Skocz do zawartości

Bolenie 2022

guciolucky

Rekomendowane odpowiedzi

Udane otwarcie sezonu w najlepszym towarzystwie  :D

post-50112-0-77415200-1651474427_thumb.jpg post-50112-0-41433400-1651474442_thumb.jpg post-50112-0-09733900-1651474456_thumb.png

W sumie 6 sztuk, w tym 3 ryby 70+ do magicznej 8-ki z przodu zabrakło naprawdę niewiele... najważniejsze że chłopaki załapali bakcyla  :). Jutro powtórka z rozrywki w tym samym składzie  :D

Edytowane przez robbertzam
  • Like 49

Wczoraj miałem 2 bolki z lokalnej Warty ale oba ponizej 60cm.

Ciekwostką jest jak złowiłem druga sztukę tego dnia. Siedze sobie przyczajony na główce i obławiam zapływ i okolice warkocza. Postanowiłem zmienic wobler, zapiąłem na agrafce bezsterowca od Kenarta, a że wczesniej nim nigdy nie łowiłem to na metrze żyłki pod szczytówką przejechałem nim w wodzie pod kijem między rzadkimi źdźbłami młodej mozgi coby sprawdzić jego pracę. A tu nagle je******e, myślałem w pierwszej chwili, ze to szczupak, cały wobler w paszczy bolenia.

• Like 1

Witam wszystkich.

Chciałbym zapytać, czy któryś z kolegów łowi na woblery boleniowe siemson. Ponoć to bardzo dobre i łowne woblery na Odrze, a ja właśnie na tej rzece chcę łowić. Oglądałem też filmy słynnego wędkarza youtube Gajda 696 i łowi tymi woblerami ogromne bolenie o każdej porze roku.

Pozwolę sobie dołączyć. Stykacz z małym plusem choć waleczny. Jak już wspominałem w swoim wątku, przezbrajam się na single z kotwiczek. Wczoraj na pewniaka wcinałem szczupaki, dzisiaj boleń. Ten rozmiar (#6) jest odrobinę za delikatny i trzeba dobrze regulować hamulec. Odpowiednie haki są w drodze

post-50550-0-99350200-1651830187_thumb.jpg

• Like 24