pisarz Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Strasznie to wszystko smutne. W normalnym kraju żeby zostać politykiem , trzeba najpierw coś osiągnąć w życiu osobistym.U nas wystarczy znać kogo trzeba.Mamy przykład bufetowej z dworca P.K.P,czy fryzjera który strzygł pewną panią i .t .p. Ludzi naprawdę wybitnych, którzy udowodnili co są warci,wykorzystać , a następnie zniszczyć.Żeby na ich tle nie wyszła na jaw głupota tych pierwszych.Może kiedyś się obudzimy i powiemy NIE.Przykład tak zwanego betonu mamy i na własnym podwórku.Myślę oczywiście o P.Z.W. Strasznie to wszystko smutne. Edytowane 4 Stycznia 2013 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 @Krzysiek miałeś racje ,warto było poświęcić te półgodziny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Tusk o fotoradarach: Jak w słowach piosenki : DONEK czy to jeszcze pamiętasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Nie wiem,nie znam ,nie pamiętam,najczęstsze odpowiedzi przesłuchiwanych przez sejmowe komisje śledcze.Skleroza i amnezja to epidemia w świcie polityki.W myśl zasady "Jeśli złapią cię za rękę , powiedz że to nie twoja ręka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Ilość idiotyzmów w tym kraju, oraz sposób przepuszczania pieniędzy podatników na coraz większe bzdury już od dłuższego czasu mnie nie dziwi, ale niektórym to się naprawdę w dupach poprzewracało . cyt : "Inspekcji Transportu Drogowego marzą się śmigłowce i drony z fotoradarami, twierdzi "Dziennik Gazeta Prawna".Główny Inspektorat Transportu Drogowego ma już 375 fotoradarów, 29 aut wyposażonych w urządzenia rejestrujące i armię urzędników, liczącą w samej centrali ponad 700 pracowników (cztery lata temu było ich 50).Według "DGP" w planach jest wysłanie nad drogi dwóch śmigłowców z fotoradarami, potem kolejnych, a niewykluczone, że nawet dronów, czyli specjalnych bezzałogowych samolotów. Zdaniem GITD godzinny przelot nad trasą z Warszawy do Krakowa to murowane zarejestrowanie tysiąca wykroczeń i tyluż mandatów dla kierowców.B. minister transportu Jerzy Polaczek twierdzi, że GITD wynaturzył się i dziś w najmniejszym stopniu zajmuje się bezpieczeństwem transportu drogowego. Za to jest gigantyczną maszynką do łupienia kierowców."źródło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Tutaj numerki nieoznakowanych pojazdów do zarabiania kasy dla bandy nierobów z ITD Nr rejestracyjny - marka - kolor - delegatura - siedziba delegaturyWE 574CW - Ford Mondeo - granatowy - Delegatura Południowo-zachodnia - WrocławWE 575CW - Ford Mondeo - granatowy - Centrum Automatycznego Nadzoru nad Ruchem Drogowym - WarszawaWE 576CW - Ford Mondeo - czarny - Delegatura Północna - BydgoszczWE 577CW - Ford Mondeo - srebrny - Delegatura Wielkopolska - PoznańWE 578CW - Ford Mondeo - czarny - Delegatura Śląska - KatowiceWE 579CW - Ford Mondeo - czarny - Delegatura Wschodnia - LublinWE 580CW - Ford Focus - srebrny - Delegatura Północno-zachodnia - Gorzów WielkopolskiWE 581CW - Ford Focus - granatowy - Delegatura Wielkopolska - PoznańWE 582CW - Ford Focus - czarny - Delegatura Północno-wschodnia - BiałystokWE 583CW - Ford Focus - srebrny - Delegatura Południowo-zachodnia - WrocławWE 584CW - Ford Focus - srebrny - Delegatura Północna - BydgoszczWE 585CW - Ford Focus - czarny - Delegatura Śląska - KatowiceWE 586CW - Ford Focus - granatowy - Delegatura Wschodnia - LublinWE 587CW - Ford Focus - srebrny - Delegatura Centralna - ŁódźWE 588CW - Ford Focus - czarny - Delegatura Południowo-wschodnia - RzeszówWE 589CW - Ford Focus - granatowy - Delegatura Południowa - KrakówWE 590CW - Ford Mondeo - srebrny - Delegatura Centralna - ŁódźWE 591CW - Ford Mondeo - srebrny - Delegatura Północno-zachodnia - Gorzów WielkopolskiWE 592CW - Ford Mondeo - czarny - Delegatura Północno-wschodnia - BiałystokWE 593CW - Ford Mondeo - srebrny - Delegatura Południowa - KrakówWE 594CW - Ford Mondeo - czarny - Delegatura Południowo-wschodnia - RzeszówWE 595CW - Ford Focus - czarny - Centrum Automatycznego Nadzoru nad Ruchem Drogowym - WarszawaWE 214EC - Peugeot Partner - oznakowany żółty - Delegatura Południowo-wschodnia - RzeszówWE 215EC - Peugeot Partner - oznakowany żółty - Centrum Automatycznego Nadzoru nad Ruchem Drogowym - WarszawaWE 216EC - Peugeot Partner - oznakowany żółty - Delegatura Północna - BydgoszczFordy MONDEO to sedany a FOCUS to model kombi, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Czytając sobie wszystkie wzmianki prasowe i forumowe o ITD nachodzi mnie myśl, że to druga straż miejska, tylko o ogólnopolskim obszarze działania. Też sukinsyny nic nie robią, tylko patrzą jak wydrzeć kasę od obywateli. Swoją drogą, co za mendy idą tam do pracy ? Zapewne te same osoby, później, w internecie najeżdżają na ITD... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Większość tego typu organów, a pisząc „organów” mam na myśli konkretnie jeden organ – samczy, rozrodczy – „umiejętnie” zarządzanych, bardzo szybko zaczyna robić to co tego typu narządy robią najlepiej, a nam, szarym ludkom nie pozostaje nic innego jak z uśmiechem schylać się po mydło.Jak się organ „przegnie”, kontrolujący w założeniu działania organu, powołają nam komisję, wykażą nadużycia, doświadczą publicznie świętego gniewu, winnych ukarzą a autopromocyjny show na tyle skutecznie skupi uwagę ludu, że o fiksacji „organu” zapomną, do czasu następnego skłonu . Edytowane 22 Stycznia 2013 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Mądrze prawisz Swoją drogą, co za mendy idą tam do pracy ?Dotyczy to pytanie również ochotników ze Straży Miejskich i Gminnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taps Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Jeśli chodzi o fotoradary,miałem takie przygody:Pod Świeciem jest na ekspresowej. Jechałem przepisowo 100-110km/h,za kobietą w osobówce.Ta zobaczyła skrzynkę i dała po hamulcach do 50 km ! Prawie spowodowała wypadekLudzi niektórzy nie myślą,na widok radiowozu,skrzynek walą po hamulcach,mimo że jadą przepisowo. Drugi,świeży. Strażniki ustawili fotoradar w Czersku .Na długiej 50 miałem 65km/h.Strzelony od tyłu.Przysłali pismo o ustalenie kierowcy.Dali tydzień wg pisma.Zlałem to.Przyszło z sądu,że za niepodanie sprawcy-250 zl(plus mandat 100pln oczywiscie)Odwołałem sie raz,potem sprawa w Chojnicach.Dostałem naganę bez kosztów.Wczoraj własnie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) ...może zrozumiesz kiedyś jak stracisz kogoś z rodziny, znajomych, gdy jakiś wróg "mend i sukinsynów" go zabije na drodze. Metoda jest prosta - przestrzegać przepisy. Ludzie na drogach gineli, giną i ginąć będą, a to wystrzał z opony i samochód ściągnięty na przeciwległy pas, a to kierowca tira przysnął, a to młody jurny mada faka wracający z nocnej piątkowej dyskotekowej popijawy wjedzie w ludzi stojących na przystanku itd itp. Robek, fotoradary jak najbardziej powinny być, ale w miejscach które tego wymagają, bliskość szkół/przedszkoli, ruchliwe miejsca pieszych, miejsca na drodze gdzie ilość zabitych i rannych w wypadkach wręcz uzasadnia postawienie fotoradaru - i taki powinien być tego cel a nie pozoranctwo dla łatania dziury w budżecie. Ja bym wolał (i zapewne nie tylko ja) aby naprawili dziury w drogach, zrobili nowe nawierzchnie, obwodnice dla miast itd. Tymczasem nie !!! "lepiej" wydać na radary i 10-cioma obstawić 2km drogi bo a nuż się coś złapie, lepiej zakupić śmigłowce, drony, srony i inne duperele - co to ma wspólnego z bezpieczeństwem na drogach i kto za to płaci ? Ano tak ten Pan i tamten pan i tamta pani pomimo że samochodem nie jeździ. Edytowane 22 Stycznia 2013 przez Zwierzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Niezły poziom prezentujesz, może zrozumiesz kiedyś jak stracisz kogoś z rodziny, znajomych, gdy jakiś wróg "mend i sukinsynów" go zabije na drodze. Metoda jest prosta - przestrzegać przepisy.Tak jest panie posterunkowy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Niezły poziom prezentujesz, może zrozumiesz kiedyś jak stracisz kogoś z rodziny, znajomych, gdy jakiś wróg "mend i sukinsynów" go zabije na drodze. Metoda jest prosta - przestrzegać przepisy.@Robek, ja osobiście nie jestem wrogiem mend i sukinsynów - są potrzebni, ale niech skupiają uwagę na naprawdę pożytecznych rzeczach. Mieszkam - wydaje mi się - w dużym mieście, gdzie działania nastawione na zyski są dosyć spore. Jak sama nazwa wskazuje Inspekcja Transportu Drogowego, powinna byś nastawiona na kontrole użytkowników i ich pojazdów, ale nie tylko pod rygorem karania! Czemu nie ma akcji informacyjno - pouczających w okolicach szkół, szpitali, centrów miast, by ludzi edukować. Nie! lepiej zasadzić się w krzaczorach i cykać fotki. Nowe samochodziki ustawić przy poboczu i skarbonka sama się zapełnia. Zatrudniasz jełopa do obsługi komputera i gotowe! Rany boskie, przecież pouczyć też można! Napisałem te obraźliwe hasła pod kątem działań wobec nie kierowców, a ich portfeli. Mi również zdarza się łamać przepisy ruchu drogowego ( prędkość), ale do jasnej cholery, jak jest ograniczenie do 40 km/h, jadę 45 i idioci mi robią zdjęcie, to jest to normalne !? Nie popadajmy w skrajności...Co do zrozumienia ich działań przez pryzmat straty kogoś bliskiego - nie, nie rozumiem ich działań! Na drodze zginęła kuzynka będącą w zaawansowanej ciąży, wypadek był w centrum miasta - idiota zapieprzał ponad 80km/h po ulicy Lea w Krakowie - kto jechał ta ulicą, ten wie jakie są tam warunki. Czy pomógłby tam fotoradar? NIE! Idiotów nie brakuje... a ITD jest nastawione na normalnych obywateli. @Robek, piszę bez pretensji i jakichkolwiek animozji a na koniec kilka filmików o ITD i dzielnej straży gminnej-miejskiej-wiejskiej ( końcówka) Edytowane 22 Stycznia 2013 przez michcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shorty Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Tu Macie dobry sposób na fotoradar 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Wszyscy wiemy, że puszki stawia się w większości tam gdzie przyniosą zyski, a nie tam gdzie wpłynęłyby na poprawę bezpieczeństwa. To, że mamy jeden z najwyższych wskaźników śmiertelności w EU, to osobna sprawa. Jesteśmy beznadziejni jako kierowcy, kompletne dno. Rzecz nawet nie w tym, że nie znamy podstaw, ale mamy jakąś ułomność instynktu samozachowawczego. Nie potrafimy poruszać się po autostradzie, nie potrafimy włączać się do ruchu, nie wiemy do czego służy kierunkowskaz. O zasadzie dwóch sekund nie wie prawie nikt ( no może kto jeździł na moto to się zaczął zastanawiać). Mało kto sprawdzał jak wyczuć że zaczyna się poślizg i jaką ma drogę hamowania, na suchym, na mokrym. W momencie kiedy siadam za kółkiem, to tak jakbym wychodził z domu z nabitą bronią. Żadne fotoradary tego nie zmienią, bo tacy jesteśmy i będziemy zawsze. Na Ukrainie jeździ się podobnie, tylko trochę wolniej, ale pomijając gorsze drogi, to czułem się tam jak w domu. Edytowane 22 Stycznia 2013 przez Krzysiek_W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Metoda jest prosta - przestrzegać przepisy.w kraju w którym były by rozsądne przepisy owszem miałbyś rację. Ale Polska to chory kraj, nastawiony na maksymalne czesanie obywateli. Taką metodę może polecić tylko ktoś kto nigdy nie prowadził auta po naszych drogach. Jak pewnie widziałeś na filmiku zamieszczonym przez @michcio, nawet Policja ma w d_pie przepisy i pędzi ponad 70km/h na ograniczeniu 50. Panowie z ITD pewnie też jadąc do pracy niewiele robili sobie z ograniczeń prędkości - jeśli nie wierzysz zajrzyj na Youtube - jest tam kilka filmików.Rozsądne przepisy trzeba przestrzegać - ale głupotę trzeba tępić i z nią walczyć.A kto twierdzi że władza ma zawsze rację, ten ...Pzdr 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Jakimś cudem w Czechach czy na Słowacji bardzo spadła ilość trupów, to wcale nie jest konieczne by rocznie ginęło tak wiele osób jak w Polsce. Jakimś cudem to nasi południowi bracia słowianie budowali autostrady już dawno temu, chyba z 15 lat temu pięknie przejeżdżałem do granicy niemieckiej. Ponadto u naszych południowych sąsiadów samochody ciężarowe/tiry etc przez miasto przejeżdżają tylko prawym pasem aby nie blokować ruchu dla samochodów osobowych (choćby Praga), więc nie trzeba wcześniej gnać jak popier... bo wiadomo że poźniej w mieście straci się z 1h w korkach przy porannym dojeździe do pracy. Ten cud u naszych sąsiadów zna każdy kto tam bywa - radary, głównie przenośne + wysokie mandaty. Nasi gieroje drogowi tam potrafią jechać 40 przez całe miasto. Ten cud to inna mentalność ludzi + dobre drogi/autostrady a nie radary. W Czechach bywam (czasami nawet w weekend na piwo jadę) i jakoś ulic obstawionych radarami sobie nie przypominam, jak również przenośnymi, owszem na autostradach patrole są. Co do mandatów jasna sprawa niech będą znaczące, jestem za zdrową eliminacją chamstwa i cwaniactwa na drogach, ale na bzdury które wyprawia ten hyży bandzior ze swoim giermkiem od kreatywnej księgowości nie mam ochoty się zgadzać. cyt : "Dziennik Gazeta Prawna obliczył, że w zeszłym roku polscy kierowcy wpłacili do budżetu 50 miliardów złotych w formie różnych podatków, przy tym aż ponad 80 procent tej kwoty przypada na podatki zawarte w cenie paliwa. Jednocześnie na budowę i utrzymanie dróg został przeznaczony stosunkowo niewielki odsetek całej tej kwoty. Czy coś więcej trzeba pisać w tym temacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Moze nie jezdze duzo ale 20-25 tysiecy rocznie robie i najlepiej przestrzegac przepisow. Wtedy zaden fotoradar nam nie straszny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Tak toczno towariszcz azjata ! No ta...po rusku odpisujesz kolego ( chociaz ja ani słowa nie kumam i nie jest mi smutno z tego powodu)dodatkowo ta fascynacja fotoradarami, hehe ciekawy klient ps po jaki diabeł wyjeżdzasz z tych niemiec czy austrii jeśli ludzie tutaj tak ci nie odpowiadają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeziorm 1 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Hahahaha dobre, niesamowite wnioski i analiza tez niczego sobie, kolego naprawde nie zmarnuj tego daru póki co jestes "miszczem" tego forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Widzę cały stos sloganów i sobiepaństwa. To widać dokładnie na drogach, po przyjeździe z Austrii czy Niemiec chce się rzygać, nie na stan dróg, radary czy mitycznego ryżego. Rzygać się chce na widok kierowców, którzy uważają, że wiedzą najlepiej. Nieeeee no oczywiście, jedynie Twój osąd sprawy jest jedynie słuszny, cała reszta to banda głupców i ignorantów świadomie łamiących przepisy ! Bardziej łopatologicznie już chyba nie da się tego przedstawić ! ! ! To że fotoradary powodują obniżenie prędkości u kierowców w miejscu gdzie stoją nie ulega wątpliwości. Istotną kwestią jest to, aby fotoradary były postawione w miejscach gdzie oprócz wymiaru finansowego, przyniosą rzeczywisty efekt w postaci mniejszej ilości rannych, kalek czy zabitych - widziałeś gdzieś fotoradary w pobliżu tzw czarnych punktów ?. Bo stawianie fotoradarów w miejscach na drodze gdzie nigdy wypadków nie było, lub uzasadnienie ich usytuowania ma się nijak do danego miejsca, ma tylko jeden cel i co by ten pseudo ekonomista z bożej łaski niejaki Vincent nie mówił, służy tylko i wyłącznie drenowaniu kieszeni ludzi. Następna kwestia, czy pieniądze z tych fotoradarów po odliczeniu kosztów eksploatacji itp w jakiś sposób wpłyną na poprawę bezpieczeństwa w danym miejscu ? Mam na myśli przebudowę danego odcinka, postawienie kładek dla pieszych, poszerzenie drogi itd otóż nie, rządowa gangsta zapier...wpływy na poczet łatania dziury w budżecie i opłacania rozbuchanej sfery budżetowej, pomimo że podatek z paliwa na drogi również z drogami nie ma praktycznie nic wspólnego Szerokiej drogi ! Również bezpieczeństwa na drogach życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Już podatek w paliwie zasilił KFD. Zarrrąbiście zasilił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 . Swoją drogą, co za mendy idą tam do pracy ? Zapewne te same osoby, później, w internecie najeżdżają na ITD... Mądrze prawiszDotyczy to pytanie również ochotników ze Straży Miejskich i Gminnych.Np. Mirek z TPRIiG http://www.tpriig.pl/galeria/nasza-praca/rok-2010-262 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Mniej poszkodowanych na drogach to by było gdyby posiadacze Praw Jazdy i właściciele przedmiotów samochodopodobnych mieli więcej wyobraźni i pomyślunku podczas poruszania się po naszych drogach.Nie wiem czy już było http://wyborcza.pl/1,82949,6828746,Morderca_jest_kim_innym_niz_to_opisuja_media.html?pelna=tak&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+MakoweABC+%28Makowe+ABC%29 A przy okazji. Obowiązujące w naszym kraju przepisy i prawo, choć byśmy się z nim nie zgadzali, nie usprawiedliwia publicznego obrażania funkcjonariuszy ITD, Straży Miejskiej itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi