Witam Serdecznie Kolegów...W tym wątku chciałbym poprosić bardziej doświadczonych wędkarzy o rozwinięcie tematu dotyczącego połowu jazia i klenia na spinning w zimniejszych porach roku...W związku z tym,że obecnie przebywam za granicą a powrót mam zaplanowany na październik i dopiero w tym czasie będe mógł ruszyć nad wodę chciałbym się jak najwięcej dowiedzić(myślę,że nie tylko ja )o tytułowych rybkach. Chodzi mi o to na jakie przynęty będziemy łowić o jakiej porze dnia(może nocy?)najlepiej się udać na łowisko i w jakich miejscach mamy szukać ryb..?Duża rzeka np.Odra czy to na napływach,zapływach,przelewach a może głębokich zastoiskach itd...Analogicznie mniejsza rzeczka np.Widawa(tu uśmiech do Wrocławskich łowców )Chodzi mi konkretnie o to czy jazie i klenie wraz ze spadkiem temperatury zmieniają swoje letnie przyzwyczjenia żerowiskowe i bytowe a jeśli tak to na jakie...?Z góry dziękuję za rozwinięcie tematu. Ps.Jeśli podobny wątek już istnieje(ja takowego odszukać niestety nie zdołałem)proszę o przeniesienie w odpowiednie miejsce.Pozdrawiam
Pytanie
krystiano1981r
Witam Serdecznie Kolegów...W tym wątku chciałbym poprosić bardziej doświadczonych wędkarzy o rozwinięcie tematu dotyczącego połowu jazia i klenia na spinning w zimniejszych porach roku...W związku z tym,że obecnie przebywam za granicą a powrót mam zaplanowany na październik i dopiero w tym czasie będe mógł ruszyć nad wodę chciałbym się jak najwięcej dowiedzić(myślę,że nie tylko ja
)o tytułowych rybkach. Chodzi mi o to na jakie przynęty będziemy łowić o jakiej porze dnia(może nocy?)najlepiej się udać na łowisko i w jakich miejscach mamy szukać ryb..?Duża rzeka np.Odra czy to na napływach,zapływach,przelewach a może głębokich zastoiskach itd...Analogicznie mniejsza rzeczka np.Widawa(tu uśmiech do Wrocławskich łowców
)Chodzi mi konkretnie o to czy jazie i klenie wraz ze spadkiem temperatury zmieniają swoje letnie przyzwyczjenia żerowiskowe i bytowe a jeśli tak to na jakie...?Z góry dziękuję za rozwinięcie tematu. Ps.Jeśli podobny wątek już istnieje(ja takowego odszukać niestety nie zdołałem)proszę o przeniesienie w odpowiednie miejsce.Pozdrawiam
42 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi