Skocz do zawartości
  • 0

Pompka do pontou SPEDY AIR PUMP - ku przestrodze

Raksim

Pytanie

Witam

Piszę ten post aby przestrzec forumowiczów, którzy zamierzają zakupić pompkę do pontonu z regulacją ciśnienia powietrza.

Chodzi o produkt SPEEDY AIR PUMP.

pompka ma wbudowany akumulator, posiada ładowarkę oraz manualne pokrętło do regulacji ciśnienia. Można również podłączyć zewnętrzny akumulator po wypięciu pary bezpieczników.

Otórz pompkę posiadam dwa lata i przez ubiegły czas bardzo dbałem o stan wbudowanego akumulatora. Wiadomo, że nie można dopuścić do nadmiernego jego rozładowania. Przestrzegałem wszystkich wskazówek producenta i ......

Po dwóch sezonach nagle wydolność znacznie spadła. Pompa nie jest w stanie napompować pontonu - pojemność akumulatora uniemożliwia jej prawidłowe działanie. Regulator ciśnienia nie wtłacza tyle powietrza ile zadano pomimo podłączenia zewnętrznego źródła prądu.

Pompka jest sprzedawana przez zanną wszystkim firmę do , której nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń i polecam ją gorąco ze względu na inny asortyment, który posiada oraz fachowość ale akurat ten produkt to pomyłka !!!

Pozdrawiam wszystkich na forum

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Też używam tej pompki ale bez wbudowanego akumulatora - z prostego powodu: wbudowany akumulator wystarcza na styk do nabicia mojego pontonu 360 cm (powodując rozładowanie poniżej 9V, co skutkuje skróceniem żywotności aku) Używam 14ah aku od dwóch lat i jestem bardzo zadowolony z tej pompki.

• Like 1

• 0

Pompka ma zainstalowany aku 7Ah ale posiada dwa bezpieczniki każdy po 20A. Można wnioskować i obliczyć, że pompka starcza na styk (napompowanie i odpompowanie) i bardzo głęboko rozładowuje akumulator stąd mogą wynikać moje problemy ze sprzętem po dwóch sezonach.

Nie warto przepłacać, lepiej zakupić pompkę bez aku.

Pozdrawiam