PaNeK Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 chciał bym się dowiedzieć czegoś o tym wynalazku...może ktos z was miał styczność z takim sprzęciochem? <_<jeśli tak to wrażenia odczucia + i - po spotkaniu z tym sprzętem bym poprosił fotki z linków: http://www.ibbf-team.it/images/foto/belly_boat/guazzi1,8Kg.j pg http://www.angelcenter-voegler.de/images/bellyboat.jpg Pozdrawiam PaneK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 https://allegro.pl/oferta/wozek-transportowy-reczny-platformowy-magazynowy-skladany-uchwyt-70-kg-14475049359https://allegro.pl/oferta/skladana-plastikowa-skrzynka-45l-14514894162 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 21 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2023 Co do otworu w belly caperlan, wlewającej się wody w celu rozłożenia masy czy stabilizacji i opini że projektanci wiedzą co robią, to chyba jednak nie wiedzą. To tylko moje zdanie, w żadnej łodzi czy pontonie tego nie widziałem i chyba nikomu by się nie spodobało. W sumie w innych belly też nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gany Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 (edytowane) SG 180 Pro Motor też ma. Ponton to co innego. Bellyboat jest cały wypełniony powietrzem. Edytowane 26 Listopada 2023 przez gany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czarny1 Opublikowano 26 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 Co do otworu w belly caperlan, wlewającej się wody w celu rozłożenia masy czy stabilizacji i opini że projektanci wiedzą co robią, to chyba jednak nie wiedzą. To tylko moje zdanie, w żadnej łodzi czy pontonie tego nie widziałem i chyba nikomu by się nie spodobało. W sumie w innych belly też nie.u siebie ten otwór załatałem - niestety woda się wlewa dalej, wydaje mi się, że od strony siedzenia:( może ten otwór wcale nie jest taki szkodliwy, a woda wlewa się inną drogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zeralda Opublikowano 27 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2023 (edytowane) Co do otworu w belly caperlan, wlewającej się wody w celu rozłożenia masy czy stabilizacji i opini że projektanci wiedzą co robią, to chyba jednak nie wiedzą. To tylko moje zdanie, w żadnej łodzi czy pontonie tego nie widziałem i chyba nikomu by się nie spodobało. W sumie w innych belly też nie.Mylisz się, w pontonach do raftingu podłoga ma szpary przez które wpadająca do niego woda może się ewakuować. Prawdopodobnie w Caperlanie jest to ukłon w stronę wędkarzy łowiących na bardziej wzburzonych akwenach (morze/większe jeziora). Z pontonu możesz wziąć jakąś puszkę/szuflę i pozbyć się nadmiaru, z belly o wiele trudniej... Edytowane 27 Listopada 2023 przez zeralda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 grunwald1980 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Jezeli to belly jest przeznaczone do lowienia na bardziej wzburzonych akwenach (morze/wieksze jeziora), a nie wydaje mi sie . Problem polegal na tym ze woda dostaje sie przez ten otwor a nie odplywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zeralda Opublikowano 5 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 (edytowane) Zapewne nie jest to belly "dalekomorskie" ale można sobie wyobrazić sytuację np. na Zalewie Zegrzyńskim, że przy krytycznej zmianie pogody, podczas ewakuacji pod wiatr, zaczynasz nabierać w cholerę wody w części dziobowej. I co? Będziesz robił fiflaki do tyłu, żeby się jej pozbyć? Trochę tam się wody poniewiera ale na tyle mało, że nie upośledza wyważenia/dzielności. Edytowane 5 Grudnia 2023 przez zeralda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michci0 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 Jako że moi ludzie nie wiedzą co mi kupić pod drzewko to dostałem bonów do pleciony. I tak myślę żeby wziąć sobie bellyboata gunki czy ktoś posiada tą droższą wersję? https://pleciona.pl/pl/p/Plywadelko-GUNKI-SQUAD/47105Chorowałem na to z Decathlonu no i teraz mam mętlik w głowie ktoś jakieś za przeciw? Mam dwa fajne zbiorniki na których mógłbym w ciekawy sposób na tym pływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czarny1 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 tu masz piankowe siedzenie - jest bardzo lekkie ale zajmuje dużo miejsca... 3/4 objętości torby zajmuje pianka...w decatlonowym jest chyba dmuchane - cięższe, narażone na przebicie ale pakowne... no i im ciemniejszy kolor tym bardziej się nagrzewa... reszta bym sie nie przejmował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michci0 Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2024 Zrezygnowałem z Gunki. Będzie takie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 daniel25 Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Kumpel szuka belki, takiej żeby tyłek był nad wodą, jest szansa trafić coś sensownego do 1000pln? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 huligan77 Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Kumpel szuka belki, takiej żeby tyłek był nad wodą, jest szansa trafić coś sensownego do 1000pln?Ja chyba będę kupował mikado 2024, za 1152 można niby kupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 (edytowane) W decathlonie z 999.99zł. Miałem pierwszą wesję i przy 90kg siedziałem nad wodą. W wersji drugiej oprócz szybkiego montażu dedykowanego silnika siedzisko jest wyżej wszyte Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Edytowane 10 Kwietnia 2024 przez jbk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 daniel25 Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 To ta wersja? Pływadełko Caperlan FLOAT TUBE FLTB -5 V2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Tak Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 daniel25 Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2024 