bazyloss Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Moja Certate HC 2500R ostatnio zaczęła lekko szumieć i ciężej chodzić, ale jak się wyłączy blokadę biegu wstecznego, to szum ustaje i chodzi leciutko w obu kierunkach - HELP ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 12 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Moja Certate HC 2500R ostatnio zaczęła lekko szumieć i ciężej chodzić, ale jak się wyłączy blokadę biegu wstecznego, to szum ustaje i chodzi leciutko w obu kierunkach - HELP ! I dlatego używam samych Shimaniaków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 taaa, kupiłem Stelle, która była zrąbana na starcie ... dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 ...a ta jest w porządku skoro szumi i muli.. I to topowy młynek tej stajni. Miałem kilka górnopółkowych Daiw. Od nowości towarzyszyły im szumy,ząbkowanie,nawet odkręcanie się śrubek kabłąka przy dobrze mieszającym wobku. Mialem zakupić Exista 3012 ale zostane przy Stellinach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 13 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 z innymi nie mam żadnych problemów, ale faktycznie obecnie Daiwa się opuszcza, dlatego próbowałem dać szansę Shimano i kicha z tego wyszła (luzy na starcie jak w moim 10 letnim Stradicu), jeśli Shimano to JDM, ale obecnie to wszędzie już problem i nawet duży wydatek nie gwarantuje sukcesu ale nasza dyskusja w niczym nie pomaga w rozwiązaniu mojego problemu, prosiłem o pomoc / podpowiedź, bo ja w trybikach jestem raczej kiepski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Na 99,999999% oporówka... Może się ciutkę zasyfiła i trza umyć i zwilżyć homeopatycznie płynnym tłuszczykiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Na 99,999999% oporówka... Może się ciutkę zasyfiła i trza umyć i zwilżyć homeopatycznie płynnym tłuszczykiem.. Benzynka i oliwka Panie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Moja Certate HC 2500R ostatnio zaczęła lekko szumieć i ciężej chodzić, ale jak się wyłączy blokadę biegu wstecznego, to szum ustaje i chodzi leciutko w obu kierunkach - HELP ! I dlatego używam samych Shimaniaków... HE HE HE HE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 ...a ta jest w porządku skoro szumi i muli.. I to topowy młynek tej stajni. Miałem kilka górnopółkowych Daiw. Od nowości towarzyszyły im szumy,ząbkowanie,nawet odkręcanie się śrubek kabłąka przy dobrze mieszającym wobku. Mialem zakupić Exista 3012 ale zostane przy Stellinach.Szumy to ja mam w uszach a ząbkowanie przechodziłem w wieku 3 latek. Mam jedne i drugie ,a wszystkie mają swoje plusy i minusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Wolę wicęj plusów, dlatego wybrałem S. Z tymi szumami to proponuję chypcikiem do laryngologa...P.S późno ząbkowałeś, dłużej porzujesz <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Wolę wicęj plusów, dlatego wybrałem S. Z tymi szumami to proponuję chypcikiem do laryngologa...P.S późno ząbkowałeś, dłużej porzujesz <_< Dobre ale ponoć państwowe mniej bolą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 taaa, kupiłem Stelle, która była zrąbana na starcie ... dziękiDobra już koniec żartów ,zrób tak jak mówi Jozi i Zorro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 No to mamy epidemię Rozszerzyła się na dwie następne niebieskie R-Custom (jedna z nich to egz szufladowy - 2 razy na rybach 3 lata temu) i nabrała mocy w HC 2508 - luz na łożysku oporowym, Antirevers nie działa natychmiast, a po dwóch użyciach (też egz szyfladowy) ząbkowanie w D... mam ten cały interes, przeciez nie można wszystkiego zastąpić Stellami JDM, na to mnie już nie stać, a czasy dobrej klasy średniej typu Biomaster się definitywnie skończyły wykańczam te kręcioły i przezbrajam wszystko co cięższe pod cast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Może za długo leżała w szufladzie i smar wyparował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 no tak .... razem z moją dobrą opinią o tych kołowrotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 ..............................wykańczam te kręcioły i przezbrajam wszystko co cięższe pod cast Sądzisz, że będzie taniej........ niż..........Stelle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Jak Daiwy sie pier.... od leżenia to ciekawe co jest z nimi jak sie na nie lowi ... wszedzie gdzie mowa o jakosci zawsze Stella , ja mam Aspire i jest nie do zaje.... katuje biomastera 3000 MgS i tez nie zapowiada sie zeby sie wykonczył nie trzeba miec Stelli JDM zeby kupic cos dobrego za nieduza kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Popper, chyba nie zauważyłeś " " - a tak swoją drogą chyba jednak wyszłoby taniej (mowa o nowych sztukach), z racji konstrukcji w castingowych kręciołach istnieje jeszcze dobra klasa średnia - a wg mnie chyba jednak rozwiązanie bardziej długoletnieale tak jak wyżej, to żart, bo w tej dziedzinie moje doświadczenie jest delikatnie mówiąć - średnie ... Rafale Biomistrz MgS to właśnie ta dobra klasa średnia, której czasy już się skończyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Mam sklep w ktorym troche tej dobrej klasy sredniej zostalo i mozna kupic nowki niesmigane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 To podeślij jak możesz namiar - pomyślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Wrocław pl. Św. Macieja 3 tel 071 372 27 00 - można tam trafic stare Aspire , Biomasterki , Twinki , Stradici ale trzeba sie spieszyc niewiele zostało tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Popper, chyba nie zauważyłeś " " -a tak swoją drogą chyba jednak wyszłoby taniej (mowa o nowych sztukach), z racji konstrukcji w castingowych kręciołach istnieje jeszcze dobra klasa średnia - a wg mnie chyba jednak rozwiązanie bardziej długoletnieale tak jak wyżej, to żart, bo w tej dziedzinie moje doświadczenie jest delikatnie mówiąć - średnie ... Rafale Biomistrz MgS to właśnie ta dobra klasa średnia, której czasy już się skończyłyI trochę bym się posprzeczał.Daiwą, która ząbkuje od pierwszego obrotu korby, łowię do dzisiaj. Jakieś 5-6 sezonów.Plecionką.Mi ząbkowanie nie przeszkadza.Skoro Tobie to przeszkadza, to mnóstwo niedomagań znalazłbyś, na bank, w tej "klasie średniej castingowej".Wówczas nie będzie "taniej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 uuu, to mnie nie pocieszyłeś, choć z tą Daiwa trochę tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafałWrocław Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Popper nawet jezeli Twoja Daiwa zabkuje od pierwszego obrotu przez 6 lat to czemu masz placic kupe salaty za cos co na starcie nie dziala tak jak powinno ? Bez klimy w aucie da sie zyc ale po co placic za auto z klima skoro ona nie dziala ;> ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Popper nawet jezeli Twoja Daiwa zabkuje od pierwszego obrotu przez 6 lat to czemu masz placic kupe salaty za cos co na starcie nie dziala tak jak powinno ? Bez klimy w aucie da sie zyc ale po co placic za auto z klima skoro ona nie dziala ;> ??Daiwy to mają do siebie, że ząbkują.Taki ich urok jest i nic na to nie poradzisz.Ale stare daiwy są nie do zajechania, kultura pracy ot taka sobie, podobna do kołowrotków obecnych z niższej półki, ale to co w nich drzemie to nieprzęcietna długowieczność i za to je wędkarze cenią .O gustach się nie dyskutuje, albo tolerujesz ząbkowanie i łowisz daiwą albo shimano z górnej półki i tylko plecionka szumi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi