siarq Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Czołem Panowie Czy ktoś z was może powiedzieć, gdzie.mozna się na powyzszym jeziorze zeslipowac lodka 4m ? Byłem się dowiedzieć na ośrodku kormoran... Pan bosman powiedział ,że u nich można - kosztuje to jednorazowo 100zl i wyjazd z samochodem za bramę ,ktora jest z 1km od slipu..., na bliźniaczych ośrodkach slipow praktycznie brak , dzikich żadnych niewidzialem, badz brak dojazdu...Planuje urlop na wakacje, i niewiem czy jest sens targać lodz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_civic_ Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Spróbuj w "Rybakówce" (wjazd w prawo za smażalnią a przed sklepem) zjeżdżasz na sam dół i jest brama tam się dowiaduj. Parę lat wstecz trzymałem tam łódkę na sezon koszt 240zł ale nie wiem jak jest teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Pytanie tylko po co szukać,jak tu ryby nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Pytanie tylko po co szukać,jak tu ryby nie ma.Kolego , pytałem się o slip a nie o ryby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 1 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Za Niesulicami jadąc na Kalinowo skręcasz w las w prawo na ośrodek ADA tam za pomostem masz slip i jest też gdzie zostawić auto z przyczepką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 1 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2022 Ok , dziękuję. Jutro to zweryfikuje , bo jestem na miejscu. A odnośnie plywania , widziałem dzis parę łódek na spalinach , w jakimś pozwoleniu rybackim niebylo nic o zakazie ich uzywania. Można normalnie plywac na silnikach spalinowych i wędkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_civic_ Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Jest zakaz używania silników spalinowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 2 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Dziękuję za odzew wszytskim, slip potwierdzony, byłem ,zobaczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 W sezonie wakacyjnym rano tam łajbe zwodujesz bez problemu ale ustaw się tak autem z przyczepką żeby później nie kombinować z podjazdem bo w godzinach popołudniowych już tam jest wszystko pozastawiane przez auta plażowiczów i możesz mieć problem z podjazdem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 2 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 (edytowane) Masz rację, slip.jest ok, ale.miejsca tam na krecenie jest jak na lekarstwo. Dziś byłem to parę aut stało i bez problemu bym się zwodowal, ale przy natłoku plażowiczów może być ciezko Edytowane 2 Maja 2022 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 (edytowane) Odświeżam trochę temat - dwa dni plywania - 0 brań. W tym sezonie byłem z 15 razy. Z roku na rok coraz gorzej, a woda, ukształtowanie dna i brzegu bajeczne. Kormoranów też coraz więcej. Nigdy tyle co w tym roku nie widziałem. Czy ktoś z kolegów ma podobne spostrzeżenie lub inne? Edytowane 12 Listopada 2023 przez hardy50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_civic_ Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Ze względu na gospodarkę rabunkową (odłowy sieciowe) te jezioro umarło już kupę lat wstecz, wg mnie powinien być zakaz odłowów na conajmniej 5 lat a i może 10 wtedy coś tam by się odrodziło, wiem jak było 30 lat wstecz a jak jest teraz, dno totalne. No i jeszcze chory zakaz na spalinie sorry ale jak to jezioro się rozbuja to elektrykiem możesz nie zdążyć do brzegu a co tu mówić o przepłynięciu całego jeziora no chyba że na pontonie ale to samobójstwo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 (edytowane) Pamiętam lata 90 i 80 i okonie po 50 cm. To tam zaczynałem lwoic w wieku lat 4. Wtedy mówiło się, że rybak niszczy jezioro. Teraz to jest dopiero skandal. Pisałem do wod polskich o udzielenie informacji o zarybieniach, kontroli zarybien i umowy dzierżawy. Umowa do 2024 r. Albo 2025 r. Przedstawiciel wod był przy co 3 zarybieniu. Przemek wystąp do wod polskich o udzielenie informacji publicznej. Zadaj im kilka pytan. Może ktoś cos z tym rybakiem zrobi, a może jestem naiwny. Edytowane 12 Listopada 2023 przez hardy50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaldslbi Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Poniedziałek po południu, cały wtorek i środa do południa. Kilka szczurków 40cm i obgryzione ogonki. Byłem i na kanale i bogenzie. Rybaka nie widziałem bo on wie ile wyłapał i co zostało. Nie ma siatki z tak drobnymi oczkami. Takie realia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_civic_ Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Znam doskonale "umiejętności" byłego szefa rybakówki, który tam zarządzał przez kupę lat a dokładniej pracował on dla Gospodarstwa Rybackiego Zbąszyń także wiem jak tam się odbywały odłowy i pseudo ich zarybienia. Wytrzebili te jezioro dokumentnie, pamiętam czasy gdzie piękne sielawy się odławiało a było tak za sprawą innego gospodarza a teraz jak są to pokroju małych uklejek lub w ogóle jest z nimi problem. To gospodarstwo ma w lubuskim jeszcze parę innych jezior gdzie bywały piękne sandacze a teraz...to już historia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Napiszcie opinię na Google. Moze to prawie nic, ale zawsze coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vsk Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 Ciekawe to Gospodarstwo Rybackie Zbaszyń .Jesienią były zawody Grand Prix na jez Zbaszyńskim i żadnego sandacza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 12 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2023 (edytowane) Faktycznie. Ogólnie świetne wyniki na 34 ekipy. W drugiej turze 1 miarowa ryba.Kto wymyślił, żeby zawody robić na wytłuczonym jeziorze. To nie jest żadne gospodarstwo rybackie tylko eksterminacyjne. Edytowane 12 Listopada 2023 przez hardy50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Medyk Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2024 Faktycznie. Ogólnie świetne wyniki na 34 ekipy. W drugiej turze 1 miarowa ryba.Kto wymyślił, żeby zawody robić na wytłuczonym jeziorze. To nie jest żadne gospodarstwo rybackie tylko eksterminacyjne.A jak tylko ktoś pisze negatywną opinię w Google, pisząc prawdę to od razu straszą sądami, w głowie się nie mieści. Jeziora wyczyścili tak że już sami w sieci nie mają co łowić. Zaczęli od sandaczy, później, a później reszta szczupaki, leszcze a na końcu sumy namierzyli, wszystko zajęło im 2 lata, tak zniszczyli wszystkie jeziora którymi zarządzają. Sumy po pierwszym roku zostały jeszcze takie które przeszły przez siatkę, rok później jak nieco dorosły to też zniknęły a teraz nie ma nic bo już nie ma się co rozmnażać. Na jeziorze chobienickim rybak miła normalnie przyczepę przez prawie 2 miesiące i 2 razy dziennie auta tylko odbierały ryby ze zbiorników które miał na brzegu. Wcześniej też ludzie narzekali ale jednak ryby cały czas były, bardzo dużo sandaczy i sumów, sandaczy zdążało się złowić po kilka sztuk a czasami nawet kilkanaście w popołudnie, teraz zmówienie sztuki przez cały sezon graniczy z cudem i to wszystko po objęcia udziałów przez nowy zarzad 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Medyk Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zresztą wcześniej te same osoby podobno były w zarządzie pzw zielona Góra, osoby zainteresowane wiedzą co tam się wtedy działo... Bardzo to przykre jak można w tak krótkim czasie zniszczyć tyle jezior, aby to wróciło do poprzedniego stanu potrzeba co najmniej 10 lat a nawet więcej, i zarybień, w tym stanie przyroda sama sobie nie poradzi... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 21 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2024 (edytowane) napisałem do wód polskich w ramach udzielenia informacji publicznej - dzierżawa na niesłysz do 2025 r. . Zarybienia podobno są, ale bez stałej kontroli pracownika wód polskich. Medyk napisz do wód polskich - na priv dałem ci wniosek Stary rybak ciągnął sieć przez całe jezioro, a były piękne okonie (teraz w ogóle ich nie ma) i szczupaki. Leszcza wytłukli 3 lata temu. Aż wierzyć się nie chce, że można tak wyniszczyć ekosystem.I oczywiście argument kto umie łowić ten łowi oraz straszenie sądami internautów - wędkarzy świadczy o mierności tych ludzi. Ktokolwiek chce wniosek proszę o kontakt Edytowane 21 Czerwca 2024 przez hardy50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryzon Opublikowano 22 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2024 Witaj. A co jest w tym wniosku? Jeżeli to ten sam Rybak co i jeziora Białe, Czarne, Stolunskie i wiele innych to ciekawe. Ponoć miał sprawę w sądzie ale co i jak to już nie wiem na czym stanęło. Wiem że kilka jezior mu zabrali. Jeśli chodzi o nagonkę na WP to jestem jak najbardziej za aby zaczęli sprawdzać zarybienia i efekt tych zarybień. Na w/w jeziora zebrała się ekipa i pisali do WP Poznań i efekt jakiś odnieśli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amstaf358 Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2024 (edytowane) Jezioro Niesłysz tragedia drapieżnika brak,śiaty stoją,a kase trzeba płacić.... trochę okonia jeszcze zostało,a ze dużym szczupakiem tragedia,i byłem tam 4razy po 2 tygodnie,tak samo Tarnowskie duże,kompletna lipa ,na ehosondzie ryb nie widać.... Edytowane 23 Czerwca 2024 przez delux64 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadio Opublikowano 23 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2024 Skoro grasuje taki szkodnik który działa na podstawie umów, dlaczego nie piszecie wprost kto to jest? Tym bardziej że miał sprawę w sądzie(wyrok?) Jeżeli został skazany dane są jawne. Takie elementy należy eliminować a przynajmniej nagłaśniać i wskazywać palcem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 24 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2024 wprost - gospodarstwo rybackie Zbąszyń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi