Skocz do zawartości
  • 0

Pływadełko (belly boat)

PaNeK

Pytanie

chciał bym się dowiedzieć czegoś o tym wynalazku...

może ktos z was miał styczność z takim sprzęciochem? <_<

jeśli tak to wrażenia odczucia + i - po spotkaniu z tym sprzętem bym poprosił :mellow:

fotki z linków:

http://www.ibbf-team.it/images/foto/belly_boat/guazzi1,8Kg.j pg

http://www.angelcenter-voegler.de/images/bellyboat.jpg

Pozdrawiam PaneK :mellow:

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam.

Jeszcze raz dzięki - faktycznie 30 l był by poręczniejszy, ale nie mieści się do niego pływadło. A tak nie będzie mi moczyło bagaznika.

Będę kombinował z uchytem na kijki z rurek PVC - jak zrobię to podzielę się zdjęciami z innymi.

Pozdrawiam.

• 0

Wydaje mi się że lepszym rozwiązaniem będzie zakup dwóch a nawet jednego pasa zaciskowego do bagażu, kawałek deski, nawet do krojenia chleba :), w owa deske za pomocą kilku wkrętów przymocować pas. Do deski przymocować gotowe uchwyty, które w Chinach można kupić za grosze. Na fotografii załączonej post wyżej wędki mogą uszkodzić się gdy płynąć tyłem natrafia na przeszkodę, bądź będą utrudnialy przybrzezne łowienie, ciągłe obserwacja zdenerwuje z czasem. Ewentualnie, spójrzcie na rozwiązanie w belly savage gear high rider 170, na tylnej stronie siedziska są dwa uchwyty na wędki. Ich konstrukcja jest banalnie prosta, kawałek materiału doklejony tak że tworzy tunel w który wkłada się wędkę. Ja poszedlbym w jeszcze prostszy sposób, mocując dwa paski tworząc z nich półokrąg, oddalone od siebie według uznania i długości dolnika używanej wędki.

Ps

Ten worek też mam :) sprawdza się doskonale.

• 0

Witam.

Przy muchówkach wszelkie uchwyty do których można włożyć dolnik są problematyczne i trzeba kombinować coś innego - np. taką konsrukcję jak na zdjęciach, które przytoczyłem.

Odpadają przy muchowaniu także wszelkie uchwyty z których kije sterczą w pionie żeby nie uszkodzić wędek przy rzutach linką.

No i chciało by się zabrać czasem ze 3-4 kije z różnymi zestawami żeby popróbować, porównać, itp.

Pozdrawiam.

• 0

Wy naprawdę na tym pływacie i łapiecie z tego ryby? Z "dupą" czy nogami w wodzie i w płetwach? 

Jaki jest komfort siedzenia z nogami w wodzie na czymś, co wygląda jak dętka traktorowa? Nie chce się wam sikać po 30min pływania?

Jak się ma sprawa rejestracji tego "środka pływającego" do połowów wędkarskich? Da się na tym numer nakleić/namalować?

Podziwiam...

• 0

Wy naprawdę na tym pływacie i łapiecie z tego ryby? Z "dupą" czy nogami w wodzie i w płetwach? 

Jaki jest komfort siedzenia z nogami w wodzie na czymś, co wygląda jak dętka traktorowa? Nie chce się wam sikać po 30min pływania?

Jak się ma sprawa rejestracji tego "środka pływającego" do połowów wędkarskich? Da się na tym numer nakleić/namalować?

Podziwiam...

Mi się czasem chce sikać po 30 min siedzenia w pubie. Co ciekawe dalej tam chodzę....

• Like 7

• 0

Podziwiam...

Po tym wpisie stwierdzam, ze belly sluzy nawet do TROLOWANIA.