Skocz do zawartości

Sposób na fotoradar

Redzi

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy warto się przejmować pustymi. Zapełnią. D300 szybko się zwraca Poza tym Planują nam kolejny prezent

@Panek. Nikt nie wspominał, że puste nie mogą stać przy drogach. Atrapy nawet zasilania nie miały a stawiali je wszyscy, i drogowcy i samorządowcy.

Krokodyle właśnie rozpoczęli zapełnianie pustych skrzynek na stałe i montaż nowych masztów. Do końca roku pojawi się 240 szt, a do końca lutego 2013 kolejne 60. Przetarg już rozstrzygnięty, większość fociaków dostarczy polski Zurad. Każde pudło ma zostać pomalowane lub oklejone na żółto.

Tak przeczytałem wczoraj w necie. :(

siema, nie wiem ile w tym prawdy ale kiedyś było głośno, że mają zniknąć puste fotoradary gdyż to jest zastraszanie obywatela. Więc mają być pełne lub ma ich nie być w ogóle.

Zero w tym prawdy :D Puste miały zniknąć, działające miały zostać pomalowane na żółto albo czarno - żółto. W chwili obecnej wygląda to tak, że są pomalowane te, które są działające i cała masa niepomalowanych, z których część jest pusta a część działa :D

siema, nie wiem ile w tym prawdy ale kiedyś było głośno, że mają zniknąć puste fotoradary gdyż to jest zastraszanie obywatela. Więc mają być pełne lub ma ich nie być w ogóle.

Zero w tym prawdy :D Puste miały zniknąć, działające miały zostać pomalowane na żółto albo czarno - żółto. W chwili obecnej wygląda to tak, że są pomalowane te, które są działające i cała masa niepomalowanych, z których część jest pusta a część działa :D

Nie do końca masz rację. Znikają atrapy, czyli maszty bez zasilania, nadajników itd. Maszty gotowe do użycia zostaną pomalowane, do kiedyś tam, jeszcze nie upłynął wyznaczony termin.

A najlepsze, że teraz mandaty będą wystawiały komputery. System będzie w stanie obsłużyć 20 tysięcy wykroczeń na dobę. :angry:

Nie do końca masz rację. Znikają atrapy, czyli maszty bez zasilania, nadajników itd. Maszty gotowe do użycia zostaną pomalowane, do kiedyś tam, jeszcze nie upłynął wyznaczony termin.

A najlepsze, że teraz mandaty będą wystawiały komputery. System będzie w stanie obsłużyć 20 tysięcy wykroczeń na dobę. :angry:

Znikają ale jeszcze całkowicie nie znikły, część stoi już pomalowana, tak przynajmniej wygląda sytuacja na moim podwórku. Miesiąc temu nieoznakowany (niepomalowany) radar trzasnął w Sycewicach kolesiowi przede mną fotę z takim flashem, że przez chwilę nic nie widziałem - jak dla mnie jest to ewidentny dowód na to, że warto być czujnym bez względu na to czy radar jest szary, żółty czy w barwach osy. A tak ogólnie to chyba najlepiej jeździć przepisowo, wtedy problem zniknie :D

EDIT: Nie wiedziałem i nie wiem który fotoradar był czy jest atrapą, zawsze szkoda mi było pieniędzy i punktów karnych na tego typu ustalenia :D

• 4 tygodnie później...

Od jakiegoś już czasu korzystam z Yanosika na smartfonie, już ładnych kilka razy dzięki temu nie załapałem się na suszarkę, tudzież szalejący patrol na autostradzie, ponadto sam mam uciechę zgłaszając "pieczarki na drodze" :P i ostrzegając innych.

Jak do tej pory w mojej aglomeracji sprawdza się świetnie.

Cejrowski trochę tutaj mędrkuje, jak policja nie ustąpi to w obliczu sądu każdemu dupa pokornieje.

Taki sobie materiał.... Chyba każdy ma podobne sytuacje w okolicy zamieszkania.

http://www.tvn24.pl/prosto-z-polski,18,m/bunt-przeciwko-fotoradarom-mieszkancy-kontra-straznicy,285492.html

Jak uśmiechnięty przygłup próbuje wytłumaczyć postępowanie innych przygłupów. Nie wiem, szkoda komentarza.

• 1 miesiąc temu...

Bareja się kłania, my szukamy sobie sposobu na fotoradar a tu, cyt :

"Kierowca ukarany mandatem na podstawie zdjęcia z fotoradaru nie może obejrzeć fotografii - dowodu jego winy - bo "jest to sprzeczne z interesami organów ścigania". Na dodatek, jeżeli nie chce się przyznać do popełnienia wykroczenia, czeka go przymusowa wyprawa do Warszawy."

więcej tutaj

I jeszcze jedna ciekawostka, wprawdzie na razie nie dotyczy naszej mlekiem i miodem płynącej Polszy, ale jako że tendencja do głupoty ma trend wzrastający więc kto wie, może za kilka lat i u nas :huh:, cyt :

"W USA od 2015 roku we wszystkich samochodach mają być instalowane czarne skrzynki, mierzące przyspieszenie, użycie hamulców i pasów bezpieczeństwa oraz prędkość. Rządowa agencja transportowa NHTSA chce ich instalacji w półciężarówkach i pick-upach już od 2013 roku.

Protestują jednak producenci – ich zdaniem instalacja tych urządzeń narusza prywatność konsumentów – poinformował serwis Detroit News..."

więcej tutaj

W Polsce wymontuja to gówno w 20 minut i auto bedzie smigało :)

Tak powaznie to coraz bardziej chcą nas kontrolować,przykładem "reklamy" chipów podskórnych bodajże w australii - przerażające ale ludzie zaczynaja to sobie sami instalować, bez przymusu , b to k....a trendy

żeby nie było OT to na dniach pokzaywali w telewizoru :) fotoradary które robią zdjecia , kiedy przekraczasz predkosć, nie masz pasów, gadasz przez telefon i...wykonujesz obraźliwe gesty w kierunku fotoradaru :) tak to sie dzieje w naszym kraju

Bareja by tego nie wymyślił

• 2 tygodnie później...

Dobry kotlet. Zdaje się, że określenia takie jak hipokryzja i bezradność nabierają nowego znaczenia. Krótki wywiad-monolog- opinia ś.p. gen. Petelickiego.

W tle katastrofa i siły zbrojne, ale porusza kilka innych istotnych kwestii. Boli, ale warto poświęcić pół godziny.