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 UncleZin Opublikowano 1 Lipca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2024 (edytowane) Witam wariatów! Szukam konstruktywnych opinii użytkowników. Belly SG High Rider v2 170 czy Float Puls 1? Przykłady : https://www.effektlageret.dk/shop/166-baad-flydering-og-kajak/17177-savage-gear-high-rider-v2-170/ SG https://www.effektlageret.dk/shop/166-baad-flydering-og-kajak/22711-float-plus-1-flydering/ FP Jakie są plusy w obydwu przypadkach i minusy?Czy do tej wielkości belly potrzebujemy wioseł?Czy jednak same płetwy wystarczą? ps. nie chcę robić z belly CHOINKI. T/ Edytowane 1 Lipca 2024 przez UncleZin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Flexx Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 W jakim stopniu czarny kolor pływadełka stanowi realną i odczuwalną w praktyce niedogodność spowodowaną nagrzewaniem się od słońca ?Rzeczywiście mocno to przeszkadza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czarny1 Opublikowano 14 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2024 w pelnym słoncu każde dotknięcie to poparzenie... chyba, że wcześniej ochlapiesz woda i schłodzisz... do tego dochodzi spadek trwałości spowodowany oddziaływaniem wysokiej temperatury na klej... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Obserwator86 Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 W jakim stopniu czarny kolor pływadełka stanowi realną i odczuwalną w praktyce niedogodność spowodowaną nagrzewaniem się od słońca ?Rzeczywiście mocno to przeszkadza ?To zwyczajny idiotyzm firmy SG - czarne pontony kiedyś zrobił też Stomil (Pasat 4K). Miałem coś takowego i mimo iż był już poszarzały, to grzał się niesamowicie. Po kilkunastu minutach nie dało się go dotknąć. Ochlapywanie wodą nic nie dawało - woda od razu wysychała. Do tego dochodzi inny problem - przy zmiennej pogodzie, tzn. chwilę grzeje słońce, potem łowimy w cieniu, dochodzi od mocnych spadków "twardości" burt, bo oczywiście limitem napompowania jest stan w słońcu. Niestety dokładnie tą samą bzdurę skopiowało Mikado... Optymalny kolor dla pływadła to jasne odcienie szarego - nie widać każdego zabrudzenia jak na białym, a nagrzewa się tylko nieznacznie bardziej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czarny1 Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 potraktuj zabrudzenia jako naturalne maskowanie i wyjdzie, że biały jest jednak zawsze najlepszy:) ps. jasne, że woda wysychała, trzeba więcej polewać a najlepiej chyba zabrać jakąś konewkę ze sobą bo będzie więcej tego polewania niż łowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Problem z ciemnym pływadełkiem jest tylko gdy jest zrobiony jak ponton, gdy powierzchnia jest z cordury kolor nie odgrywa żadnej roli. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 czarny1 Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 faktycznie problem jest znacznie mniejszy... trochę brakuje możliwości porównania, bo nigdy nie spotkałem się z białym pływadełkiem z cordury - zwykle jest zielone lub niebieskie... ale zasada jest prosta - może być gorzej, ale nie moze być lepiej...kolor czarny najlepiej zostawić hardkorom łowiącym z pływadełka wyłącznie od późnej jesieni do wczesnej wiosny kiedy każda odrobina ciepła jest bezcenna... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jbk Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2024 Mam najnowszy model pływadełka z decathlonu wersję 2 z silnikiem i jest czarne, mieszkam we Włoszech i łowię w upały, z cordurą nie ma problemu. Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 vooletz Opublikowano 23 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2024 Przymierzam się do zakupu swojej pierwszej kaczki i po przeczytaniu tego wątku mam mętlik w głowie. Stawiam na minimalizm, planuje łowić głównie na niewielkich, trudno dostępnych jeziorach, zależy mi na mobilności. Uchwyt na wędki, kotwica, pudło na przynęty, niewielki podbierak i mała sonda (w wymiarach garmina strike 4), na więcej rzeczy miejsca nie potrzebuje. Problem polega na braku przestrzeni do przechowywania pływadełka, z tego co czytam, to z większości belly boatów nie powinno się spuszczać powietrza do końca, a co więcej, te z cordury muszą wyschnąć. Mam do dyspozycji niewielki składzik do przechowywania belly, jak to wygląda w praktyce u osób pływających na belly i żyjących w niewielkich mieszkaniach? No i jakie belly polecilibyście wedle wskazanych wyżej kryteriów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
PaNeK
chciał bym się dowiedzieć czegoś o tym wynalazku...
może ktos z was miał styczność z takim sprzęciochem? <_<
jeśli tak to wrażenia odczucia + i - po spotkaniu z tym sprzętem bym poprosił
fotki z linków:
http://www.ibbf-team.it/images/foto/belly_boat/guazzi1,8Kg.j pg
http://www.angelcenter-voegler.de/images/bellyboat.jpg
Pozdrawiam PaneK
Top użytkownicy dla tego pytania
102
45
44
26
Popularne dni
11 Wrz
19
4 Kwi
13
9 Lut
13
29 Paź
12
Top użytkownicy dla tego pytania
gooral 102 odpowiedzi
intoxication 45 odpowiedzi
Pescador_de_caña 44 odpowiedzi
czarny1 26 odpowiedzi
Popularne dni
11 Wrz 2017
19 odpowiedzi
4 Kwi 2007
13 odpowiedzi
9 Lut 2021
13 odpowiedzi
29 Paź 2018
12 odpowiedzi
Popularne posty
Nales
Dzisiaj pływałem i przy okazji zrobiłem zdjęcia swojego bolidu Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka
mack
Mi się czasem chce sikać po 30 min siedzenia w pubie. Co ciekawe dalej tam chodzę....
Pescador_de_caña
W końcu wybrałem Seven Bass Rockstar 135. Chodziło o lekkość, wygodę i łatwość montażu. Wcześniej pływałem na Iso Tube i Fish Cat 4 delux czyli konstrukcjami z balonem w środku i piankowym siedziskiem
Opublikowane grafiki
749 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi