PaNeK Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 chciał bym się dowiedzieć czegoś o tym wynalazku...może ktos z was miał styczność z takim sprzęciochem? <_<jeśli tak to wrażenia odczucia + i - po spotkaniu z tym sprzętem bym poprosił fotki z linków: http://www.ibbf-team.it/images/foto/belly_boat/guazzi1,8Kg.j pg http://www.angelcenter-voegler.de/images/bellyboat.jpg Pozdrawiam PaneK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pano112 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Właśnie ten problem, że choć ten kilometr się przejść. Jakby ktoś mógł podjechać to bym tematu nie zaczynał. Zerknąłem na szybko i taki 220 kolibri to ok. 13 kg, ale jak dojdzie podłoga nawet rolowana, kotwica i wiosła, to już jest tak sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wiktos Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 Cześć, miał ktoś możliwość porównania belly z podwójną podłoą(sg 170, nowy madcat 180cm oraz wszystkie które mają dmuchaną osobno podłogę i siedzisko) z belikami ze zwykłą podłogą (stary madcat 170cm, dam i wszystkie podobne). Intreuje mnie w zasadzie tylko i wyłącznie jak z efektywnością machania nogami(płetwami). Chcę się przesiąść w tym roku z mojego taimienia na cos z wyżej wymienionych. Zastanawia mnie ta wysokość siedzenia, czy przy tych z wyższym siedziskiem nogi nie muszą być zgięte bardziej żeby nie chlapać, a co za tym idzie bardziej się męczymy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czarny1 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 im wyżej dupa tym trudniej machać płetwami... pewnie dlatego proponują wiosła:) Właśnie ten problem, że choć ten kilometr się przejść. Jakby ktoś mógł podjechać to bym tematu nie zaczynał. Zerknąłem na szybko i taki 220 kolibri to ok. 13 kg, ale jak dojdzie podłoga nawet rolowana, kotwica i wiosła, to już jest tak sobie. miałem na myśli raczej coś takiego:https://allegro.pl/oferta/ponton-kolibri-km-280pp-gwar-8-lat-tokarex-16-7088249829Waga:42 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pano112 Opublikowano 9 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2021 im wyżej dupa tym trudniej machać płetwami... pewnie dlatego proponują wiosła:) miałem na myśli raczej coś takiego:https://allegro.pl/oferta/ponton-kolibri-km-280pp-gwar-8-lat-tokarex-16-7088249829Waga:42 kg Taki sprzęt odpada, musi być mobilnie, ale dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pescador_de_caña Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 (edytowane) Jeżeli myślisz o spacerach z belly boat to przy zakupie zobacz ile waży. Mi się wydaje że 8kg to maks. Wcześniej w wątku opisałem rockstar 135 ważący 7,5kg. Jego zaletą są odpinane kieszenie dzięki czemu nie dyndają z tyłu tylko można je wziąć w rękę. To bardzo ergonomiczne, zwłaszcza gdy masz ciężkie pudełka. Edytowane 10 Lutego 2021 przez Pescador de caña Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pano112 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Jeżeli myślisz o spacerach z belly boat to przy zakupie zobacz ile waży. Mi się wydaje że 8kg to maks. Wcześniej w wątku opisałem rockstar 135 ważący 7,5kg. Jego zaletą są odpinane kieszenie dzięki czemu nie dyndają z tyłu tylko można je wziąć w rękę. To bardzo ergonomiczne, zwłaszcza gdy masz ciężkie pudełka.Czytałem i jestem nim zainteresowany. Dalej używasz czy zmieniłeś na inne? Czy jakieś wady się pojawiły w trakcie dłuższej eksploatacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pescador_de_caña Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Nie zmieniam. Szwy przetrwały szelki całe torby też nic się nie odkleja. Jedyny minus to długość. Podczas pływania lekko buja tył przód. Chyba dłuższe są bardziej stabilne. Mi to jednak w niczym nie przeszkadza. Coś za coś. Widzę tu znacznie więcej plusów chociażby miejsce w bagażniku i szybkość w czyszczeniu oraz suszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pano112 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 (edytowane) Dzięki zastanawiam się miedzy Rockstar a Infinity. Główne różnice to: siedzenie pompowane vs pianka; grubość materiału na korzyść Rockstar; Infinity dłuższe; waga w miarę podobna. Trzeba może poczytać na zagranicznych forach, może ktoś je porównywał.Jest jeszcze model Brigad 160 w decathlonie ale o nim nie ma praktycznie informacji. Edytowane 10 Lutego 2021 przez pano112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czarny1 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 mnie Wojtek przekonał, że rockstar jest bardzo fajnym rozwiązaniem:)pytanie czy na tyle fajnym żeby usprawiedliwić różnicę w cenie zakupu: https://www.decathlon.pl/p/p-ywade-ko-float-tube-fltb-5/_/R-p-303249 - wygląda dość solidnie, są dostępne części zapasowe i do rozbudowy... no i jestem ciekawy jakie siedzenie jest wygodniejsze w czasie łowienia: dmuchane czy pianka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pano112 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Recenzja rockstara najbardziej mnie przekonała do tego aby nie kupować modeli z Cordury. Wytrzeć złożyć zapomnieć, a nie jeszcze w domu suszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pescador_de_caña Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Miałem oba pływadełka w jednym czasie żałuję że jakiejś szybkiej recenzji nie zrobiłem. Tak po krótce - Rockstar zdecydowanie lepszy. Natomiast to z Decathlona bije inne droższe (np za 1150zł) modele z Cordury m. in. trwałością balonów, dmuchanym siedziskiem no i ceną oczywiście. Dla kogoś z ograniczonym budżetem to bardzo dobre rozwiązanie. Ale zdecydowanie warto dopłacić do Rockstar żeby mieć komfort rozwijania przechowywania i zwijania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pano112 Opublikowano 10 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2021 Pewnie będę wybierał między Rockstarem a Brigadem 160 z decathlonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pescador_de_caña Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Tak się zastanawiam... W rzece w której jest zakaz łowienia ryb z urządzeń pływających mogę się przemieszczać Belly z wędką w uchwycie? Łowienie ryb odbywałoby się z brodzenia bo brodzić czy pływać ogólnie wolno. Skuteczne Ominięcie przepisów czy tylko naiwne myślenie że ujdzie płazem? Najbardziej szkoda by mi było wędkarzy z brzegu ale w sytuacji gdzie brzegi są tak zarośnięte że nosa nie wściubisz ich tam po prostu nie ma więc widzę szansę powodzenia misji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Jeśli nie będziesz łowił ze środka pływającego to czemu nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pescador_de_caña Opublikowano 4 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 Dziękuję Ci bardzo za szybką odpowiedź. Ale Czy strażnicy myślą też logicznie? Chętnie sprawdzę latem i opowiem. Chociaż... trafić tam strażników to jak wygrać w Jackpot hehe. A jak nawet się pojawią to dam im dwie tanty z aliexpress i po kłopocie. Dobra się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fred88 Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Witam serdecznie. Szukam sposobu na kotwiczenie a później w miarę sprawne wyciąganie kotwicy w rzece. W jaki sposób mocujecie linę do pływadełka. Może przykleić knagę (zaciskową)? Belly to SG Highrider. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Ja zawiazalem sobie petelki na linie kotwicznej co kilka metrow i uzywajac podwojnego karabinczyka przyczepiam petle na linie do jednego z metalowych Dringow na bb. Ale naprawde rzadko to robie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karkoszek Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 Też muszę sobie zrobić kotwicę. Z czego macie i jaka waga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 5 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 "1.5 kg folding anchor" wygoogluj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 robbertzam Opublikowano 10 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2021 Hej przymierzam się do belly boat savage gear highrider v2 170 - miał ktoś może okazje obejrzeć z bliska albo popływać?Na pierwszy rzut oka wydaje się w punkt jak dla mnie, po za tym nieszczęsnym kolorem! ani tego dotknąć jak słonce przygrzeje, o skoku ciśnienia nie wspomnę... nie wiem co artysta miał na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fred88 Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Te sztywne skrzynki fajnie wyglądają. Mam poprzedni model i "kufry" są materiałowe. Te wyglądają na wygodniejsze w obsłudze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 sorki nie wiem czy nie bedzie postu 2 razy, ale te owe torby po mojemu sa duzo za male na sensowne pudla z przynetami. pozyzej moj setup. po mojemu ledwo daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 RedJin Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Belly to ma być minimalizm... Ciekawe ilu przynęt z tych pudeł użyjesz na jednym wypadzie.... Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 12 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 To wszystko zalezy na co sie nastawiasz. Nie da sie w 1 pudelku zmiescic duzych sprzetow na szczupaka i nawet kilku popularnych systemow zbrojenia na okonia, Zwlaszcza, ze przynet typu "z man" staram sie nie mieszac ze zwyklymi ani "kejtechami". Mam pudlo 1 na szczupaka (gumy 10-30cm + woblery/jerki) + pudlo na okonia (gumy mniejsze) + pudlo gadgetow (cziezarki do caroliny, haczyki ofset, ciezarki drop shot) + atraktory do przynet i inne badziewo ;)jak starasz sie osobno trzymac cykady osobno woblery osobno wirujace ogonki czy twitche to szybko sie pudelka zapelniaja (dodaj muchy na czeburaszce mandule etc). Ja czasami lowie na plyciznie w jeziorze a kiedy indziej na 13m w rzece - nei lubie nie miec wszystkiego przy sobie... MOJE wedkowanie ma zadowalac MNIE. TWOJE CIEBIE. Wiec co kto i jak uzywa to jak gadanie, ze z chuda baba bym do lozka nie wszedl. Co tam komu w duszy gra... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
PaNeK
chciał bym się dowiedzieć czegoś o tym wynalazku...
może ktos z was miał styczność z takim sprzęciochem? <_<
jeśli tak to wrażenia odczucia + i - po spotkaniu z tym sprzętem bym poprosił
fotki z linków:
http://www.ibbf-team.it/images/foto/belly_boat/guazzi1,8Kg.j pg
http://www.angelcenter-voegler.de/images/bellyboat.jpg
Pozdrawiam PaneK
Top użytkownicy dla tego pytania
102
45
44
26
Popularne dni
11 Wrz
19
4 Kwi
13
9 Lut
13
29 Paź
12
Top użytkownicy dla tego pytania
gooral 102 odpowiedzi
intoxication 45 odpowiedzi
Pescador_de_caña 44 odpowiedzi
czarny1 26 odpowiedzi
Popularne dni
11 Wrz 2017
19 odpowiedzi
4 Kwi 2007
13 odpowiedzi
9 Lut 2021
13 odpowiedzi
29 Paź 2018
12 odpowiedzi
Popularne posty
Nales
Dzisiaj pływałem i przy okazji zrobiłem zdjęcia swojego bolidu Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
mack
Mi się czasem chce sikać po 30 min siedzenia w pubie. Co ciekawe dalej tam chodzę....
Pescador_de_caña
W końcu wybrałem Seven Bass Rockstar 135. Chodziło o lekkość, wygodę i łatwość montażu. Wcześniej pływałem na Iso Tube i Fish Cat 4 delux czyli konstrukcjami z balonem w środku i piankowym siedziskiem
Opublikowane grafiki
749 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi