąc ,tego jeszcze nie było a to za sprawą słabego rozpoczęcia ,jak widać na załączonym obrazku "wysyp " fotek z rybami .U mnie ilościowo dość dobrze ale jakościowo słabo .Mamy zwycięzcę rozgrywki @DominikBP ,szczere gratulacje Odezwij się na priv ,dogadamy wysyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Do 19.05 byłem 14-15 razy praktycznie na jednej wodzie. Potwierdzam- słabiutko w tym roku. Kilka lepszych ryb wyjechało na żywca (w tym 102). U mnie największy 74, przez ten czas miałem tylko dwa kontakty z większymi rybami (dobre dziewięćdziesiąt, raz wyjście, raz wyjście zakończone delikatnym braniem). Łowię grubo,najmniej zakładałem proshada22, na gumy 30+ miałem kilka sześdziesiątaków+, na jerki ryby do 60 (bez względu na rozmiar przynęty). Miejscowi spinningiści mieli problem z wymiarową rybą, ale pìstoletów zatrzęsienie. Gratulacje dla Dominika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 j/w, gratulacje dla zwycięzcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karkoszek Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Proszę zwycięzcę o numer telefonu, maila i docelowy paczkomat na priv Przyda się także rozmiar preferowanych przynęt na zębate 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DominikBP Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Cześć odebrałemOstatnio paczkę z nagrodami a nawet na jedna złapałem już pike Bardzo dziękuje za nagrody. Na zdjęciu nie ma wszystkich brakuje jeszcze dwóch gum które poprostu już łowią Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
md30 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Wczoraj udało mi się skusić 90 cm pike.Wciąż brakuje mi matomiarki…. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkZa położenie ryby w piasku powinna być automatyczna dyskwalifikacja. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 A mnie ciekawi ogon tej rybki ;)widać koło pyska 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczybilet Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 A mnie ciekawi ogon tej rybki ;)widać koło pyska Dziwne to to i zarazem ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 5 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2022 Dziwne to to i zarazem ciekawe Szczupak się opalał a kolega mu przeszkadzał robiąc fotkę drugiemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi