guciolucky Opublikowano 12 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fdt Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 73 cm z napływu na dorado Alaska 3,5 cm. Byłem przekonany ze to szczupak Branie mega delikatne Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Szalejecie Panowie z tymi rybami U mnie ostatni weekend był dopiero pierwszym wypadem na bolenie . Pomimo pogody w kratkę i słabym zerowaniu udało się wyciągnąć 11 rybek niestety potwora nie było same sportowe wymiary. Woblery które w tamtym roku siały postrach na dzielni okazały się zupełnie nieskuteczne straciłem pół dnia zanim się wstrzeliłem bo zgodnie z prawem Murphiego przedostatni wobler w pudełku z którego nie dawałem złamanego grosza okazał się skuteczny Zatem pierwszy w tym sezonie : I pierwszy w życiu boleń złapany na casting : Sprzętowo lekkie zmiany w porównaniu za rok ubiegły : Suzuki rfx 16lb + stradic 4000xgSuzuki rfx 12lb + steez sv 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 70+ na caimana @wildriver'a. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo__20 Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Dziś boleniom w mojej okolicy coś się poprzestawiało. Zbierały przynęty z powierzchni lepiej niż klenie. Jeśli miałbym porównać tradycyjny spinning do muchy to ta pierwsza metoda nawet w połowie nie jest tak skuteczna w miejscach, gdzie łowię. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 12 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2022 Nigdy jakoś celowo nie nastawiałem się na bolenie, to chyba pierwszy sezon gdzie szukam ich z premedytacją. Dwa najciekawsze z ostatnich tygodni. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 13 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 Bolusia pierwszego w tym sezonie też udało się ustrzelić. Zawsze jak ide na klenie mam boleniówki przy sobie. Bo wiem że zawsze te parę minut pod wieczór potrafią fajnie zażerować. Ten ściągnięty w drugim rzucie jak dał o sobie znać na powierzchni. Upolowany na wobka kolegi Michała aspiusa 6,5cm Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gość Mysha Opublikowano 14 Maja 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 (edytowane) Złowiony 5 minut temu mój nowy narwiański PB. 88 cm. Żeruje jeszcze jeden, ale chyba mi się już nie chceSezon boleniowy zacząłem wczoraj. Na zwiady pojechałem o 20.20 Skończyłem o 21.20. Złowiłem jednego 62 cm na RH 10 i miałem spad z woblera. Dzisiaj byłem nad wodą kilkanaście minut wcześniej. Zauważyłem 2-3 wiry. Kilkanaście rzutów na RH nic nie dało. Zmieniłem przynętę na Shreka 9 cm do "tłiczingu ". Nigdy nie złowiłem na niego jakiejkolwiek ryby "tłiczując ". Za to przy normalnym prowadzeniu jest to kosa boleniowo-sandaczowa . W pierwszym rzucie stuknięcie, w 3 lub 4 następne. Potem ze 2-3 poprowadzenia na pusto i strzał z 1/4 koryta rzeki. Łowię ze zluzowanym hamulcem na maxa, w związku z tym pierwszy odjazd kosztował mnie 70 metrów plecionki. Co ciekawe po przykręceniu hamulca ryba dalej hasała waląc łbem i wybierając linkę. Zmusiła mnie do 100 metrowego spaceru w dół rzeki. Podebrałem ją na raty. Ręką złapałem za ogon, a głowę włożyłem jej w podbierak. Zawołałem młodych ludzi spacerujących po wale nadrzecznym i dzięki temu mam jakieś sensowniejsze zdjęcie. Ryba odpłynęła całkiem rześko. Mam nadzieję, że spotkamy się jesienią. Powinna być wtedy bardziej nabita . Żerowała jeszcze przynajmniej jedna ryba, ale dałem jej spokój. Na ten wieczór wrażeń mi wystarczy .SprzętPHENIX Trx 965-2 6-12 lb 6-25gShimano Stradic FK4000XDragon Invisible 0.14 mmFluorocarbon Trabucco XPS FC 403 0.282 mmNOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Pozwoliłem sobie połączyć w całość Edytowane 16 Maja 2022 przez bartsiedlce 71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Mam i ja swojego pierwszego w sezonie.Godzinka łowienia przed zachodem słońca i jest 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 16 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 Dzisiaj krótka powtórka i jest drugi. Na tapsa ❤️ 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Trouter Opublikowano 18 Maja 2022 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Taki mój przyłów kleniowy (bo boleni to ja nie umiem "łapać"): 82 cm z podkarpackiej Wisłoki. 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sailfish Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 (edytowane) Podczas łowienia boleni na Nysie kłodzkiej trafił mi się dziwny okaz bolenia 110 cm. Przynęta Hunter soul 7, żyłka shimano 0,20. Edytowane 22 Maja 2022 przez Friko 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Regulamin...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rodzynek Opublikowano 23 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2022 W ostatnich dniach trochę trudniej je skusić do brania, przynajmniej na mojej wodzie.Trącają, odprowadzają, ale jakoś bez agresji, nawet drobnica niespecjalnie przed nimi ucieka.Dziś przed wieczorem w końcu się kolejny skusił, tym razem równe 70 cm. Sprzętowo bez zmian:PS76MF2Stradic 2500 SHGSunline Siglon ADV PE 0,8 PozdrawiamRodzynek 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Zaczyna się najpiekniejszy jak dla mnie okres łowienia "chlapaków"Skubaniec wyszedł do szpiega z 5 m ode mnieLubie takie "zbiórki" na pełnym gazieGamaki powyginane ale finalnie wylądował w podbieraku.Pozdrawiam raperów. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 26 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Ciężko się łowi w ,,uklejkowej zupie " a jeszcze ciężej jak wiatr zrywa czapkę z głowy Coś tam jednak ostatnio udało się wydłubać Wybrałem 4 najładniejsze już naprawdę przyjemne torpedy Było tez piękne 80+ przy burcie pontonu zapięty za samą skórkę .Łypnął na mnie okiem ,powiedział :do następnego razu ,szarpnął się i ku mojej rozpaczy zniknął w odmętach Szkoda że następny raz dopiero za trzy tygodnie ale co się odwlecze .... 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 28 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 W tym roku bolki póki co mało aktywne. Chyba musi się ocieplić bo mało ataków z powierzchni, w zeszłym roku fajnie było je widać. Przyneta od @MichałAspiusFishing 6,5cm Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 (edytowane) Gratulacje!Na małym, płytkim Sanie trudno podejść większego Bolka.Taki 74 już bardzo cieszy.Na woblera basońskiego, od Tomasz Janeczek. Edytowane 29 Maja 2022 przez Ferret 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Kolejny na Michałowego wobka. Jedno branie jedna ryba. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Chudzinka z pierwszego rzutu.Ślizgacz od szpiega jak zawsze robi robotę. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MckenziQQ Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 (edytowane) Może nie duży ale fajnie zdjęcie wyszło to sobie myśle dodam na forum ???? Edytowane 30 Maja 2022 przez LK_FISHING 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Kolejny bolek, przy kleniowaniu zauważyłem spław większej ryby czyli prawdopodobnie boleń. I tak też było, bo uderzył zaraz w pierwszym rzucie wobkiem w którym się zakochałem z racji możliwości prowadzenia @MichałAspiusFishing dobra robota. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 30 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 (edytowane) Standardowo-brak podbieraka=rybka.Ładnie już odpasiony. Zapięty na zewnątrz udawał kabana????Taps bez steru miał dzisiaj swój dzień .???? Edytowane 30 Maja 2022 przez wojti80 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti80 Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 To samo miejsce co przedwczoraj. Ta sama przynęta. Ta sama sytacja- znowu bez podbieraka.Tym razem kazały na siebie czekać aż do 21.30. wpadły na chwilę pochlapały do ciemnego pół godzinki i tyle ????... I w sumie wystarczy.Pozdrawiam chorych na bolenioze 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi