Skocz do zawartości
  • 0

Zabezpieczenie plotera w łodzi na czas transportu

nadel

Pytanie

Jak zabezpieczacie swoje plotery w czasie transportu łodzi na przyczepie? Fabryczna osłona czy coś jeszcze? Kiedyś taką fabryczną osłonę mi wywiało.

Mam na myśli te mocowane na wszelakich uchwytach, bo wpuszczane w kokpit to wiadomo. 

Jak jest mały to można go wypiąć i schować np do auta czy bakisty ale każdorazowe targanie 2-3 kg grzmota, wpinanie, wypinanie to już się robi lekka gimnastyka

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kolego Solid 10 "kosztuje więcej niż niejedna łódka , nie idź na łatwiznę wozić na łódzce gdzie są wstrząsy i można przez to elektronikę uszkodzić , luty puszczą i serwis powie źle użytkowane , to jest nie dopuszczalne takie wożenie , no chyba że kasy ful to kto bogatemu zabroni . Mam 9 " i zawsze wożę w mobilu otuloną bo szkoda mi 5000 wydać znowu na nową

• 0

Mam Garmin Echomap 92sv i Lowrance Elite 9FS na uchwytach kulowych 1,5''. Nie są to jakieś super hiper sprzęty i niezbyt ciężkie ale zawsze je odłączam, zdejmuję i z założonym osłonami na ekranach wożę nie w aucie ale w bakiście owinięte miękkimi gąbkami(na pewno im wygodnie :) ). Odkąd się przesiadłem z pontonu do łodzi, mam zasadę że co tylko się nie musi i nie jest popsute, nie jest z łodzi w ogóle wyjmowane. To po to żeby zminimalizować ryzyko zapomnienia, ale też ograniczyć wszelkie przeładunki co wpływa na czas wodowania a ten jak wiadomo, jest niezwykle cenny  :)

• 0

O wstrząsy się nie martwię. Ten sprzęt nigdzie nie został tak wytelepany i wytrzęsiony jak na łodzi przy średnio-większej fali i 50-60km/h. Podróż na przyczepie to kołysanka:)

Zresztą w łodziach gdzie plotery montowane są na stałe w kokpitach nikt ich na czas transportu nie wyjmuje.

Raczej obawiałbym się drobnych kamyków i kurzu.

• 0

....co tylko się nie musi i nie jest popsute, nie jest z łodzi w ogóle wyjmowane. To po to żeby zminimalizować ryzyko zapomnienia, ale też ograniczyć wszelkie przeładunki co wpływa na czas wodowania a ten jak wiadomo, jest niezwykle cenny  :)

o ten czas właśnie chodzi:)

• 0

mam tak samo - oslona na ekran i tyle. nie raz jezdze z zamontowana na ram mount rozmiar D , nic tego nie rusza

Ja mam Scoty ale to jeden gips tylko tansze

Przedni klade a tylni nie musze bo nie ma jak dostac kamieniem obydwa ciezkie bo hdsy nie sa lekkie

Edytowane przez sharkfishing

• 0

Ja echa transportuję na łodzi, RAMy trzymają. 

Na czas transportu zakładam pokrowce z kodury które na dole mają sciągacz. Spod kół  kamyczki i błoto lecą czasami, czy to moje, czy innych, po trasie są brudne, wiec spełniają swoje zadanie.

Na foto widać, akurat w pokrowcu jest 12" schowane. 

Trzy sezony tak przelatałem i nic się nie wydażyło.

post-51341-0-86210700-1651745707_thumb.jpg post-51341-0-02873900-1651747621_thumb.jpg

Edytowane przez Pietruk
  • Like 2

• 0

.....

Na czas transportu zakładam pokrowce z kodury które na dole mają sciągacz. Spod kół  kamyczki i błoto lecą czasami, czy to moje, czy innych, po trasie są brudne, wiec spełniają swoje zadanie.

Na foto widać, akurat w pokrowcu jest 12" schowane. 

O czymś takim myślałem. Pokrowce robiłeś we własnym zakresie czy są jakieś gotowce?