Skocz do zawartości

Jaki cast do 100-120g max 150zł

Mielony

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 lata później...
  • 5 miesięcy temu...

Ostatnio zakupiłem kij Dragon VIper Pro 1.98m Jerk Cast 100 60-100g i jestem zadowolony. Nie jest jakoś przesadnie pałowaty, 110g Rozemeijer Magic Glide lata, Slider 10 i 12 również lata więc nie narzekam.

Czy kolega z perspektywy sezonu mógłby się podzielić opinią na temat tego kijka? Jak zachowuje się podczas holu? Jaki jest optymalny ciężar jerka do dalekiego rzucania. Będę wdzięczny za sugestie.

Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka

@Olo1970

Kij kupiłem przypadkiem, przejeżdżałem obok CW i wszedłem "pooglądać" :) Najlepiej rzucało mi się przynętami 50-80g, głównie jerki. Wobler 80g tak telepał kijem, że kij mało z ręki nie wypadł. Ryb nie gubi, ładnie pracuje pod wymiarowym szczupakiem. Dla mnie był za krótki na zakrzaczone brzegi.

@Filip14 Zakup MPP2 to loteria, oglądałem kilka sztuk i w każdej znalazłem jakieś wady, które według mnie kij dyskwalifikowały, czyli krzywo wklejona przelotka, krzywo wklejony uchwyt, pianka zapaćkana klejem itp. Dragon chyba bardziej pilnuje jakości bo Viper był naprawdę starannie wykonany.

Edytowane przez Bułka
  • Like 1

@Olo1970

Kij kupiłem przypadkiem, najlepiej rzucało mi się przynętami 50-80g. Ryb nie gubi, ładnie pracuje pod wymiarowym szczupakiem. Dla mnie był za krótki na zakrzaczone brzegi.

@Filip14 Zakup MPP2 to loteria, oglądałem kilka sztuk i w każdej znalazłem jakieś wady, które według mnie kij dyskwalifikowały, czyli krzywo wklejona przelotka, krzywo wklejanie uchwyt, pianka zapaćkana klejem itp. Dragon chyba bardziej pilnuje jakości bo Viper był naprawdę starannie wykonany.

Dziękuję za odpowiedź. Czekam na multik C4 5601 kupiony od kolegi na JB i mam nadzieję jeszcze w tym miesiącu go przetestować [emoji476][emoji4]

Wysłane z mojego SM-N915FY przy użyciu Tapatalka