rafaldslbi Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 https://www.google.com/search?client=ms-android-huawei-rev1&sca_esv=cdb37940e6de435b&sca_upv=1&biw=320&bih=638&sxsrf=ADLYWILLPEdA67nXbvBHM22qsq4is6X54w:1719306647400&q=Gospodarstwo%20rybackie%20ZB%C4%84SZY%C5%83%20Sp.%20z%20o.o.%20Opinie&ludocid=2749874106604731684&ibp=gwp%3B0%2C7&hl=pl-PL&sa=X&ved=0CAYQ5foLahcKEwjQyoaxtPaGAxUAAAAAHQAAAAAQBA#lkt=LocalPoiReviews&arid=ChZDSUhNMG9nS0VJQ0FnSURUb196Ukd3EAE&lpg=cid:CgIgAQ%3D%3D Napisałem opinie. To co widziały gały a nie z opowieści. W ubiegłym roku stawiali sieci po 300metrów długości w wielu lokalizacjach jednocześnie. Każdego dnia od 31 kwietnia.Sieci stawiali na głębokościach od 8m do 3m. W tym roku nawet kormorany omijają J. Niesłysz. Powstała pustynia Niesłysz. Takie są realia i żadne tłumaczenie nie zmieni. Odławianie wszystkiej ryby bez względu na okresy tarła. Takie jezioro zniszczyć w kilka lat to firma godna polecenia. Proszę zmieńcie nazwę firmy zgodnie z profilem działania. A taką dostałem odp. Gospodarstwo rybackie ZBĄSZYŃ Sp. z o.o. (właściciel)2 godziny temuSzanowny Panie Majda.To co Pan napisał jest kłamstwem. Pracownicy gospodarstwa prowadzą racjonalną gospodarke rybacką zgodną z operatem rybackim i prawem obowiązującym w Polsce.Mamy na to dowody, a kontrole instytuji Państwowych tylko to potwierdzają.W zwiazku z powyższym informuje,że dalsze bezpodstawne szykalowanie dobrego imienia naszej Spółki może dla Pana skończyć sie w sądzie. Pana dane już posiadamy. Życzmy miłego dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz1000 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 https://www.google.com/search?client=ms-android-huawei-rev1&sca_esv=cdb37940e6de435b&sca_upv=1&biw=320&bih=638&sxsrf=ADLYWILLPEdA67nXbvBHM22qsq4is6X54w:1719306647400&q=Gospodarstwo%20rybackie%20ZB%C4%84SZY%C5%83%20Sp.%20z%20o.o.%20Opinie&ludocid=2749874106604731684&ibp=gwp%3B0%2C7&hl=pl-PL&sa=X&ved=0CAYQ5foLahcKEwjQyoaxtPaGAxUAAAAAHQAAAAAQBA#lkt=LocalPoiReviews&arid=ChZDSUhNMG9nS0VJQ0FnSURUb196Ukd3EAE&lpg=cid:CgIgAQ%3D%3D Napisałem opinie. To co widziały gały a nie z opowieści. W ubiegłym roku stawiali sieci po 300metrów długości w wielu lokalizacjach jednocześnie. Każdego dnia od 31 kwietnia.Sieci stawiali na głębokościach od 8m do 3m. W tym roku nawet kormorany omijają J. Niesłysz. Powstała pustynia Niesłysz. Takie są realia i żadne tłumaczenie nie zmieni. Odławianie wszystkiej ryby bez względu na okresy tarła. Takie jezioro zniszczyć w kilka lat to firma godna polecenia. Proszę zmieńcie nazwę firmy zgodnie z profilem działania. A taką dostałem odp. Gospodarstwo rybackie ZBĄSZYŃ Sp. z o.o. (właściciel)2 godziny temuSzanowny Panie Majda.To co Pan napisał jest kłamstwem. Pracownicy gospodarstwa prowadzą racjonalną gospodarke rybacką zgodną z operatem rybackim i prawem obowiązującym w Polsce.Mamy na to dowody, a kontrole instytuji Państwowych tylko to potwierdzają.W zwiazku z powyższym informuje,że dalsze bezpodstawne szykalowanie dobrego imienia naszej Spółki może dla Pana skończyć sie w sądzie. Pana dane już posiadamy. Życzmy miłego dnia.bo najlepszą obroną jest atak, starodawna i zawsze aktualna taktyka, niestety często skuteczna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 (edytowane) I znowu straszą. Ciekawe jest to szybkie namierzenie ???? I widać, że czytają prawdę o sobie. Ciekawe czy mają jakąś refleksje z tym związaną. Jutro pisze do wód polskich. I jeszcze ten wysyp pozytywnych opinii - żenada. Edytowane 25 Czerwca 2024 przez hardy50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 ... Jeżeli to ten sam Rybak co i jeziora Białe, Czarne, Stolunskie i wiele innych to ciekawe.Ponoć miał sprawę w sądzie ale co i jak to już nie wiem na czym stanęło. Wiem że kilka jezior mu zabrali....Mieszkam kilka kilometrów od nich i od wielu lat tam nie byłem bo nie było po co.Wszystkie wody są obecnie udostępniane przez RZGW w Poznaniu- więc wszystkie im zabrali? Dzierżawił te wody zawieszony w działalności Wielkopolski Ośrodek Wędkarski RYBAK sp. z o.o. https://monitorfirm.pb.pl/firma/wielkopolski-osrodek-wedkarski-rybak/komentarze/ Może trzeba walić do posłów? https://www.sejm.gov.pl/sejm9.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=CQVB8Z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 25 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2024 (edytowane) Dzięki Jutro piszę do pani poseł. Można napisać też tutaj https://www.gov.pl/web/wody-polskie/skargi-i-wnioski Edytowane 25 Czerwca 2024 przez hardy50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Poszło zarówno do centrali Wód Polskich jak i pani poseł. Gdyby ktoś chciał wgląd do pisma proszę o kontakt na priv. Czym więcej osób napisze tym lepiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wendi Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Poszło zarówno do centrali Wód Polskich jak i pani poseł. Gdyby ktoś chciał wgląd do pisma proszę o kontakt na priv. Czym więcej osób napisze tym lepiej. Hejka ludzie! Jade w tym roku w te okolice...faktycznie jest tak źle ? Teraz to wszędzie problem z rybami na wędkę ...jakieś konkrety możesz podesłać, mogę pomoc ...takie smaczki to moja codzienność. Mój email: arbuzik81.mw@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wendi Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Hejka ludzie! Jade w tym roku w te okolice...faktycznie jest tak źle ? Teraz to wszędzie problem z rybami na wędkę ...jakieś konkrety możesz podesłać, mogę pomoc ...takie smaczki to moja codzienność. Mój email: arbuzik81.mw@gmail.comA może polecie jakies inne zbiorniki do wędkowania w tych okolicach ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 (edytowane) Mieszkam kilka kilometrów od nich i od wielu lat tam nie byłem bo nie było po co.Wszystkie wody są obecnie udostępniane przez RZGW w Poznaniu- więc wszystkie im zabrali? Dzierżawił te wody zawieszony w działalności Wielkopolski Ośrodek Wędkarski RYBAK sp. z o.o. https://monitorfirm.pb.pl/firma/wielkopolski-osrodek-wedkarski-rybak/komentarze/ Może trzeba walić do posłów? https://www.sejm.gov.pl/sejm9.nsf/InterpelacjaTresc.xsp?key=CQVB8Z Mam pod nosem jezioro Kruteckie "zabrane" jakiś czas temu spółce WOW Rybak. Spółka działała na takie zasadzie, że zarząd nie robił nic poza pobieraniem kasy za zezwolenia a na kazdej wodzie mieli tzw uprawnionego do rybactwa czyli takiego legalnego kłusola co robił sobie tam co chce, pewnie odpalając im jakąś opłaatę za co złowił Jak się dowiedzieli, że WP im wodę zabierają to na Kruteckim siatki były 3x w tygodniu a jest to jezioro, gdzie najgłębszy "dołek" ma 1,5m.Łowię tam rekreacyjnie leszcze dłoniaki. Nie licząc leszczyków max do 30cm, przez ostatnie 2 lata nie złowiłem tam innej białej ryby przekraczającej 18cm długości.Koromoranów nad tym jeziorem nie ma. To potwierdza tylko moje obserwacje, że kormorany wolą zjadać większe ryby o ile mają taką możliwość. Na Kruteckim ilość ryb jest niewyobrażalna, tylko wszystko do 20cm, leszczyki do 30cm. WP zarybiły tą wodę szczupakiem i widać, że ten sczupaczek jest ale jak na razie są to ryby po około 30cm.Od początku byłem wielkim zwolennikiem zabrania wszystkich dzierżaw obecnym uzytkownikom przez WP bo wiem, że to wpłynęłoby pozytywnie na rybostan i ze zdziwieniem obserwowałem, że wędkarzom to się nie podoba. Nie rozum iem jak nie można nie rozumieć, że WP i tak zarządza tymi wodami.Mam też przykłady kilku jezior, gdzie "młodzi" przejęli gospodarstwo rybackie po zmarłym starym rybaku i zrezygnowali całkowicie z odłowów sieciowych. Rybostan odradza się i to widać naprawdę po tym co się łowi. I w tym momencie takie gospodarstwo, które nie robi kompletnie nic oprócz pobierania opłat za zezwolenie jest tylko niepotrzebnym pośrednikiem. Edytowane 26 Czerwca 2024 przez brzoza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wendi Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zresztą wcześniej te same osoby podobno były w zarządzie pzw zielona Góra, osoby zainteresowane wiedzą co tam się wtedy działo... Bardzo to przykre jak można w tak krótkim czasie zniszczyć tyle jezior, aby to wróciło do poprzedniego stanu potrzeba co najmniej 10 lat a nawet więcej, i zarybień, w tym stanie przyroda sama sobie nie poradzi...Naprawdę tak jest? Jejku, ale Pan jest dobrze zorientowany...ma Pan kontakt do kogoś kto zna więcej info o tej sprawie. Proszę o info ... bardzo interesujące. Z chęcią zapoznam się ze sprawą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 (edytowane) Wendi z całym szacunkiem ale jesteś za nowym użytkownikiem forum, żeby czymkolwiek się z tobą dzielił. Czuję też sarkazm w twoich wypowiedziach. Może jak masz takie znajomości to warto pogadać z kim trzeba, żeby WP odebrały dzierżawę. Tylko co ty wtedy będziesz robił ???? Edytowane 26 Czerwca 2024 przez hardy50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wendi Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Wendi z całym szacunkiem ale jesteś za nowym użytkownikiem forum, żeby czymkolwiek się z tobą dzielił. Czuję też sarkazm w twoich wypowiedziach. Może jak masz takie znajomości to warto pogadać z kim trzeba, żeby WP odebrały dzierżawę. Tylko co ty wtedy będziesz robił Po pierwsze to jestem Kobietą , po drugie to trzeba było napisać ze to dla wybrańców....Napisz, proszę chociaż gdzie tam w tych okolicach można powędkować i spadam z tego forum, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaldslbi Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Wendi byłem turystycznie nie daleko od niesłysz w Łagowie. Wóda czysta i miejscowi chwalą wyniki sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wendi Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Wendi byłem turystycznie nie daleko od niesłysz w Łagowie. Wóda czysta i miejscowi chwalą wyniki sobie.Wielkie dzięki, faktycznie wygląda to na zdjęciach imponująco. Głębokie jezioro to lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 26 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2024 Wendi byłem turystycznie nie daleko od niesłysz w Łagowie. Wóda czysta i miejscowi chwalą wyniki sobie.Chwalą, bo nie ma gospodarstwa rybackiego ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 5 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2024 (edytowane) "Jeśli p. Kostrzewa chce znać prawdę a wstydzi się kontaktu z nami, to niech popyta miejscowych wędkarzy, jakie brania mieli od października 2023 r. do marca 2024 r. na kanale Ołobok, od ujścia z jeziora do „czarnego bunkra”. Średni dzienny wynik połowów to kilkanaście kilogramów dużej niesulickiej płoci. Te wędkarskie żniwa trwały tam przez 6 miesięcy a liczba wędkarzy codziennie tam wędkujących wahała się od kilkunastu do ponad 70! Usłyszy pan również opowieści o szczupakach, które łamały wędki w tym okresie." Cytat z google opinie. Bezszcelnosc tej ekipy nie ma granic. Szkoda, że nie dodali , iż kanal ołobowski to zimowisko ryb. Dopuszczanie miesiarzy - widzialem to na wlasne oczy jakie ryby mieli w siatkach - do możliwości połów ryb świadczy o ... ach szkoda gadać. Pojawiają się jakie nowe pozytywne opinie wychwalajace - co jest lekko zenujace. Pokazują na profilu zdjęcia z prehistorycznej echosondy najprawdopodobniej nie z rybami tylko termokliną i się chwalą ile to ryb jest. Niestety google moją opinię skasowało- cenzura, bo użyłem słowa eksterminacja opisując co się dzieje na zimowisku ryb. Edytowane 5 Lipca 2024 przez hardy50 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 15 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2024 Aż przykro czytać. Piękne jezioro. Pamietam czasy jak w zatoczkach łowiliśmy wielkie leszcze i rekordowego lina 63cm. Jezdzilem tam co roku, ale nalazło się ludzi, pobudowali dacze, pogrodzili teren i Niesłysz był już nie ten.A zaczynałem jak poza Niesulicami i Przełazami to się spało na dziko w lesie. Wtedy tam kłusowali okoliczni prądem a ryba była. Wszystko zadepczą i zagarną nowobogaccy. Wróciłem właśnie z Bieszczad. Bieszczady tez już nie to samo … 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 15 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2024 (edytowane) Domki nie są problemem. Nikt tam juz nie łowi, łódek na wodzie nie ma. Problemem jest rybak, który spustoszył jezior i jeszcze się chwali tym, jak dopuszcza Do połowów w miejscu, gdzie gromadzi się ryba. Wpisałem opinię na google pod Ps. Krzystzof Bąk pod firma gospodarstwo rybackie zbąszyń. Z ciekawości proszę zobaczyć na odpowiedź. Nawet szkoda komentować. Edytowane 15 Lipca 2024 przez hardy50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamkos Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 Dzień dobry,Niestety to co pisze użytkownik hardy50 i paru innych to prawda. Łowię na tym jeziorze od ponad 20 lat. Co roku widzę jak rybostan się pogarsza. Nie zostało prawie nic. Twierdzenia rybaków, że komuś tam udało się cos złowić na jeziorze o pow. ponad 500 h to czysta kpina. Ich bezczelność przekracza granice. Stawianie 300m sieci to nie bujda i wcale nie są to tylko sieci sielawowe, stawiane na głębinie. Są z dużymi oczkami, nierzadko rozstawiane w miejscach gdzie wędkarze regularnie nęcą białoryb i mają swoje stanowiska. Tylko jak temu wszystkiemu się przeciwstawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 Pisać opinie i pisać do wód polskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 W skrócie dostałem odpowiedź na skargę. Przy 11 zarybieniach w lata 2019 - 2021 był tylko raz przedstawiciel wod polskich potem byli już częściej a w 2024 przy kazdym. Oczywiście skarblga uznana za bezzasadna. Im więcej pism tym więcej kontroli i szans na prawdziwa gospodarke a nie niszczenie wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 31 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 Tylko jak temu wszystkiemu się przeciwstawić? Moim zdaniem jest tylko jeden sposób: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy50 Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Hehe dobre ???? ale mieliby zdziwko, gdyby im sieci porwało takim sprzętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi