Skocz do zawartości

Niedrogi multiplikator do lekkiego łowienia +/- 500 zł

metalbattle

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuję w miarę taniego multiplikatora do lekkiego łowienia tzn. 3 - 12/15g. Taniego czyli +/- 500zł chociaż jak się da kupić coś sensownego za 300 zł to też będzie dobrze ;) Nie siedzę (jeszcze) za bardzo w multikach więc nie mam pojęcia czego szukać, a opisy w sklepach wcale tego nie ułatwiają, mało który sprzedawca opisuje jaki zakres gramatur dany model obsługuje :(

Proszę o podanie jakich modeli warto poszukać w takim budżecie, którymi da się komfortowo zarzucać lekkimi przynętami. A jak by się jeszcze znalazł jakiś z terkotką hamulca to w ogóle było by idealnie :)

Kastking Zephyr. Polecam gorąco. Szpulka waży niecałe osiem gram. Precyzyjny hamulec magnetyczny. Spec od BFS ze mnie żaden, a da się łowić bez problemu. 3-4 gramowe przynęty latają zacnie. Za wersję z terkotką hamulca zapłaciłem dwieście złotych z ogonkiem. Teraz jest trochę drożej, ale jeśli cierpliwie się zaczaisz...Dokupiłem mu u Chińczyków ceramiczne łożyska, wymieniłem sam, choć technicznie nie ogarniam na codzień takiej dłubaniny. Do kompletu można dokupić dedykowany kijek w podobnej cenie. Bardzo przyjemny zestaw do lekkiej zabawy dla kogoś, kto nie chce wydawać majątku na takie łowienie.

• Like 1

Używam Tsurinoya Hurricane, „gada” od 3g , górą najciężej lowilem 18g.

To tańsza i biedniejsza wersja dość znanej Tsurinoya XF50.

Cenowo połowa Twojego budżetu. Multik w tych parametrach to chyba tylko Ali zostaje, ale jest tam kilka sprawdzonych i polecanych modeli.

Ciekaw jestem modelu TSU Hurricane 150 , moze ktoś ma i uźywa, szukam multika do przynęt powiedzmy do 35g! Mam już pare lat kilka różnych młynków spinningowych od TSU i jestem mega  zadowolony. Podejrzewam że multiki tez muszą być dobre. Tylko nie widzę w ofercie nic cięższego tylko same UL.?