Skocz do zawartości

Niezły sukces:)

wobo

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje za super wynik. Tak jak wcześniej zostało to napisane, warunki są bardzo równe, co przeważnie na zawodach wędkarskich nie występuje. Tutaj faktycznie liczy się taktyka, dobór przynęt, prowadzenie.

A sama etyka wędkarstwa jest mocno kontrowersyjna. Z jednej strony jesteśmy my - wędkarze - którzy znamy temat od środka i samo wyjęcie ryby nie zawsze jest jedynym celem. A z drugiej strony są postronni obserwatorzy, którzy widzą jak ktoś dla zabawy łowi 10 ryb i wszystkie wypuszcza. Wraz z postępem ewolucji wędkarstwo przestało być sposobem na pozyskanie pożywienia, a stało się rozrywką. Co jest bardziej etyczne - jednej, poprawnej odpowiedzi nie ma...

• Like 2

Właśnie, że jest. Pani S. Ci to wytłumaczy.

Woda na młyn dla przyszłej pani prezydent, ponoć ma ochotę na start????

Ale jak polegnie,to może też zniknie,lub jak pani ???? znajdzie pracę u konkurenta.I nagle wszystko co było cacy, jest do du...py.

Edytowane przez kogut

Nie wiem o co tyle szumu. Łowienie tęczaków na hodowli różni się od łowienia prawilnych, jedynych, oryginalnych...wpuszczanych do rzeki potoków jedynie okolicznościami przyrody. Zasady zdaje się na burdelach są dużo bardziej rygorystyczne na + dla ryb. Dla przeciwników i krytykantów mogę napisać, doceńcie spokój nad waszymi super rzeczkami pstrągowymi bo część ludzi na nich łowiących bierze udział w zawodach gdzieś na "Stawie u Zdzicha". :D

• Like 2

Właśnie, że jest. Pani S. Ci to wytłumaczy.

Woda na młyn dla przyszłej pani prezydent, ponoć ma ochotę na start

Ale jak polegnie,to może też zniknie,lub jak pani znajdzie pracę u konkurenta.I nagle wszystko co było cacy, jest do du...py.

Mój przekaz nie był kierowany do ignorantów pokroju Spurek, szukających poklasku i swego 5 minut w mediach. Liczę, że każdy w miarę inteligentny człowiek sam dojdzie do własnych wniosków. :)

• Like 2

Gratulacje dla chłopaków. Na prawdę super ekipa. Miałem przyjemność startować w całym cyklu TAB i chociaż bez większych sukcesów to super wspominam to doświadczenie. Świetna atmosfera, zaangażowany organizator i na prawdę sprawiedliwa rywalizacja. Zawodnicy z pewnością mają więcej szacunku dla ryb niż większość wędkarzy nad dziką wodą. Tam raczej nie trafia nikt z przypadku. Sam regulamin jest niezwykle restrykcyjny. Bezzadziorowe haki, szybki hol, zakaz dotykania ryby, nawet ryba która dotknie podestu, podłoża itp nie zostaje zaliczona. Żeby tak każdy postępował z rybami nad dziką wodą z pewnością te wody by się miały znacznie lepiej. Poza tym takie zawody są niezwykle rozwijające. Pokazują jak na kiju powiedzmy do 2 gram wyrzutu i plecionce 0.2 czy żyłce 0.10 można szybko i skutecznie wyholować dość sporą i waleczną rybę. Nie mówiąc już że dzięki takim zawodom znalazłem super skuteczny sposób na wczesnowiosenne jazie.

A na łowisko typu trout area trafiłem tylko i wyłącznie z powodu choroby która odebrała mi siły na tyle bym nie był w stanie przebijać się przez dzikie tereny. Zdrowie powróciło natomiast zamiłowanie do paszoków pozostało.

• Like 10