Skocz do zawartości
  • 0

Pływadełko (belly boat)

PaNeK

Pytanie

chciał bym się dowiedzieć czegoś o tym wynalazku...

może ktos z was miał styczność z takim sprzęciochem? <_<

jeśli tak to wrażenia odczucia + i - po spotkaniu z tym sprzętem bym poprosił :mellow:

fotki z linków:

http://www.ibbf-team.it/images/foto/belly_boat/guazzi1,8Kg.j pg

http://www.angelcenter-voegler.de/images/bellyboat.jpg

Pozdrawiam PaneK :mellow:

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Masa podobnych jest na alibabie (sg tez jest i inne z wioslami). Juz by bylo problem do vana wepchac bez spuszczania powietrza.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Możesz dać linki do chińskich odpowiedników? Zwlaszcza do czegoś na wzór tego pompowanego z pierwszego filmiku.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

• 0

Możesz dać linki do chińskich odpowiedników? Zwlaszcza do czegoś na wzór tego pompowanego z pierwszego filmiku.

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

https://www.alibaba.com/product-detail/Best-Seller-Inflatable-Fishing-Boat-Belly_60292905906.html?spm=a2700.7724838.2017115.2.5af53551lQQMy6

To nie ten link (szukalem tylko w histori konwersacji z kumplem na fejsie) ale poszukaj tam float tube albo belly boat na alibabue. 100ki linkow byly. Do podobnych i identycznych jak 7bass i inne.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

• 0

Sezon rozpoczęty już dawno: -)

Od dłuższego czasu pływadełko Grauwell z wiosłami,pod względem komfortu i bezpieczeństwa teraz widzę że nie zamienił bym na inne ;-)

Brakuje chyba tylko silnika do przemieszczania się między miejscówkamki.

Dodam na koniec że to łowiska zagraniczne gdzie sezon jest cały rok ;-)

post-49700-0-43050300-1553424188_thumb.jpg

• Like 1

• 0

Dzięki będę się zastanawiał. Mam patyka do 18g i może on wystarczy na takie łowienie jak mówisz. Gorzej na jeziorze do 3m głębokości

nie wiem czego to kwestia, ale kupilem tutaj uzywanego shimano poison adrena ul (do 7g poprzedni model z pianka na rekojesci) - lowilem sporo w wiatrach dosyc mocnych. Wyciagnalem kilka miniaturowych okoni (+-10cm) nie wiem na ile wplyw miala wedka, ale juz 2 razy bylem z kims na rybach i cos tam dlubalem okonki a kolega na 0. W gore najwiecej wyciagnalem szczupaka kolo 60 i obstawiam, ze na czystej i glebszej wodzie i z metrowka nie bedzie klopotu (oczywiscie nie potrwa to 5 minut)

• 0

Pierwszy raz jest dziwny . Za drugim już będziesz zdecydowanie inaczej pływał, sam zobaczysz. Ja obracając się w miejscu ruszam praktycznie stopa od kostki w dół. Jak jedziesz pływał to siedź prosto. Nie wyginaj się do tyłu bo nic to nie są i będą zakwasy ... Na brzuchu :) .

I uważaj bo belly bardzo uzależnia :)

• 0

Po kilku latach przerwy wróciłem do pływadełka. Przy wyborze kierowałem się łatwością założenia silnika elektrycznego. Będzie przeznaczone na spore łowiska gdzie często dość mocno wieje. Kupiłem w decathlonie pływadełko FLTB-5. Stelaż pod silnik to profil aluminiowy 30*15*260 mm. Silnik 30lb (około 7kg ) , akumulator 80Ah lifepo4. Przy tym dodatkowym ciężarze i moich 84 kilogramach nadal jestem nad wodą. 

post-49222-0-62638600-1563727494_thumb.jpeg

post-49222-0-92784800-1563727508_thumb.jpeg

post-49222-0-77197200-1563727534_thumb.jpeg

Po dwóch dnia spędzonych na wodzie jestem bardzo zadowolony. 

• Like 5